Нашите орхидеи - тема 23

• 70 061
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
Неприятно...

# 436
Здравейте, каква е разликата в отглеждането на орхидея Фаленопсис и орхидея дендробиум?

# 437
Да погледнеш на първа страница?

# 438
  • Видин
Две нови красавици

# 439
  • Сф
Тази тъмната е много красива!

# 440
Защо на всичките ми орхидеи листата им пожълтяват,опадат и орхидеите ми загиват?

# 441
Защо на всичките ми орхидеи листата им пожълтяват,опадат и орхидеите ми загиват?

Ако видим снимка ще сме по-полезни

# 442
Здравейте!
Подариха ми една орхидея, никога не съм отглеждала, паднаха й цветовете, но този цветонос си остана зелен и ми дожаля да го отрежа, отрязах до изсъхналата част. И видях две образували се като пъпчици след три месеца откакто е при мен, щастлива че пак ще цъфти с времето установявам, че оттам тръгват листенца, а не е пъпка за цвят. Чета из интернет, установявам, че е цяло чудо че не съм я уморила, аз я поливам като кисне над 15 часа във вода /просто я забравям/, на мнго гореща тераса е, вярно без пряка светлина. Та въпросът ми е след като без да искам съм я размножила, колко трябва да я оставя да си храни разклоненията, преди да ги отрежа и пресадя/то не ми се вярва да ми се получи, но ще пробвам/.
Благодаря ви и хубава вечер!

# 443
  • Сф
Тъй като скоро разсаждах кейки ( така се нарича това ново бебе растение), чака се да има поне 3 листа и поне 3 корена.

# 444
Подбирате по-малка саксия и с почва за орхидеи ги слагате, нали, няма преминаване през престояване във вода, и заедно с част от цветоноса ли ги режете Kissing Face

# 445
  • Видин
Ден за поливане е, напръсках и листата, и реших да ги щракна всичките накуп. Heart

Наложи се да пресадя една, дано да съм се справила, стискайте палци.

# 446
Ау ау ау аууу уууууууу....

# 447
  • Sofia
Добре,де..аз ли не правя нещо правилно? Моите цъфтят само пролетно време ,задържат месец-два и това е ...до другата година. Виждам,че вашите са с цъфтеж и през лятото ? Как да излъжа и моите Simple Smile

# 448
Къдрокоска,
Чудесно начало на колекция Heart !

# 449
  • Видин
Благодаря ви! Heart

Много им се радвам! Честно казано, мислех че ще ги уморя, но ето че се харесахме. Simple Smile

Impala, благодаря ти! Да, от една - две, станаха няколко и така... Simple Smile

Bakerita, моите цъфтят от април - юни. Е, някои са прецъфтяли, но няма как.

Общи условия

Активация на акаунт