Нашите орхидеи - тема 23

• 70 045
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
тези не са пръскани.с боцкане са нашарени.

аз лично предпочитам да са си истинските цветове:) но за един опит може би бих се навила.
Мислата ми беше, че има и други начини, които виждам напоследък. Фаворит ми е пръскането с брокат - много шукаритетно става Joy Joy .
Аз не бих пробвала подобно нещо, не виждам смисъл.

# 481
Здравейте,имам фалче което не е цъфтяло вече три години,но пък расте като лудо.В момента е с 10 големи листа и много въздушни корени.

Има си и много корени в саксията.Не ми прече,че расте,просто се чудя защо.Имам още три фалчета,купени по същото време,от същото място и гледани еднакво.Всички са с по 4-5 листа и 1-3 въздушни коренчета.Едната цъфтя от май до сега(тъкмо почнаха са съхнат цветовете).Само това фалче е напускало много въздушни корени и излузат между листата,пробиват ги.Странно ми е.

# 482
Боцкани са и мястот е залепено с нещо като дъвка, може би восък?! При следващия цъфтеж ще пробвам да боядисам едната и ще споделя резултатите от експеримента непременно! А да ви питам това цветонос ли е?

# 483
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
рано е да се каже.
май да Simple Smile

# 484
И на мен на цветонос ми прилича... А дано! Тъкмо за пробата навреме се е показал Hug

# 485
  • София
моля, дайте ми съвет. умират ли ви листа е така, по средата? нормално състояние ли е според вас? никъде няма нищо меко/изгнило, просто не е най-долното листо, а някъде по средата.  От април месец е във вода и смятам, че се чувства чудесно.

Благодаря!

# 486
  • Варна
На мен ми се е случвало. Някъде бях чела, че средно листо може да пожълтее ако загине коренът, който го храни. При единичен случай не е нещо страшно.

# 487
  • София
моля, дайте ми съвет. умират ли ви листа е така, по средата? нормално състояние ли е според вас? никъде няма нищо меко/изгнило, просто не е най-долното листо, а някъде по средата. 
Скрит текст:
От април месец е във вода и смятам, че се чувства чудесно.

Благодаря!
И аз се присъединявам към въпроса, т.к. имам същя проблем - пожълтяват и падат листа, но не от най-долните 2. Няма видим проблем по орхидеята. Моята е обикновен фал, гледана в субстрат за орхидеи /кори/.

# 488
  • София
Благодаря! Simple Smile

Афродита, а по същият начин ли мрът? от стъблото към върха на листото пожълтява?

# 489
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
изглеждат ми добре, пожълтяло едно листо не най-отдолу - не е голяма драма.

# 490
А тук на терасата в момента царува тази ванда .
Доста благодарно растение ,три пъти поне годишно си цъфти Heart

# 491
  • Сф
Много големи красоти!Люляковата е невероятна!

# 492
Дами искам да питам за тия пластмасови кашпи тип дантела дали не вредят на орхидеите!? Гледам има доста снимки из нета, но не смея да си купя, защото нали трябва да поемат светлина и корените. А с тях по-дълго ли се запазва влагата? Ако може малко да ми светнете на тая тема, търсих инфо ама не намерих никъде отговорите на въпросите ми. Simple Smile

# 493
  • Варна
 Ka$mEtLiIkA,
леле  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Beauty Wolf,
не е задължително да са осветени корените. И в глинени саксии могат да растат фаленопсисите, но тогава ще е зор да се ориентираш кога да поливаш. Иначе да сложиш саксията в кашпа не е никакъв проблем.

# 494
  • Русе
Ka$mEtLiIkA, впечатлена съм! Голяма красота при теб! Hands Clap

Общи условия

Активация на акаунт