Нашите орхидеи - тема 23

• 70 436
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
  • Видин
Да, особено тази много тежи.
Мерси, ще си купя и за другите.
Навън са, това е терасата. Просто изнесох орхидеята за фотосесия навън, за да се види по-добре. Blush

Последна редакция: вт, 12 юни 2018, 19:12 от Къдрокоска

# 106
Здравейте Simple Smile имам питанка, когато има листа на орхидеята, които видимо са си заминали как ги махате? Или чакате сами да паднат?

# 107
  • София
Здравейте Simple Smile имам питанка, когато има листа на орхидеята, които видимо са си заминали как ги махате? Или чакате сами да паднат?
Аз в повечето случаи изчаквам сами да си паднат и тогава ги махам, но понякога, след пожълтяване ги изрязвам.
-----------------------
Аз пък пазя листата и цветовете от вода. Знам, че не е добре да се мокрят. Старая се дори случайно да не ги намокря. За сметка на това, постоянно поддържам вода в чинийките и следя в саксията да се вижда влага. Когато вече не е видима, допълвам паничката. Вече втора година отглеждам орхидеи и все още не са спрели да цъфтят. Т.е. все още не съм имала пауза между цъфтежа и пресъхване на цветоносите. Още преди да са паднали цветовете и вече се появяват нови пъпки. Даже започнах да се притеснявам това да не изтощи цветята ми.
Засега имам 10-тина саксии.
Нищо им няма на листата и цветовете да се мокрят. Орхидеите даже обичат. Някои ги мокрят под душа, други на място - с пулвелизатор.  Поддържането на вечна влага може да доведе до изгниване. Даже ми е странно как твоите се чувстват добре, при постоянна вода в паничките, но явно така са свикнали. Важното е, че им е добре.

# 108
  • Видин
Ето я новата Heart Eyes

# 109
Къдрокоска, у вас е орхидеена градина  bouquet Цъфтят, не се свенят. Моите срамежливи тази година откъм цветове. Дали си почиват?...

Последна редакция: ср, 13 юни 2018, 15:22 от beauty_magnolia

# 110
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Къдрокоска, у вас е орхидеена градина  bouquet Цъфтят, не се свенят. Моите срамежливи тази година откъм цветове. Дали си почиват?...

ох, разсмя ме. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Скрит текст:
оправи "и"-то, че не мога да дишам.
Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 111
Благодаря ви, момичета!
Много им се радвам!

А удачно ли е да им сложа от белите пластмасови кашпи /дантела/?

Със ситен чакъл два пръста на дъното няма да се обръщат

# 112
  • Перник
...Даже ми е странно как твоите се чувстват добре, при постоянна вода в паничките, но явно така са свикнали. Важното е, че им е добре.

И аз къпя моите с пулверизатор. Майка ми пък поддържа постоянно вода в паничката, иначе цветовете падат.

# 113
Къдрокоска, у вас е орхидеена градина  bouquet Цъфтят, не се свенят. Моите срамежливи тази година откъм цветове. Дали си почиват?...

ох, разсмя ме. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Скрит текст:
оправи "и"-то, че не мога да дишам.
Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Скрит текст:
Ох, и аз прихнах като видях какво съм написала... Като бързам да пиша, докато работя... Satisfied
Flowers Hibiscus Благодаря, че ми обърна внимание.

# 114
аз съм голяма бяла птица, но не лебед. TrollfaceTrollfaceTrollface

имам работа като за целия китайски народ, и на работа и у дома. поливам цветята, защото ми е жал за тях, но само толкова - време за глезотии нямам.

днес се завъртях маалко по-встрани от обикновено и какво да видя! всички фаленопсиси имат по един или два цветоноса, единия е с много особени пъпки, май ще се пелоричи.
даже една от неизвестните орхидеи е опънала цветонос.

даже три цвята на кактусчето има. Simple SmileSimple Smile Simple Smile

# 115
аз съм голяма бяла птица, но не лебед. TrollfaceTrollfaceTrollface

имам работа като за целия китайски народ, и на работа и у дома. поливам цветята, защото ми е жал за тях, но само толкова - време за глезотии нямам.

днес се завъртях маалко по-встрани от обикновено и какво да видя! всички фаленопсиси имат по един или два цветоноса, единия е с много особени пъпки, май ще се пелоричи.
даже една от неизвестните орхидеи е опънала цветонос.

даже три цвята на кактусчето има. Simple SmileSimple Smile Simple Smile

Приемай много честитки в аванс. А после ще ни радваш и със снимки, надявам се  Flowers Hibiscus

# 116
Прекрасна е новата придобивка, Къдрокоске, да ти е честита! Имам сестрата на този хибрид и е много цъфтелива и непретенциозна.

По въпроса за кашпите, аз предпочитам керамични. Някак по-добре ги усещам от пластмасовите, не знам как да го обясня...

Добри!!!
'Се толкова работа да имаш начи Stuck Out Tongue Winking Eye ! Шегувам се. Радвам се за цветоносите, да ги покажеш като цъфнат. Особено особената и неизвестната.
И аз съм забелязала, че колкото по-малко внимание обръщам на хайванчетата, толкова по се стараят да ми го привлекат.

# 117
  • Видин
Благодаря, момичета. Аз съм новак в отглеждането на орхидеи, от една година ги имам, някои от този януари. Simple Smile
От тук и въпроса за кашпите.
За сега цъфтят, но са на прозорец, светло е постоянно. И явно съм уцелила мястото за тях. Simple Smile

# 118
ей ги убавиците Simple Smile

номер 1 на 26 януари и днес Simple Smile

номер 2 на 28 януари и днес

и тази, със снимка само от днес, защото не знам защо не съм я снимала преди. още не се е отворила съвсем Simple Smile

а това е неизвестната китка с цветонос. той не се вижда, щото фотографът не се чувства добре на високо Simple Smile

# 119
  • София
...
За сега цъфтят, но са на прозорец, светло е постоянно. И явно съм уцелила мястото за тях. Simple Smile

И моите са до самия прозорец на пряка и доста силна слънчева светлина. И са върху сушилнята, която реших, че им прави идеални тропични условия. Simple Smile
Не са в кашпи, а ги държа в прозрачни саксии и в по-дълбоки чинийки. Напоследък дръпнаха на височина и ще трябва да мисля за по-стабилна основа.

Общи условия

Активация на акаунт