Любители на кучета - 80

• 43 079
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
Добавям:
*Алфа спирит - уникална!, за който може да си я позволи;

Купих я тази Алфа спирит, но моето диване отказа да я докосне. Хъскито на съседите обаче намаза - подивяваше от кеф като му носех.
И моето така. Полудява.

# 211
  • Бургас
Аз давам кокали всякакви, но гледам да не са остри и тънки, за да не стане фал.

Ето една снимка от съботната ни разходка Simple Smile

# 212
Мислех на дебила да му купя Алфа спирит, само да взема заплата. Признавам си, че ме спечелиха с опаковката Blush И като съдържание, де.
Четох в кучешкия форум темата за агресията при кучетата. Еми, открих и наши грешки във възпитанието, от типа на като се запъне да ходи на някъде, да му позволим, щом не ни пречи и не бързаме. Не трябвало. Не сме давали скоро де, ама... пак си го отчитам, да не го допусна отново.
И четох, че за такива отворковци като моя, трябва да се пусне при по-големите, да го сплашат едно хубаво. Но, без повод. Защото тоя наистина на повода е много смел. И става все по-отворен, докато не го изнесем. Вярно, по-контролируем е, но първоначалното наостряне и ръмжене го има. Ама... по-големите от него са а) вързани и те и б) мен лично ме е страх да не го изядат и да не пострадат и 2-те кучета. А ми трябва и някой, който да знае каква е ситуацията, не мога ей така да го пусна срещу някой ротвайлер, например. Ни да го държа под стъклен похлупак, ни да го оставя да се оправя сам.

# 213
Seerose. ,изгубих нишката,но съдейки по последния пост имате нужда от професионалист. Не винаги съветите в интернет са адекватни,както и методите на някои треньори. Поразпитай на площадката,все някой ще има координати на треньор с резултати.Според мен пускането при по-големи кучета няма да доведе до желания ефект,само да го озлоби. Аз с голямо куче не бих искала моето да сплашва някой дру.г .

# 214
О, не, първият ни час при Александър Георгиев предстои и всичко ще бъде консултирано с него. Но да, трябва ни специалист, сами да социализираме голямо и вече изтормозено куче - не. Имаме много голям напредък по отношение на подчинение и команди, отправени от нас, но отношенията със себеподобни предпочитам да не ги „оправяме” на своя глава, не искам да влоша положението.

# 215
Наистина работата с треньор е най-доброто, което може да направите. Друго си е човек специалист да види поведението на кучето, на стопаните и да даде насоки за работа.
С Макс направихме бърза разходка около блока в дъжда и едно ново куче видяхме,. Съответно моя звяр почна веднага с лая, който при него е придружен с ръмжене. Онова черното и то почна да подскача и лае. Успокоих го моя с чадъра Joy (да не решите, че съм го била с него, просто го закрих за да не вижда кучето и да почне да чува какво казвам). Жената с новото куче реши да дойде да се запознаят, а аз от далеч се провиквам - мъжко или женско е. Съответно момче, по думите на жената добро и игриво, малко на годинка. Предупредих я, че моя не е цвете и не случайно е започнал да лае, но тя все пак се престраши да дойде. Тамън да се подушат и това мое говедо пак скокна с лай и го подплаши. Извиних се на жената, че няма да ги бъде и само дето и уплашихме кучето. Съответно Макс след като го респектира с лая си реши, ме вече иска да си играе с него, ама онова като се е уплашило не ще да дойде и се изнизва в обратната посока Joy. Как да му обясня аз на туй говедо да си стърпи лая, че после ги търси за игра, ама те не щат вече.

# 216
  • София
Ние с Киви сме ходили веднъж при Сашо - този човек наистина знае какво прави и как да постигне резултати.
За Алфа Спирит - от месец и нещо сме на нея - страхотна храна е, но имайте предвид, че е доста калорична.
Мойто диване тича сутрин по над 2-3 часа, вечер отново около 2 и изразходва ужасно много енергия, но ако е за не толкова активно куче, може и да надгради над дупето на Ники Минаж 😆

# 217
  • под тепетата
Да си платим и ние с Трапезица данъка

- бат Кирил с дребосъка Ози

Имах удоволствието да видя Кирил в полет - е ,няма такава красота!Една бернска овчарка се опитваше да бяга с него, но само му дишаше праха  Laughing
 Иначе на полянката се бяхме събрали : едно доберманче , френски булдог, кръстоска между лабрадор и курцхаар, питбулка, нашите 2 момчета, бернската овчарка.

Последна редакция: пн, 14 май 2018, 23:00 от bilqna_69

# 218
Благодаря за снимките  Hug Ози е невероятен сладур.  Heart Eyes

# 219
  • под тепетата
Благодаря! Още една бонус

# 220
bilqna_69, Трапезица,невероятни Кирил и Ози, разкошни! Heart Eyes На снимките е удоволствие да ги гледам, на живо само мога да си представям! bouquet

# 221
Момичета,

този път ще се оплакваме 😔 Днес след вечерната разходка и обичайния обстоен преглед за гадини всичко беше наред. След около час реших да изчистя ушичките на Кая, след като сложих капки на второто ухо и започнах да масажирам напипах нещо отвън, разтворих козината и... кърлеж 😭 За първи път откакто я имаме малката има забит кърлеж. Бързо напръсках гадината с 14 дневния спрей на Biogroom, за да започне да се задушава и тръгнахме към ОВК. Добре, че там беше нашата докторка и реагира веднага, извади го за секунди (мен ме е страх да не го скъсам, въпреки, че имам всичко вкъщи, но за първи път виждам забит кърлеж на мое куче- нито голямата е имала, нито малката, а скоро стават 2 години откакто взехме детенцето).

Сигурно ще ми се смеете, но ме е страх много. Утре ще нося в РЗИ тази твар да я изследват.

Обезпаразитяваме с Милпразон вътрешно, Advocate външно (изброените са ми важни заради дирофиларията) и понеже нямаме защита за кърлежи сложихме Foresto, пръскам със спрея на Biogroom и купих Tickless Ultrasonic... как се заби този кърлеж не знам 😢

Поне не беше смукал въобще този анорексик, а докторката каза, че буквално току що се е бил захванал. Тези с повече опит с гадините можете ли да споделите носили ли сте в РЗИ и за колко време стават тестовете?

# 222
Не се притеснявай.На ден вадя по няколко тази година,много са плъзнали ,гадините. Хващаш и дърпаш с пръсти( нокти).Дори и да се откъсне главата,организмът на животното ще го изхвърли.Не е необходимо друго,не се притеснявай излишно. Всичко ще е наред Simple Smile

# 223
Само чукайте на дърво да са от нормалните кърлежи, забие ли се заразен, става лошо, я бабезиоза като на Рексун, я някоя друга хубост, пу-пу, да не ви се случва. Peace

# 224
Трапезица, много ти благодаря ❤ Имам пинсети, имам и тези тип “кози крак”, но ме е страх и предпочитам да тичам до клиниката. Ако не е на нея ще го дръпна от раз, но след операцията на крачето много й треперя. Два пъти я полазват и веднага ги махам, всеки ден преглеждам по 2-3 пъти... след 2-3 седмици ще отида да й направят едни профилактични изследвания, но утре ще нося тази твар в РЗИ, ако не искат там има една частна лаборатория с бързи тестове, но не определят вида.

labrex, знам за Рекс и колко тежко сте го преживяли 😔, добре, че си познаваш кученцето. Надявам се, че няма да имаме щети, защото кърлежът не беше ял, а съм чела че трябват от няколко часа до 72 часа, за да заразят.

Моля се детето да е добре 🍀🙏🏻🐾, а другата седмица имаме час и ще се подстригваме...

Общи условия

Активация на акаунт