Любители на кучета - 80

• 43 091
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Тя Алфа спирит е опакована на монодози. Аз ако взема, ще стигне за 15 дни на двата звяра. Ще се разоря.
Да се покажем и ние
Скрит текст:

# 241
Момичета,

Излязоха резултатите от теста на кърлежа за лаймска болест- NEGATIVE.

Не смея да се зарадвам. Ето едно каращо се маймунче и благодарим за подкрепата ❤

# 242
Ауу,всички сте много готини бе,като извадени от списание Simple Smile Няма да ви изброявам поименно,но ми пълните душата с всяка снимка  Hug

# 243
  • София - Рим и обратно
При ваденето на кърлеж онзи ден, ветеринарките ми обясниха, че се прави изследване чак след 2 седмици, и то ако има признаци на заболяване кучето. Изобщо не мисля, че по-рано има смисъл.

# 244
Кърлежа е изследван в случая ,не кучето Simple Smile
  Chihuahuas Mom,Спиртосан ли го носиш,или натюр ?

# 245
Кърлежа е изследван в случая ,не кучето Simple Smile
  Chihuahuas Mom,Спиртосан ли го носиш,или натюр ?

Вчера, когато докторката ни го свали я помолих да го сложи в едно малко, стерилно контейнерче. Написах имената ми, датата и часа на етикет, за да ми е спокойно, че няма да го объркат в лабораторията. Доколкото знам има два начина- единият в спирт и контейнер, а вторият само в контейнерче. Някъде бях чела, че е по- добре да не се слага нищо в контейнера...

Иначе миналата година за първи път видях бълха и я давих в контейнер със спирт, че мислех, че е кърлеж- добре се посмяха в ОВК Simple Smile

Благодаря ти за всичко

# 246
  • под тепетата
Коте, имате коси (козини)  за цяло село! Прекрасни сте!
  Seerose., имаш си пазител на скарата  Laughing
Chihuahuas Mom , дишай спокойно! На твойта принцеса само коронката и липсва!
 Изложбата , за която ви споменах е до Асеновград. Ако не вали, може и да отидем да позяпаме с Ози.
 https://brfk.org/event/5xcacib-17-20-mai-asenovgrad/

# 247
Скрит текст:
Коте, имате коси (козини)  за цяло село! Прекрасни сте!
  Seerose., имаш си пазител на скарата  Laughing
Chihuahuas Mom , дишай спокойно! На твойта принцеса само коронката и липсва!

Скрит текст:
Изложбата , за която ви споменах е до Асеновград. Ако не вали, може и да отидем да позяпаме с Ози.
 https://brfk.org/event/5xcacib-17-20-mai-asenovgrad/

С bilqna_69 явно еднакво я гледаме принцесата на Chihuahuas Mom, тъкмо това си помислих и аз, като прочетох, че е каращо се маймунче. Каращо се маймунче, ама друг път, само коронка и липсва и придворните да танцуват около нея! Simple Smile Всичко ще е наред, щом резултатът е NEGATIVE!  Peacebouquet

Seerose, чак като се вгледах, видях, че не е комп на снимката. Embarassed А вече бях написала да не го преуморяваш толкова момчето от работа на компата, че я виж - на столчето се е приспала горката душица. Heart Eyes bouquet

Малко Сладко Коте, защо скрита снимка? Направо сте за списание, красота! Heart Eyes bouquet

Понеже пак ходих за апоквел в клиниката (питах преди, но никой не отговори, явно не го ползва никой, то и да не ви се налага - 120 лева за 20 дена), та ветът ми каза за бравекто, една таблетка пази 3 месеца от бълхи и кърлежи, но не и от комари. Говорихме заради Рекс, който е с някакви летни сърбежки от тригодишен, давали в Англия на чау-чау три години апоквел заради сърбеж, сега си дошли хората в България, дали таблетка бравекто и сърбежът спрял. Оказало се, че това е някаква краста, кърлежите на която се активират лятно време и бравектото ги морял и тях. Понеже сутринта сложих адвантикс на Рекс, няма как да давам и бравекто, остана за по-нататък, чудя се какво да правя, да пробвам ли, да си карам ли с апоквела. Може би трябва някакви изследвания да се направят, за да се види дали изобщо има такава краста, така и не разбрах/не запомних каква е. newsm78
Някой дава ли бравекто?

# 248
  • София
Биляна, Гери ще е там с хъсоците (не моите, по знайни причини), ако имате възможност, сигурна съм, че тя ще се радва да се видите Simple Smile
labrex, не ползваме bravecto, но ако ми остане време, ще поразпитам и поразтърся насам-натам да видя какво пише за него. За Advantix четох съвсем скоро във фейса, че едно хъски направило страшна реакция към него - чернодробна недостатъчност. Изгубих дирите на поста, но хората бяха сигурни, че е от Advantix, защото в рамките на няколко часа от прилагането му, кучето е станало много зле.

# 249
Момичета,

Излязоха резултатите от теста на кърлежа за лаймска болест- NEGATIVE.

Това е добре, но за съжаление 90% от пострадалите през последните месеци кучета са не от лаймска, а от анаплазма и най-вече бабезия.
Но щом е бил скоро забит, вероятността от предаване на зараза е минимален.

# 250
Благодаря на всички, много сте мили ❤

bilqna_69, labrex, тя принцеса Кая си има придворни- всички вкъщи се съобразяват с нея 😄

Епона, знам... ще направим всичко необходимо след около 3 седмици и се надявам, че всичко ще е наред. Наблюдавам я постоянно, а и тя сама не остава, така че смятам, че ще реагирам адекватно, но дано не се налага 🙏🏻

Сега и една молба към possessed- моля те, нацелувай това страхотно, черно момиче Рея- невероятни снимки 💋

# 251
Внимавайте с Бравекто. Чела съм и за смъртни случаи. Информирайте се.
Умът ми не го побира - що за химия съдържа това хапче, за да действа за дълъг период... общо взето съм с резерви  и към спот-он, и към хапчета за външно обезпаразитяване.
Всеки решава за своето куче. Единственото важно нещо и изборът да е информиран.

# 252
Лошото е, че без тия химии съвсем са незащитени кучетата ни. А още по-лошото е, че всеки препарат влияе различно, при едни няма проблем, при други има. Аз за сега съм слагала Адвантикс и хапчета НексГард (тази година спектра за да комбинирам комарите). Към тях до момента проблем не е имал Макс. Миналата година слагах на Макс каишка Форесто, но му опада козината на шията и кожата се зачерви. И отново миналата година използвах капки Фронтлайн комбо и на втория ден му оредя козината на врата, стана на рани и след това му се появи нещо като пърхут след като минаха раните. Човек да не смее да експериментира с тези химии и май като знаем от какво няма негативни реакции трябва да си го ползваме само него, дори и да има пробиви.
И днешната фотосесия да споделя:

# 253
Ако беше до мен, нищо нямаше да сложа на Рекс, никаква химия, ама не става. За пръв път започна с тоя сърбеж венага след слагане на фронтлайн комбо, все едно пламна целият. Може да е съвпадение, не знам, до тогава слагах фронтлайн и нямаше проблем. По съвет на вета минахме на Адвантикс, с него пък съвсем никакъв проблем няма вече години наред. Е, пробиви се получават от време на време с кърлежи, но рядко.
За bravecto изобщо не съм се засилила да го давам, просто питах, защото тая вечер научих за препарата. Исках да прочета отзиви. За апоквел поне пишат, че няма вредни странични ефекти, дано е така. Peace

Sivi, чудна чудесия, красавец! Heart Eyes bouquet

# 254
Скоро малката маймунка (да е жива и здрава 🍀) ще направи 2 годинки и преглеждах снимките, за да й направя колажи. Ще споделя няколко и тук Simple Smile

Това е първата ни среща (тогава тя избра мен и аз нея) ❤

Принцесата се нанесе вкъщи 🐶

Бебето спи 😴

Спящата красавица 😘

Последна редакция: вт, 15 май 2018, 23:13 от Chihuahuas Mom

Общи условия

Активация на акаунт