Любители на кучета - 80

• 42 940
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Да, тя и той са ми любимите доктори и ако имаше как, и аз щях да се запиша при тях Simple Smile
Уникални хора, уникални характери, уникални доктори. Единствено плешивата опашка на Бела им се опря, но там стигнахме до извода, че е т.нар. Алопеция Х - не се знае от какво се причинява и как се лекува...

# 691
Ааа, и двамата Иванови са много готини, ама именно рижавия ми кастрира кучето преди първо разгонване.

# 692
  • София
мен ме гледа възмутено даже като се допра до нея
изобщо не понася жега

мен също ме питаха за кастриране и като казах защо ще изчакам не спориха хич
малко не се разбираме на тема хранене само, имай го предвид Тонка, не ги слушай, те са радетели за Хилс
в Сити Джънгъл това
въпреки че високия татуиран доктор всеки път тактично си замълчава, като ме заубеждават девойките и се обърнат към него за потвърждение
това ни е единствения спор

което ме подсети, че трябва да и сложа ваксината за кашлица
миналата година голямо кихане, сополявене и кашлане падна

# 693
Аз онзи ден се изплаших за Енджи. Беше по обяд в жегата и тя излезе да пишка,обаче се разиграхме с една топка и тича,тича... После влезнахме на хладно,обаче тя дишаше толкова учестено,за първи път я чувам така да диша. Пийна вода,разпльока се на плочките на хладно,но продължи да диша така сигурно половин час. Явно жегите не й понасят и вече играем сутрин и вечер по хладно,иначе само пишка и ака.
А вчера я изтървах на улицата. Дойде куриер да ми носи пратка и малката ревна,взех я с мен и до като затворим портата малката беля се шмугна и изскочи на улицата. Срещу нас има училище,деца,хора си ходеха по улицата,а тя се закача с всички да им се радва,но нямаше време. Сетих се,че ядох вафла и шумнах с опаковната уж ще й дам нещо и се върна,нооо иначе само на викане хич не ме отразява. Куриера и той я вика,мами,но грам внимание не ни обърна,като “отвързана”. Пък някакъв човечец като я видял прескочил оградата на училището да бяга от нея. 😂 Явно му се е видяла страшна. Та така,беля голяма е. Чудя се как ги водят без повод и каишки другите кучета. Аз колкото и да се пробвах,не се научи да ме слуша. Явно подхода ми е грешен.

# 694
  • София
Ааа, и двамата Иванови са много готини, ама именно рижавия ми кастрира кучето преди първо разгонване.

За дребните кучета е добре да е преди първото разгонване.

# 695
Много е жега и Денис по-бързо се уморява. Дишането му може успешно да се ползва за озвучаване на бронтозавър. За бягането, представям си как някой бяга от Енджи Joy Ама аз да не знам много, онзи ден едва-едва погалих едно померанче, сладури големи, ама пусто, имам страх от малки породи.
Ей един нагльо, опитващ се да окупира дивана в хола. На половината от "ти какво правиш там?!" вече е слязъл. И най-сетне една сериозна муцуна.
Бонус, самодоволна физиономия от сутрешното кафе с татко му и размазан от кеф куч.

И малко забавление, ама аз се припознах

# 696
  • У Диспансера ...♥♥♥
Много е опасна жегата за французите, заради муцуната. Само сутрин и вечер се извеждат за дълги разходки лятото .
Моя много си обича Вета, като го види и се размазва, голяма радост значи 🐶

# 697
Чудя се как ги водят без повод и каишки другите кучета. Аз колкото и да се пробвах,не се научи да ме слуша. Явно подхода ми е грешен.

Anyyyone,

щом кучето ти се връща на храна, значи това е подходът за учене. Аз моята също с храна я учех. Лакомство в ръката и само да мръдне на повече от метър я виках и я хранех. Но това от малка. Според размера на кучето, имам познати които си хранеха кучето само "навън=на разходка" за да свикне без каишка. Сега в 99% от случаите я разхождам без каишка, само на обществени места с много хора я връзвам.
Съседите пък научиха техните кучета чрез дълга каишка. Започнаха от 10 метрова, да се влачи след кучето, и ако кучето прекрачи тази граница от 10 метра, настъпват каишката. И така постепенно се скъсява каишката респективно разстоянието. Те научиха кучетата (3броя) на 1,5м.
Дори и да нямаш търпение да учиш твоето да те слуша навън на разходка, според мен е наложително да го научиш, да не излиза от вратата. Това се започва / получава лесно, ако започнеш с уроците, че първо влизаш/излизаш ти. Или му препречваш пътя с крак, или държиш стегнато каишката, така че първо ти да минеш през вратата. И когато свикне с това, няма да се притесняваш, че ще излиза без теб.
Успех.

Последна редакция: ср, 06 юни 2018, 21:35 от Potrebitelka1

# 698
Мерси за съветите. Тя е лакомийка,та сигурно с храна ще стане. 😃

# 699
  • София
Дори и да нямаш търпение да учиш твоето да те слуша навън на разходка, според мен е наложително да го научиш, да не излиза от вратата. Това се започва / получава лесно, ако започнеш с уроците, че първо влизаш/излизаш ти. Или му препречваш пътя с крак, или държиш стегнато каишката, така че първо ти да минеш през вратата. И когато свикне с това, няма да се притесняваш, че ще излиза без теб.
Успех.
Моите са научени отдавна на това, знаят кой влиза и излиза първи от вкъщи, въпреки това, ако видят отворена вратата, хукват. Обикновено е, за да посрещнат някого, но все пак си излизат.

Напълнихте ми очите с толкова и хубави снимки, искам да си взема гадинките и да си ги намачкотя и нагушкам.

# 700
  • под тепетата
Коте, ти не беше ки ходила на бунгала на Камчия с кучовците или те бъркам с Клои, която пише рядко?  Ози се завърна от командировка - доволно охранен  Sick Минава на диета - моркови и глад!

Последна редакция: чт, 07 юни 2018, 09:18 от bilqna_69

# 701
  • София
ъм, Рея винаги излиза първа
ама така ми е удобно
излиза, мръдва две крачки и сяда да ме чака, защото и слагам каишката на стълбищната площадка
даже ако пропусна да я закаиша ме попоглежда да види що аджеба не го правя и да провери да не би да съм решила да я връщам обратно
винаги я извеждам вързана, защото имам шубеливи съседи

# 702
  • София - Рим и обратно
Билянка, с какво го храните Ози? Начи тва визлата е такова прасище, че никога няма да изглежда сит... А не трябва да се охранва, те са слаби, фини кучета, явно до насита си е похапвал 😂

Последна редакция: чт, 07 юни 2018, 09:56 от 'Кафе с мед'

# 703
  • София
Коте, ти не беше ки ходила на бунгала на Камчия с кучовците или те бъркам с Клои, която пише рядко?  Ози се завърна от командировка - доволно охранен  Sick Минава на диета - моркови и глад!
Бъркаш ме Simple Smile
Ние ходихме за 2 вечери на бунгала с кучовците на къмпинг Градина, но условията... Затова изобщо не ги споменах.

# 704
Аз Макс ще го водя на море, ама в Гърция. За сега съм се спряла на остров Тасос, но първо трябва да пусна запитване дали може с куче, защото е чужбински сайт и няма уточнено. А пък другия вариант е малка вила с няколко апартамента, където пише че кучовци те са добре дошли.
ОФ, сутринта една комшийка ми вдигна кръвното направо. Не за пръв път се караме, ама сега проблема бил, че съм оставила кучето да подуши цветята на една полянка около блока, която една друга жена е засадила. Питам я какъв и е проблема от това, че кучето души, което му е в природата - нито пика, нито ака.. само души открая, мамка му. Така ме ядоса, че и се заканих да пускам Макс и в двете цветни градини, които е направила тя да измачка всичко вътре. А тя чак ме заплашва пусни го и ще видиш ти. Питам я какво ще направи.. може само да гледа как труда и заради голямата и уста ще бъде потъпкан, а тя щяла да пише жалба до общината. Казах й още сега да отива да пуска жалбата и че мен общината не може да ме уплаши. Жената ми вика ще видиш ти нямаш паспорт, нямаш нищо. Joy Интересно от къде пък знае какво имам и какво нямам. В блока има още поне 5 кучета и от всички само моето е по всички изисквания, защото си познавам комшиите и още като го взех Макс изчетох де що има и съответно има всичко необходимо. Абе навиках се яко сутринта, ама много ме изнерви комшийката. А пък Макс миличкия реши, че трябва да ме успокоява и бяха едни прегръдки, едни целувки. Не знам какво си е мислел дали на него викам, ама стана такава гушлива душица после.
Айде стига с тия негативи.
Заведох го на Дунава сутринта, че вече има ивица и да се цопне във водата. Откриваме официално сезона на къпане в реката:

Общи условия

Активация на акаунт