Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 6

• 108 125
  • 776
  •   1
Отговори
# 465
Благодаря много, Денис! Поръчах си на Doctor's Best. Hug

# 466
Денис, аз напоследък доста те разпитвам, надявам се да не прекалявам Hug

Мисля да си взема магнезиев, цинков и калиев цитрати (заради ИР). В какви дози е добре да ги взимам и как (на гладно, след хранене...). Дали мога да ги приемам съвместно с другите добавки, които взимам - Вигантол, вит.Б12, омега 3, инозитол, ФК?

Вит.К2 как да го вземам - самостоятелно или заедно с приема на вигантола?

Flowers HibiscusFlowers Hibiscus

# 467
  • София
Денис, аз напоследък доста те разпитвам, надявам се да не прекалявам Hug

Мисля да си взема магнезиев, цинков и калиев цитрати (заради ИР). В какви дози е добре да ги взимам и как (на гладно, след хранене...). Дали мога да ги приемам съвместно с другите добавки, които взимам - Вигантол, вит.Б12, омега 3, инозитол, ФК?

Вит.К2 как да го вземам - самостоятелно или заедно с приема на вигантола?

Flowers HibiscusFlowers Hibiscus
Магнезий - 200-300 до 400мг/дн., може вечер преди сън
Цинк - 30-50мг/дн., ако ще се приема дълго време е добре продуктът да съдържа и мед. Приема се след хранене
Калий - не съм фен на прима на добавка калий - трябва да се следят серумните нива, да се съгласува с диетата и т.н. Дозите са около 100 мг, 2-3 пъти на ден - трябва да се приема няколко пъти на ден, по-ниски дози и задължително с храна. Консултирай се с лекар - ако се предозира  е опасно / за ССС, бъбреци и т.н. /. Хапвай червено цвекло, богато на калий и полезно при ИР  Wink / в 100 грама -   калий 325 mg/. На ден ти трябват около 4-5 грама от храна, но лесно се набавя - преразгледай храненето си /кайсии, киви, броколи, спанак, авокадо, домати .../

Няма проблем да ги приемаш с другите добавки.

К2, не е задължително да се приема на един прием с вит. Д, може на отделни приеми или в различни дни.

# 468
Хиляди благодарности, Денис! Flowers HibiscusFlowers Hibiscus
Отказвам се от калия, няма да го поръчвам.

# 469
Здравейте, аз от три месеца пия Инофолик сашета, по препоръка на моя АГ  (ние правим опити повече от половин година и двамата сме на по 35г.). Нямаме никакви проблеми но той казва, че това щяло да подобри О. Искам да попитам според вас, а ако може и Денис да се включи, дали и кога би имало ефект от тази добавка.Благодаря!

# 470
Привет! Обръщам се към Денис Flowers Hibiscus
След кюретаж съм (мина вече месец)....бременност след инвитро, сакче има, но ембрионче нямаше..Sad Случва ми се за втори път. При моя мъж са горе-долу добре нещата, малко ниска морфология, но лекарите не го отчитат да е кой знае какъв проблем. Мисля си, че при мен е проблема..., а и на стимулацията не реагирах много добре. Не бяха никак малки дозите на лекарствата, а имах 9 фоликула, от тях 7 яйцеклетки, 4 се оплодиха, 2 ми върнаха, а другите не ставаха за замразяване Sad Имам Хашимото, приемам еутирокс 75, хормона беше 1,5. Приемам и витамин Б12 и Д. Искам да подобря качеството на яйцеклетките си. Това, което моята лекарка ми предписа са някакви добавки Fertilaid и ДHEA. Какво мога да добавя още? На 33г. съм, а след стимулацията АМХ падна на 1,01, беше 1,50.
Благодаря предварително!

# 471
Поразрових се в темите назад и се спрях на Inositol Powder, Nac, L-arginine, Omega 3, CoQ10, масло от вечерна иглика. Поръчах ги и тези дни очаквам да дойдат.  Отделно си приемам витамин Б12 и вигантол и еутирокс, които са ми изписани от доц. Русев. Моята лекарка ми е предписала само ДХЕА и Ferilaid. Този Fertilaid се чудя дали да го продължа, след като започна добавките...Rolling Eyes А у дома имам и витамин C 500мг и Селен Simple Smile

# 472
  • In the shadows of my mind
Здравей Денис!
При профилактични изследвания на мъжа ми му излязоха леко завишени триглицериди и понижен "добър" холестерол. Сега ще мине на лека диета, а личния каза по телефона да вземе някакво рибено масло за добрия холестерол. Той няма други проблеми или оплаквания, есен и пролет взема витамини на Джеймисън за мъже. Какво би препоръчала за добавка относно тази ситуация?

# 473
  • София
Поразрових се в темите назад и се спрях на Inositol Powder, Nac, L-arginine, Omega 3, CoQ10, масло от вечерна иглика. Поръчах ги и тези дни очаквам да дойдат.  Отделно си приемам витамин Б12 и вигантол и еутирокс, които са ми изписани от доц. Русев. Моята лекарка ми е предписала само ДХЕА и Ferilaid. Този Fertilaid се чудя дали да го продължа, след като започна добавките...Rolling Eyes А у дома имам и витамин C 500мг и Селен Simple Smile
Това, което си избрала е подходящо.
ДХЕА трябва да е форма 7Кето ДХЕА и да следи нивата на Е2, Тесостерон и ДХЕА.

Здравей Денис!
При профилактични изследвания на мъжа ми му излязоха леко завишени триглицериди и понижен "добър" холестерол. Сега ще мине на лека диета, а личния каза по телефона да вземе някакво рибено масло за добрия холестерол. Той няма други проблеми или оплаквания, есен и пролет взема витамини на Джеймисън за мъже. Какво би препоръчала за добавка относно тази ситуация?
Най-общо може да ползва Омега 3-ЕРА, Масло от чесън, CoQ10, Фибри, Вит. Е
Вит.В3 /ниацин/, В6, ФК, В12
Фитостероли
Хром
Пакета Протеолитични Ензими / Серапептаза, Натокиназа, Натокиназа /

# 474
  • sofia
Здравейте  Бихте ли ми препоръчали добавка за вит Б 12 и  вит Д  , която мога да си закупя тук от аптека, Благодаря предварително

# 475
Благодаря Денис! А има ли някакви определени дни от цикъла, в които да пусна изследване за нивата на Е2, Тесостерон и ДХЕА и на колко често да ги след, през месец или повече ? От един месец пия ДХЕА, още не ми е идвал цикъла след кюретажа. От утре мисля да започна добавките.

# 476
Здравейте,

След много четене из темите, мисля да си взема вечерна иглика, инозитол и фолиева киселина, Ову хич я няма, МЦ беше малко нередовен преди месеци, сега започна да влиза в релси.. половите хормони са добре, с малко завишен FSH само, но пък инсулина и КЗ са високи, затова пия Сиофор 1000 в момента.. разбрах за Инозитола, че няма проблем да се приема със Сиофора, а за ВИ и ФК не съм сигурна, затова реших да попитам тук.. и съответно в какви дози ще е препоръчително... в края на месеца съм на лекар, ще консултирам и с него, но все пак бих искала малко по-предварително да съм запозната..
Flowers Bouquet

# 477
  • София
Здравейте  Бихте ли ми препоръчали добавка за вит Б 12 и  вит Д  , която мога да си закупя тук от аптека, Благодаря предварително
Здравей!
В12 от 500 до 1000мкг , за по-висока доза се консултирай с лекар. Форма метилкобаламин.
Д3 - 1000 до 2000МЕ, за по-висока доза, консултация с лекар. Форма холекалциферол

Здравейте,
След много четене из темите, мисля да си взема вечерна иглика, инозитол и фолиева киселина, Ову хич я няма, МЦ беше малко нередовен преди месеци, сега започна да влиза в релси.. половите хормони са добре, с малко завишен FSH само, но пък инсулина и КЗ са високи, затова пия Сиофор 1000 в момента.. разбрах за Инозитола, че няма проблем да се приема със Сиофора, а за ВИ и ФК не съм сигурна, затова реших да попитам тук.. и съответно в какви дози ще е препоръчително... в края на месеца съм на лекар, ще консултирам и с него, но все пак бих искала малко по-предварително да съм запозната..
Flowers Bouquet
Здравей!
Може да приемаш всичко, които си избрала.
МВИглика - 2х1300мг, след хранене
Инозитол - 2х2 грама, на гладно с вода, час преди хранене, 1 час преди или 2 часа след кафе
ФК  400мкг, след хранене

# 478
Денис, а с какво да заместя DHEA от 50мг.? До сега това приемам, тъкмо го приключвам и ще го заменя с 7 кето ДХЕА, но от колко мг.. До сега го приемах 2х50мг.  Това на което се спрях е на Now има и от 100мг., има и от 25мг. Ако взема от 100мг. трябва да го пия само веднъж на ден.

# 479
  • София
Денис, а с какво да заместя DHEA от 50мг.? До сега това приемам, тъкмо го приключвам и ще го заменя с 7 кето ДХЕА, но от колко мг.. До сега го приемах 2х50мг.  Това на което се спрях е на Now има и от 100мг., има и от 25мг. Ако взема от 100мг. трябва да го пия само веднъж на ден.
Дозата си остава същата, посочена от лекаря. Приема се на 2 приема, като се спазват точно 12 часа интервал.
Ще чакам да пишеш, какви са резултатите от контролите на Е2, Тестостерон и ДХЕА Peace

ПП. 2х25мг=50мг

Общи условия

Активация на акаунт