Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 6

• 108 062
  • 776
  •   1
Отговори
# 450
Денис каква е препоръчителната дневна диза вит Д?

# 451
Денис, благодаря много, няма да го взимам тогава. Ще взема Инозитол с неофолик мета и отделно Л-аргинин.

# 452
  • София
Денис каква е препоръчителната дневна диза вит Д?
За възрастни 800-1000 МЕ, но зависи кой и за какво ще я приема. Има състояния и заболявания, при които трябват по-високи дози.
Най-правилно е да се изследват серумните нива на вит. Д

# 453
  • София
Здравейте,
Аз съм с дефицит на витамин Д -  20ng/ml . Изследвах го след неоплодени Я при ivf.
Приемам по 5 капки/ дневно , отделно 3 бр. неофолик мета (по предписание на док.) и Б12 пак мета форма. На своя глава пия - селен, омега 3 и CoQ10. Бих искала да попитам според вас, как е по-добре да разделя приема, защото в момента ги пия както ми падне Simple Smile

# 454
Здравей Денис, благодаря ти, че попита за формата на Инозитола на Nature's way и сега щом казват, че е Мио-инозитол аз мога ли да спра приема на Иногинол и Инофолик при положение, че активната съставка е една и съща  или всичко да пия (защото пък в Иногинола има и от другата форма на инозитола - забравих и името), обаче доста ми се оскъпява

# 455
Денис, това са ми резултатите от витамините, които пуснах. Преди изследването бях спряла приема за 2 седмици.

Витамин Д 3                  53.20        ng/ml      10-20 латентен дефицит; 20-100 оптимално ниво; >100 предозиране    
Витамин В12                637.00       pg/ml      187-883; латентен дефицит <300    
Фолиева киселина          17.20        ng/ml      3.10 - 20.5

Досега приемах вигантол по 10 капки на ден. Вит.Б12 по 1 метилирана таблетка през ден. Метилирана ФК 2х1т на ден.
ФК и Б12 смятам да продължа по същия начин.
От вигантола по колко да приемам, за да поддържам и дори позавиша нивата на вит.Д?

# 456
На мен док.ми предписа да поддъражам нивата на Вит.Д с по 21к.на седмица..т.е. х 3 на ден взимам...но това след като достигнах оптимална стойност

# 457
Колко е оптималната стойност? Чувала съм за 60-70.

# 458
  • София
Здравейте,
Аз съм с дефицит на витамин Д -  20ng/ml . Изследвах го след неоплодени Я при ivf.
Приемам по 5 капки/ дневно , отделно 3 бр. неофолик мета (по предписание на док.) и Б12 пак мета форма. На своя глава пия - селен, омега 3 и CoQ10. Бих искала да попитам според вас, как е по-добре да разделя приема, защото в момента ги пия както ми падне Simple Smile
Здравей!
Всичко се приема след хранене.
Омега 3+CoQ10+ФК+вит. Д   може да приемаш сутрин, след някое хранене
В12 - вечер
Селен - вечер след хранене

Здравей Денис, благодаря ти, че попита за формата на Инозитола на Nature's way и сега щом казват, че е Мио-инозитол аз мога ли да спра приема на Иногинол и Инофолик при положение, че активната съставка е една и съща  или всичко да пия (защото пък в Иногинола има и от другата форма на инозитола - забравих и името), обаче доста ми се оскъпява
Здравей!
Да, може да приемаш само Инозитол и ФК, която си пиеш / Неофолик-Мета или друг продукт с метилирана ФК/
ПП.
За ФК - може също да си вземеш органична ФК и да приемаш по 1/2 табл., защото са по 800мкг:
FutureBiotics, Folic Acid From Lemon Peel, 800 mcg, 120 Organic Vegetarian Tablets

Денис, това са ми резултатите от витамините, които пуснах. Преди изследването бях спряла приема за 2 седмици.
Скрит текст:
Витамин Д 3                  53.20        ng/ml      10-20 латентен дефицит; 20-100 оптимално ниво; >100 предозиране    
Витамин В12                637.00       pg/ml      187-883; латентен дефицит <300    
Фолиева киселина          17.20        ng/ml      3.10 - 20.5

Досега приемах вигантол по 10 капки на ден. Вит.Б12 по 1 метилирана таблетка през ден. Метилирана ФК 2х1т на ден.
ФК и Б12 смятам да продължа по същия начин.
От вигантола по колко да приемам, за да поддържам и дори позавиша нивата на вит.Д?
Вит. Д може да е малко по-висок, В12 е добре.
Да, може да си приемаш поддържащите или малко по-високи  дози. / за вит. Д това е 1000 МЕ, за В12 - поне 500мкг/
Да, оптимални нива за вит.Д за 60-70 ng/ml, но някои лекари от клиники по репр. медицина искат и малко по-високи нива  90-100 / ако правиш опити за бебе/ - при прием на добавка вит. Д

Последна редакция: нд, 04 ное 2018, 07:53 от denis.

# 459
Благодаря ти много Денис,
ще карам на инозитол в такъв случай, а ФК взимам неофолик мета (заради тромбофилия) и даже сега през ден, защото съм над референтните стойности при последното изследване (док.каза, че мога да я спра за месец - два, но аз реших да разредя приема просто)

# 460
Здравей Денис, благодарение на темата и твоите ценни насоки и съвети от 2 месеца приемам следните добавки, при мен има напредък и съм доволна. / целта е подобряване на Я и забременяване/.
В 2 часа през нощта вземам : еутирокс 0,25 - 1 таб
В 6 часа вземам заедно : NAC 600 - 1 т, L-arginine 500 - 1 т, Инозитол - 2 грама
в 8 закусвам и веднага след закуска :Неофолик мета - 1 т, Масло от вечерна иглика 1300 - 1 таб, CoQ10- 200мг - 1таб.

Вечер след хранене : Масло от вечрна Иглика - 1300 - 1таб, Аспирин протект - 1 таб.

Около 00 часа  / след като са минали 2 часа след вечеря : NAC 600 - 1 т, L-arginine 500 - 1 т, Инозитол - 2 грама
Въпросът ми е следният :
 искам да включа Вигантол 5 капки / всеки ден/ и Астаксантин 5мг , по кое време да ги приемам ?
Благодаря предварително.
П.С. Надявам се другите добавки да съм разбрала правилно как се приемат.

# 461
  • София
Здравейте, дами!

Включвам се набързо, само да споделя малко опит Simple Smile

От малко повече от седмица приемам повечето от припоръчаните от Денис добавки - NAC, Инозитол, Аргинин, МВИ, Омега-3, Колаген, ALA, Астаксантин, Ликопен, CoQ10, витамин С, биофлавоноиди, калциева формула и ресвератрол. Започнах ги някъде след средата на МЦ, като ги пия всеки ден по схема.

Днес ми дойде МЦ, като няма как да не забележа няколко съществени разлики. Първо, нямаше абсолютно никакъв изразен ПМС /последните два месеца ме болеше три дни преди да дойде МЦ/. Второ, днес, в деня, в който ми дойде, не изпитвам абсолютно никакъв дискомфорт, никаква болка - цял живот, откакто имам МЦ първия ден е бил доста неприятен за мен, почти всеки път взимам леко обезболяващо. И трето, дори леко подрани - дойде на ден 25ти, а последните два месеца закъсняваше с по три дни и беше 31 дни.

Почти съм сигурна, че тази приятна за мен промяна се дължи именно на добавките Simple Smile Надявам се да съм права и ако е така, то наистина благодаря на Денис и всички вас, които споделяте опит тук. Heart

Последна редакция: пн, 05 ное 2018, 11:10 от Бубулеса Бубълска

# 462
Здравейте, дами!

Включвам се набързо, само да споделя малко опит Simple Smile

От малко повече от седмица приемам повечето от припоръчаните от Денис добавки - NAC, Инозитол, Аргинин, МВИ, Омега-3, Колаген, ALA, Астаксантин, Ликопен, CoQ10, витамин С, биофлавоноиди, калциева формула и ресвератрол. Започнах ги някъде след средата на МЦ, като ги пия всеки ден по схема.

Днес ми дойде МЦ, като няма как да не забележа няколко съществени разлики. Първо, нямаше абсолютно никакъв изразен ПМС /последните два месеца ме болеше три дни преди да дойде МЦ/. Второ, днес, в деня, в който ми дойде, не изпитвам абсолютно никакъв дискомфорт, никаква болка - цял живот, откакто имам МЦ първия ден е бил доста неприятен за мен, почти всеки път взимам леко обезболяващо.

Почти съм сигурна, че тази приятна за мен промяна се дължи именно на добавките Simple Smile Надявам се да съм права и ако е така, то наистина благодаря на Денис и всички вас, които споделяте опит тук. Heart

Здравейте:)!
И при мене е така - вече четвърти месец. Освен, че нямам ПМС и не ме боли, течението не е толкова обилно, както беше преди.  Удължи се с един ден, но е осезаемо по-слаб от преди.

# 463
Денис, много ти благодаря!
И извинявай, последен въпрос Simple Smile
Щом влияе на кръвосъсирването, какъв е риска ако не го приемам, а взимам само Вигантол?
Вит. К е важен, най-вече, за калциевият метаболизъм / помага на калция да отиде в кости, зъби и т.н., а не в меките тъкани - кръв. съдове и т.н.
Ти си го приемай, но да е в по-ниски дози 45-50 до 90-100 мкг.
ПП.
Не приемай високи еднократни дози вит. Д / до 2000 - 2500МЕ/ , защото потискат синтеза на мелатонин, а той е много важен за репр. функция и особено при НЯР, АРТ процедури, вкл. инвитро. ... влияе на синтеза на прогестерон.
Много често дори заедно с ДХЕА се назначава и мелатонин /2-3мг/ при НЯР.
Малко отзад напред ти го обясних, но се надявам, че разбра какво имам предвид.

Денис, във връзка с този твой отговор на мой въпрос, искам да те питам - понеже не намирам вит.К в по-малки дози от 100 мкг, мога ли да взема такъв, но да приемам по 1т през ден, т.е. да стане по 50 на ден?

# 464
  • София
Скрит текст:
Денис, много ти благодаря!
И извинявай, последен въпрос Simple Smile
Щом влияе на кръвосъсирването, какъв е риска ако не го приемам, а взимам само Вигантол?
Вит. К е важен, най-вече, за калциевият метаболизъм / помага на калция да отиде в кости, зъби и т.н., а не в меките тъкани - кръв. съдове и т.н.
Ти си го приемай, но да е в по-ниски дози 45-50 до 90-100 мкг.
ПП.
Не приемай високи еднократни дози вит. Д / до 2000 - 2500МЕ/ , защото потискат синтеза на мелатонин, а той е много важен за репр. функция и особено при НЯР, АРТ процедури, вкл. инвитро. ... влияе на синтеза на прогестерон.
Много често дори заедно с ДХЕА се назначава и мелатонин /2-3мг/ при НЯР.
Малко отзад напред ти го обясних, но се надявам, че разбра какво имам предвид.

Денис, във връзка с този твой отговор на мой въпрос, искам да те питам - понеже не намирам вит.К в по-малки дози от 100 мкг, мога ли да взема такъв, но да приемам по 1т през ден, т.е. да стане по 50 на ден?
Да, може - това е мастноразтворим витамин, той се натрупва в депа и тялото си дърпа, колкото му е нужно.
Doctor's Best, Natural Vitamin K2 with MenaQ7, 45 mcg, 60 Veggie Caps
Life Extension, Low Dose Vitamin K2 (MK-7), 45 mcg, 90 Softgels
Nordic Naturals, Vitamin D3 + K2 Gummies, Pomegranate, 60 Gummies   с вит. Д 1000 IU

Общи условия

Активация на акаунт