Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 6

• 107 974
  • 776
  •   1
Отговори
# 525
  • Бургас
Андрогените ги понижих с инозитол но най вече с екстракт от броколи....

# 526
И на мен ми е по таблетка на ден-500, но от изчетеното, устнових, че трябва дозите да са по- големи. Simple Smile
Благодаря за споделеното!

Всичко зависи от конкретния случай. За едни дозата е ниска, за други е ОК. А понякога зависи и от самият организъм. Затова се пускат и контролни изследвания. Ако има нужда дозата ще бъде коригирана. Peace

# 527
Денис каква може да е причината за нисък ДХЕА-С?С ендокринолог ли да се конслултирам? Според останалите хормони и АГ съм с НЯР и заради това ми е толкова нисък и ми изписа 7 кето ДХЕА 2х25мг...

# 528
А каква е разликата между 7 кето ДХЕА и само ДХЕА. Изписано ми беше само ДХЕА 50мг.по 2 на ден, но сега си поръчх 7 кето пак от 50мг. С тази доза ли да продължавам?

# 529
  • София
Не открих по-подходяща тема, затова реших да попитам тук. Взела съм си витамин Д, Магензий+ Калций  и Б-комплекс, като въпросът ми е дали има значение кога ги приемам. Сутрин пия Еутирокс 75, знам че витамин Д се приема с най-мазното хранене, някакви други правила? Дали да ги приемам всички накуп вечер или не е желателно?

# 530
От Денис знам, че еутирокса се приема далече от храна и кадре. Аз го пия в 6 сутринта, заспивам си пак и закусвам в 8.30. За витамин Д 8 часа след еутирокса, него го пия в 14.00ч. , аз преди го капвах във вода (моя е на капки), не беше проблем съдейки по резултатите след това Simple Smile. За другите неща не знам. Интересно ми е за магнезия. Май трябва да е далеч от еутирокс, за да не пречи на усвояването му.

# 531
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Аз взимам витамини осем часа след като съм пила L-Thiroxin. Друго не спазвам.

# 532
  • София
Знам за приема на Еутирокс, пия го отдавна, след него не приемам нищо. Споменах го за да стане ясно, че не мога да ги пия сутрин. Чуденката ми беше по-скоро самите витамини дали мога да ги пия наведнъж след вчеря например или има възможност да си пречат на усвояването един на друг или има някакви други "правила". Бях чела, че е най-добре да се пие магнезий преди сън и преди така го приемах, но сега добавките станаха повече.

# 533
  • София
Денис каква може да е причината за нисък ДХЕА-С?С ендокринолог ли да се конслултирам? Според останалите хормони и АГ съм с НЯР и заради това ми е толкова нисък и ми изписа 7 кето ДХЕА 2х25мг...
За ниски нива на ДХЕА, причината може да е, проблем с функцията на НбЖ или на яйчиците, респ. НЯР/ИЧР.

А каква е разликата между 7 кето ДХЕА и само ДХЕА. Изписано ми беше само ДХЕА 50мг.по 2 на ден, но сега си поръчх 7 кето пак от 50мг. С тази доза ли да продължавам?
7 Кето DHEA  е естествен метаболит на DHEA и е по-безопасен - с него се избягват различни, неприятни и опасни,  странични  ефекти /окосмяване, косопад, акне и т.н./
За разлика от DHEA, 7 Кето-DHEA не се преобразува в стероидни хормони/ андрогени,  естрогени/. При жените в Тестостерон, а при мъжете в Естрогени.
Желателно е да се приема на 2 приема - сутрин и вечер, защото има кратък полуживот, а така се доставя точно определена доза, през точно определен интервал от време.
Задължително се правят контроли / след 1 месец прием/ на Е2 /на 3 ден от МЦ + ЛХ и ФСХ/, Тестостерон, DHEA. Ако се повишават - дозата ти може да е висока.
Приема се на гладно или след хранене, няма значение.
Дозата е една и съща и за двете форми.

Не открих по-подходяща тема, затова реших да попитам тук. Взела съм си витамин Д, Магензий+ Калций  и Б-комплекс, като въпросът ми е дали има значение кога ги приемам. Сутрин пия Еутирокс 75, знам че витамин Д се приема с най-мазното хранене, някакви други правила? Дали да ги приемам всички накуп вечер или не е желателно?
Еутирокс - кафе след 2 часа, няма значение какво, дори и да е без кофеин.
Еутирокс - 8 часа интервал - вит. Д, желязо, калций, вкл. млечни продукти
Еутирокс - 4 часа - от всички други добавки, вкл. и хормонални препарати

Може да приемаш всички добавки на един прием, стига да спазваш  интервалите.
Вит. Д, ако е висока доза над 2-2500МЕ е добре а се приема по-рано през деня - до 15.00ч.

Аз пия Еутирокс в 3.00ч сутринта и ставам в 6.00 - това много ме улеснява в приема на кафе, добавки и храна.
Виждам, че вече доста момичета  го приемат така.

Последна редакция: пн, 26 ное 2018, 07:46 от denis.

# 534
  • София
Здравей, Денис Simple Smile
Имаш ли представа как се приема карзил: преди или след хранене?

# 535
Привет, Денис! Моля за препоръки за добра форма на вит. Е. Назад в темите беше  писала, че DL-Alpha-Tocopherol Acetatе не е хубава. А този тук май е такъв :

Какъв е проблемът при тази форма? Благодаря ти предварително. Simple Smile

# 536
Здравейте, имам нужда от съвет. От около 10 дни пия Витекс, а след 14 ден на Ц и Див ямс. От днес обаче (17 ден) трябва да пия Дуфастон 7 дни, заради задържан фоликул. Трябва ли да спра останалите добавки, докато пия дуфастона и след това да ги продължа? Благодаря:)

# 537
  • София
На мен ми дадоха дексаметазон. За завишен дхеа с. Спиронолакто. Е противопоказания за бременност, уврежда плода, в това число и опити за ивф.

Здравейте, има ли начин (добавка т.е.) освен със спиронолактон и противозачатъчни да се свалят нивата на ДХЕА-С. Тестостерон и андростендион са в норма. Вторият пО към горна граница, но все пак.

Четох за вечерната иглика (с която се сдобих), но тя пък водела до естрогенна доминантност. Saw palmetto..
Още някакви алтернативи има ли?

# 538
Сутрин пия Еутирокс. Пия също така и фолиева кисилина, В12, Ресвератол, Коензим К10, Селен и Вигантол ( витамин Д). Въпросът ми е кога кое да пия. Еутирокс е ясно сутрин на гладно, но следващите неща в какъв часови интервал трябва да се пият? Вигантолът кога се пиеи нагладно ли тярбва да бъде?

# 539
  • София
Денис, може ли един бърз и не особено умен въпрос?

В момента пия Инозитол, NAC, Аргинин, Колаген, Омега 3, МВИ, Астаксантин, калциева формула, Ликопен, CoQ10, ALA и Ресвератрол.
При една евентуална ранна бременност /преди закъснение на МЦ/ необходимо ли е да се спират част от добавките?

Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт