Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 6

• 107 951
  • 776
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Здравей, Денис Simple Smile
Имаш ли представа как се приема карзил: преди или след хранене?
На гладно с вода

Привет, Денис! Моля за препоръки за добра форма на вит. Е. Назад в темите беше  писала, че DL-Alpha-Tocopherol Acetatе не е хубава. А този тук май е такъв :
http://cdn.bg-mamma.com/hf4l/VHAsp.jpg
Какъв е проблемът при тази форма? Благодаря ти предварително. Simple Smile
Да, тази форма е токсична, не е добре да се ползва.
Избери продукт, който да съдържа: d-Alpha Tocopherol
Solgar, Naturally Sourced Vitamin E, 400 IU, 100 Softgels

Здравейте, имам нужда от съвет. От около 10 дни пия Витекс, а след 14 ден на Ц и Див ямс. От днес обаче (17 ден) трябва да пия Дуфастон 7 дни, заради задържан фоликул. Трябва ли да спра останалите добавки, докато пия дуфастона и след това да ги продължа? Благодаря:)
Moже да не го спираш / защото тези добавки действат бавно, трябва да се приемат по-дълго време за да имат ефект/, но по-добре се консултирай и с лекаря.

ivanska
Отговор на въпроса има няколко поста преди твоя.
Вигантол - след хранене, по-мазно

Денис, може ли един бърз и не особено умен въпрос?
В момента пия Инозитол, NAC, Аргинин, Колаген, Омега 3, МВИ, Астаксантин, калциева формула, Ликопен, CoQ10, ALA и Ресвератрол.
При една евентуална ранна бременност /преди закъснение на МЦ/ необходимо ли е да се спират част от добавките?
Благодаря предварително!
Добавките се спират след като видиш двете чертички ... или след трансфера.
Приемат се само ФК, МВ за бременни, ПроБ, Омега 3- DHA и назначените от лекар

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 12:04 от denis.

# 541
Привет, Денис! Моля за препоръки за добра форма на вит. Е. Назад в темите беше  писала, че DL-Alpha-Tocopherol Acetatе не е хубава. А този тук май е такъв :
http://cdn.bg-mamma.com/hf4l/VHAsp.jpg
Какъв е проблемът при тази форма? Благодаря ти предварително. Simple Smile
Да, тази форма е токсична, не е добре да се ползва.
Избери продукт, който да съдържа: d-Alpha Tocopherol
Solgar, Naturally Sourced Vitamin E, 400 IU, 100 Softgels

Много ти благодаря!!

# 542
  • София
Благодаря ти, Денис! Heart

# 543
  • София
Благодаря, Денис Simple Smile

# 544
Здравей Денис.
    Витамините А, Е и Омега 3 на ММ са желатинови капсулки. Дали ще е проблем за усвояването ако М ми ги сдъвква преди да ги преглътне. На Омега 3 е доста голяма капсулата и наистина го затруднява преглъщането.

# 545
  • София
Здравей Денис.
    Витамините А, Е и Омега 3 на ММ са желатинови капсулки. Дали ще е проблем за усвояването ако М ми ги сдъвква преди да ги преглътне. На Омега 3 е доста голяма капсулата и наистина го затруднява преглъщането.
Здравей!
Не, няма проблем - може да се дъвчат. Дори Омега 3 се предлага  в такива капсули точно с идеята да се дъвчат от децата.
Вит.А - ако е Бета-Каротин, много цапа и оцветява, да внимава с него. Ако е ретинол - няма проблем

# 546
Благодаря ти Денис Hug

# 547
Здравей Денис !
Лутеалната фаза ми е много кратка 8,9 дена в най - добрия случай 10 дена .
Първата бременост забременях с дуфастон по схема след ову и така го пих до 4 месец на бременоста.
Сега пак правим опити ,но нищо не се получава .
Какво мислиш за дуфастона ?
С добавк ще успея ли да направя ЛФ по дълга?
Ако има значение от 9 месеца съм на хранитилен режим ,без да гладувам и съм свалила 30 килограма.
Пуснал кръвни и всичко е наред.
Благодаря

# 548
  • София
Здравей Денис !
Лутеалната фаза ми е много кратка 8,9 дена в най - добрия случай 10 дена .
Първата бременост забременях с дуфастон по схема след ову и така го пих до 4 месец на бременоста.
Сега пак правим опити ,но нищо не се получава .
Какво мислиш за дуфастона ?
С добавк ще успея ли да направя ЛФ по дълга?
Ако има значение от 9 месеца съм на хранитилен режим ,без да гладувам и съм свалила 30 килограма.
Пуснал кръвни и всичко е наред.
Благодаря
Здравей!
Браво! за кг. Peace Това е много добро постижение.

Късата ЛФ  /под 12 дни/ показва, че има проблем с яйцеклетката, ЛФ, ЖТ или синтеза на прогестерон. Консултирай се с лекар - трябва да се открие причината и да се вземат мерки.
Включи добавки: МВИ, вит.А, Е, Д, омега 3, омега 7, вит.В - група, Астаксантин, Лутеин и т.н.

# 549
  • София
Аз пак с питане. Можеш ли да препоръчаш под каква форма да се приема Вит. С.? По колко и след хранене ли? Защото от години пия сутрин, преди да съм яла.

# 550
  • София
Аз пак с питане. Можеш ли да препоръчаш под каква форма да се приема Вит. С.? По колко и след хранене ли? Защото от години пия сутрин, преди да съм яла.
Здравей!
Формата няма значение - табл.,  капс., течен, прах, спрей...
Аз предпочитам на прах, защото е по-чист и мога да си го добавям към шейкове, смутита, сок...
Дозата зависи от това, за какво се приема и колко дълго време - от 200-300 до 1000 мг/дн.
По-ниските, еднократни дози се усвояват по-добре. Дози над 500мг не могат да се усвояват и просто се изхвърля.
Приема се след хранене или  с храна. Когато се приема на гладно, не може да се усвои добре.

# 551
Денис,
досега пиех 2х1т. Ultra Omega 3  (500 EPA  250 DHA) , но сега като съм поръчвала съм взела
Омега 3  (180 ЕРА 120 DHA) и двете от 1000мг.на NOW - сега означава ли, че трябва да пия по-големи количества, не им разбирам на тези ЕРА и DHA стойностите?!
Благодаря ти.

# 552
  • София
Не съм Денис, но да- значи.
2х(500+250)=1500
В една капсулка от новите има 300 общо, значи, че ще трябва да пиеш по 5 от тях.

# 553
Благодаря!!!

# 554
  • София
Здравей!
Формата няма значение - табл.,  капс., течен, прах, спрей...
Аз предпочитам на прах, защото е по-чист и мога да си го добавям към шейкове, смутита, сок...
Дозата зависи от това, за какво се приема и колко дълго време - от 200-300 до 1000 мг/дн.
По-ниските, еднократни дози се усвояват по-добре. Дози над 500мг не могат да се усвояват и просто се изхвърля.
Приема се след хранене или  с храна. Когато се приема на гладно, не може да се усвои добре.

Отново голямо Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт