Боян Петров

• 238 137
  • 3 164
  •   1
Отговори
# 2 235
  • ГО
Майката има някакво заболяване. Паркисон ли се нарича това тресене? Тези усмивки не са от щастие, а нервност. Ще й се на жената да е усмихната, ама си личи колко е напрегната.
А сестра му щеше да се разреве.
Само аз ли видях колко са притеснени и как едва се владеят?

# 2 236
Ако не намерят тялото, майката докато е жива ще чака синът ѝ да се върне. Ще вярва, че е жив.
Жалко, че няма да се разбере каква е истината за изчезването му, за решението му да тръгне сам, без сателитният си телефон.

# 2 237
Боян е последният човек, на когото ще хрумне да се самоубива.
Няма как да му организират клопка в Хималаите.
Няма как да измине ей така 120 км до Еверест директно от Шиша Пангма.

Аз се чудя как изобщо тръгват толкова нелепи твърдения. То не ти иде отвътре да седнеш да ги оборваш даже.

# 2 238
  • ГО
Аз съм точно така. Брат ми почина в чужбина, изпратиха ни урна, но аз тяло не видях и вярвайте ми, всеки ден се чудя той ли е бил, не е ли?
Съмнението в мен ще остане за цял живот.

# 2 239
Боян е там....и ще си остане там. Дали е паднал, дали го е затрупал сняг, дали е бил нападнат или изоставен, дали е имал здравословни проблеми и е решил просто да подари застраховката си на семейството...можем само да гадаем и пак няма да стане ясно.
Обаче има нещо извратено в този тиз начинания(изкачвания на 8-хилядници), където буквално се прескачат труповете на загиналите, виждаш как лежат останките им...Ако има някой пострадал, често не му се помага, защото е рисковано за тези които ги намират, отделно се губят и пари... Някакъв вид краен опортюнизъм. Прескачаш трупове, но си казваш "те не са имали слука, ама аз ще успея, защото съм по-добре екипиран, защото съм по-подготвен".

# 2 240
И аз препоръчвам да гледате интервюто на Он Еър. Целият репортаж и материала с алпинистите в студиото. Много конкретика , без излишен патос. Алпинистите в студиото , особено мъжът ,  дават реалистичен коментар. Той каза , че дори Боян да е в цепнатина , при тези температури , е все едно да си във фризер. Много ме затисна всичкото , което видях. Като че ли това финализира някаква моя вътрешна емоционална , а не прагатична надежда .
А аз гледах един алпинист по БТВ, според него е в цепнатина.
Лошото е , че тези цепнатини са затрупани със сняг и като потънеш....
Даде пример с друга експедиция, един попада в такава цепнатина, и го издърпват. Човека казал, че е видял чак Австралия,образно казано. Толкова са дълбоки

# 2 241
Колкото и грубо да звучи, според мен още с тръгването си той самият си е знаел какъв ще е изходът от цялата ситуация. Нали е опитен алпинист, сигурно и на дете на 4 годинки му е ясно, че в такова време, на такива метри, сам e почти равносилно на това да си подпишеш смъртната присъда.
Аз за друго се замислям. Онзи ден в един друг форум някой беше написал, дали Боян не е направил всечко съвсем целенасочено, тъй като може да е би болен от нещо и просто да не му е оставало още много.
Днес излезна информация, че два пъти е побеждавал рака, но имам доста познати, които също са го побеждавали един път, но след време той се е завръщал пак. Дали може да има нещо вярно в това?

Естествено, че е възможно, но дали е така може да го каже само някой на когото го е споделил  .....

# 2 242
Ох, чакам вече версия , че е отвлечен от извънземни.

Как да се държи майката??? Естествено, че ще иска до последно да се преравя всичко , за да се намери детето и. Разбирам и сестрата, и майката на детето му/Радослава/.  Всеки мисли, преживява различно, но идеята е една- поне да се убедят , че е намерено тяло. Иначе , цял живот майката/милата/, ще го чака.

пс. версията за самоубийство направо ми се струва малоумна....

# 2 243
Много хубав филм за Шерпите, незнам дали е пускан преди:
https://www.youtube.com/watch?v=CtbQgLIuFyg

# 2 244
За мен няма логика да го свалят от там дори да го намерят. Той си обичаше планината и би искал да остане там. Да не говорим, че все пак не иде реч за разходка из Витоша да го нарамят на гръб, такава операция би застрашила живота на шерпите. В момента просто на всички ни се иска да разберем какво се е случило.

# 2 245
  • Стара Загора
Ами много неща може да са се случили... на нас ни се иска да е жив скрит там някъде ..
След като чух интервюто със сестра му , където и е казал ,че не му се тръгва ме навежда на мисълта ,че може да е имал някакво предчувствие за себе си при тази експедиция.. .

# 2 246
  • София
Боян е там....и ще си остане там. Дали е паднал, дали го е затрупал сняг, дали е бил нападнат или изоставен, дали е имал здравословни проблеми и е решил просто да подари застраховката си на семейството...можем само да гадаем и пак няма да стане ясно.
Обаче има нещо извратено в този тиз начинания(изкачвания на 8-хилядници), където буквално се прескачат труповете на загиналите, виждаш как лежат останките им...Ако има някой пострадал, често не му се помага, защото е рисковано за тези които ги намират, отделно се губят и пари... Някакъв вид краен опортюнизъм. Прескачаш трупове, но си казваш "те не са имали слука, ама аз ще успея, защото съм по-добре екипиран, защото съм по-подготвен".
Според мен е затрупан и няма да бъде намерен
Подминавали труповете защото си  пазят сили за  собствения им живот ...по добре един мъртъв отколкото двама

# 2 247
За мен няма логика да го свалят от там дори да го намерят. Той си обичаше планината и би искал да остане там. Да не говорим, че все пак не иде реч за разходка из Витоша да го нарамят на гръб, такава операция би застрашила живота на шерпите. В момента просто на всички ни се иска да разберем какво се е случило.

Традицията била тялото му да си остане там, в планината. Дори не се прави стандартно погребение или сбогуване. Ако алпиниста умре в палатката си по време на сън, той си остава в нея за вечни времена. Никой не бива да мести загиналите алпинисти, най-много да ги загърнат.
Предполагам, че в случая намирането на тялото на Боян е важно за да се документира смъртта пред застрахователите, но не и за да се свали от планината и да се зарови в гроб.

# 2 248
Обаче много е куриозно - елитните алпинисти си разчитат всяка минута и всеки метър, всяка крачка и всеки дъх...и като закъсат, изведнъж спасителите тръгват хем на скорост, хем рисково, хем си тестват силите...ми то какво ще се окаже, че истински елитните с постижения са шерпите-катерачи?

# 2 249
Ако не намерят тялото, майката докато е жива ще чака синът ѝ да се върне. Ще вярва, че е жив.
Жалко, че няма да се разбере каква е истината за изчезването му, за решението му да тръгне сам, без сателитният си телефон.

родителите на Христо Христов не приеха официалната версия...
относно това, защо тръгнал сам и защо без телефон, ами той така катери по принцип. Той катери солово и без техника, какво има да разбираме. Не разбрахте ли, че сега модата е на екстремния алпинизъм и се катери по изчанчени и рискови начини нарочно. Ето, че и вегана катери солово, без кислород, а Боян Петров все пак е много по-добър като алпинист от тоя.

Сирен, Боян не е толкова добър като алпинист. Екипът от спасители не се състои само от шерпи, има и много опитни китайски алпинисти в екипа. Естествено, че има и елитни шерпи алпинисти, например този който е в хеликоптера. Твоята информация е отпреди 20 години, когато явно нещо си се хванала да попрочетеш.

Нали писаха информация кой ще води спасителния екип за Боян, бяха професионални алпинисти, има и шерпи сред тях. Има и много алпинисти от народа шерпа, и последното им име е Шерпа, като тоя в хеликоптера. Шерпа не са некви мулета, сред тях има всякакви хора. 
И последно, естествено, че един среден алпинист от Непал или Китай ще е много по-добър от нашия най най добър алпинист. Вие какво очаквате? Все пак това са хора отраснали в големи планини. Да не говорим, че хората, които са от народа Шерпа и прочее планински народи (ние не знаем какви са по етнос всички спасители) те са биологично пригодени, имат смес с друг хуманоид, генетично и биологично са различни от нас. 
А специално за Китай, там нещата са в такъв мащаб, че естествено, че спасителите са класи над това, което ние имаме. 1 милиард са.

Последна редакция: пн, 14 май 2018, 10:30 от ett2812

Общи условия

Активация на акаунт