Боян Петров

• 238 013
  • 3 164
  •   1
Отговори
# 2 385
Атанас Скатов не е първия веган на Еверест. Има една жена алпинистка, която е качила всичките 14 8-хилядници и е веганка. Просто не е парадирала така гръмко с това. Сигурно има и други, които не вдигат всички медии с крясъци, че са вегани и катерят. Герлинде Калтербрунер се казва.

# 2 386
Както разбрахме вчера, жена му не иска да се  издирва никакъв труп.
Сега и неща, казани в прав текст и видни за всички, ли ще изопачаваме?

Е, нали до 10 метра под върха са издирвали? Може да няма финансова възможност повече жената - то тези шерпи и китайци едва ли са навити с месеци да издирват тяло дето може да е пропаднало в цепнатина. А ако са навити, ще е на съответната цена. Разбирам жена му въобще да не си е мръднала пръста,  а тя направи и невъзможното, та какво повече искате от нея - може би с години да го търсят, докато обходят цялата Шиша сантиметър по сантиметър?! А как ще плаща на шерпите - неин си проблем! Разбирам тялото да беше намерено и тя да е отказала да го свалят, но вече някои в тази тема съвсем не знаят какви ги пишат...

# 2 387
Изтрит ми е пост от снощи . Не мога да изразявам свободно мнението си . Има цензура .
За някои родени от шарената крава в този форум няма цензура ..като Джуди например .
Няма да пиша какво мисля за вегани , алпинисти с железни крака и мургави веселяци издирващи Боян заради парАта, че днес съм заредена бойко и си търся жертви от които да посмуча кръвчица ...Ооооммм

# 2 388
Абе аз лично се радвам на алпийския спорт - единственото място, където има истински мъжкари, но са толкова затиснати от природата, че няма шанс да ги засегне модата "#MeToo". Останаха единствените неопетнени звезди май...

# 2 389
Абе аз лично се радвам на алпийския спорт - единственото място, където има истински мъжкари, но са толкова затиснати от природата, че няма шанс да ги засегне модата "#MeToo". Останаха единствените неопетнени звезди май...

А миньорите, които работят по мините, не за удволоствие и его, а за да изхранят децата си, не са ли мъжкари?

# 2 390
Атанас Скатов не е първия веган на Еверест. Има една жена алпинистка, която е качила всичките 14 8-хилядници и е веганка. Просто не е парадирала така гръмко с това. Сигурно има и други, които не вдигат всички медии с крясъци, че са вегани и катерят. Герлинде Калтербрунер се казва.
Пу, изтървах Grinning

# 2 391
  • В.Търново
Вече темата се отклони.

# 2 392

Практика е да не се прибират телата на загиналите.А и почти невъзможно.

Точно така, за спасителите е по-добре да го намерят мъртъв, отколкото жив (колкото и неморално да звучи),  по правило не ги свалят, защото е прекалено трудоемко и носи рискове. За търсене се плаща една цена за сваляне съвсем друга.

# 2 393
Това е интересно и дава отговори на някои въпроси  http://www.bgdnes.bg/Article/6860698

# 2 394
  • София
 Заради всички, но най-вече заради близките хора на Боян, се надявам да намерят тялото му. Загубата трябва да се приеме, асимилира и изстрада.  В обратния вариант е ужас без край. Ритуалите, свързани със смъртта са за живите, не толкова за мъртвите.
 Много ще са версиите какво и защо се е случило и това е напълно нормално. Десетки и стотици предположения ще има - от близки, от професионалисти, приятели, неприятели и съпричастни. Няма как да разберем каква е истината. Аз категорично (за себе си!) отхвърлям всяка версия за самоубийство, застрахователни схеми, конспирации и прочие. Мисля, че е станал инцидент при изкачването, на самия връх евентуално или при слизането - изобщо в отсечката между лагер 3 и върха. Донякъде отхвърлям дори и хипогликемична криза, нищо, че е крайно възможна. Подхлъзване, пукнатина, височинна болест. Още на 3-ти май или 3-ти срещу 4-ти.
  Времето там се мени за минути. Поради липса на връзка, Боян е нямало как да има информация за рязко влошаване, дали и кога ще има подходящи прозорци за придвижване. Лошото време може да го е застигнало в най-неподходящия момент.
 Наистина много съжалявам, че Боян не успя да сбъдне голямата си мечта. И съм много тъжна.. Остава там, където винаги е искал да бъде. Завинаги.

# 2 395
Само София е на 600 метра надморско равнище. Черни Връх е на 2000 метра някъде и никога през живота си не съм виждала на някого да му е ставало лошо на Черни Връх , а съм ходила стотици пъти, включително когато е имало тълпи. В интерес на истината, цяла София е там през уикендите. Къде ги повръщащите. Според мен, това е по-скоро изключение или човек с анемия.

На мен ми се случи веднъж преди много години. От София се качихме на Еленино езеро под Мальовица и бивакувахме там. Втресе ме, главоболие, гадене за няколко часа и после премина. Болшинството хора се качват до Черни връх или до някой друг и после слизат.

по принцип и аз чета, че преспиването било по-опасно и трябва да се спяло на ниско и да се катериш после на високо. Аз понякога съм получавала задъхване на Мусала, но съм го отдавала на бързото темпо, а не на височинен ефект, друго никога не съм усещала. Но аз и не си усещам тялото много добре, трябва як дискомфорт за да го забележа. Може и да съм имала височинна болест, без да обърна внимание Simple Smile))

Качвала съм и вулканичен връх, много над 3000 метра, но технически лесен за изкачване,. Там вече се усеща наистина сериозно задъхване, дишаш дишаш и все не ти стига. Но всички си го качихме  като пичове, включително доста неспортни хора, нямаше повръщане или прилошаване. Явно сме извадили късмет, или пък наистина без преспиване да е по-друго. То всъщност задъхването сигнал ли е за височинна болест? Аз си мислих, че задъхването е част от адаптацията.

Това с Боян ме накара да се замисля, че човек винаги трябва да е готов за смъртта си. Хубаво е да кажем на близките си, ако нещо стане какво искаме те да направят, кой да взема решенията и тн. Вероятно Боян е споделял с най-близките как иска да постъпят ако нещо се случи и те знаят, дали иска тялото му да бъде погребвано долу, или да бъде горе и тн. Това сигурно е дискутирано. 

# 2 396
Пу, изтървах Grinning
Обаче пък можеш да "парадираш" повече.
Аз ще мина след теб, за да те надсвиря!

Това е интересно и дава отговори на някои въпроси  http://www.bgdnes.bg/Article/6860698
Благодаря. И за мен бе интересно това интервю. С тази отворена палатка е наистина трудно обяснимо.

Изтрит ми е пост от снощи . Не мога да изразявам свободно мнението си . Има цензура .
Скрит текст:
За някои родени от шарената крава в този форум няма цензура ..като Джуди например .
Няма да пиша какво мисля за вегани , алпинисти с железни крака и мургави веселяци издирващи Боян заради парАта, че днес съм заредена бойко и си търся жертви от които да посмуча кръвчица ...Ооооммм

Скрит текст:
Съжалявам, Василена, но лично аз никого тук не съм обидила, за да се трият мои постове. Какво и как си писала, за да те изтрият, не знам. Но вероятно е имало причина. Преди три дни цитирах недопустими обидни постове на потребители. Бяха изтрити. С причина.
И си пиша по темата.
Дали ти се ще да четеш нещо друго и дали нечие участие в нея не ти допада по други причини, за това аз не отговарям.
Ще напомня за десети път, понеже се налага - темата не е само за това, какво се случва в момента с Боян. Ами нищо не се случва. От 3.05.2018 г. няма данни нещо да се случва с него, за жалост.
Темата е "какво мислим за случая" - изкачване на висок връх при определени обстоятелства. Съжалявам, но никой не е задължен да пише едни и същи новини за амнайсти път /понеже нови няма/ или да повтаря едно и също, като грамофон, за да е в общия хор.
Днес няма новини. Обаче има какво да се обсъжда за това кой, защо, как катери високите върхове. Лично аз почетох доста за големите имена в алпинизма, видях много интересни неща. И в тази връзка "за случая" мисля, че е твърде вероятно не всичко да е било добре обмислено и реализирано. Съжалявам, ако не ви харесва, но никой не е обещал тук, че ще пише само удобни мнения.
А за това, какво конкретно е станало с човека, за да го няма, мисля че можем само да си фантазираме, на този етап.
[/spoiler]
Има цензура, разбира се. Както има и правила.

Последна редакция: пн, 14 май 2018, 15:03 от Judy

# 2 397
  • град-държава
Абе аз лично се радвам на алпийския спорт - единственото място, където има истински мъжкари,
Абсолютна глупост е това. Мъжкарството не е правило на сферата, в която се изявяваш. Боклуци има навсякъде, а какви са тези, които оставят други да си отиват в агония прескачайки ги? Мъжкари ли са лекетата с бисквитките от еспедицията на Боян Петров?
В този ред на мисли прочетох тези дни историята на шерпа, чието име не запомних, но въпреки че му е платено да отведе клиента си до върха, отказва и спира да помага на бедстващи. С това и се прочува. Значи може 'се пак.

# 2 398

А миньорите, които работят по мините, не за удволоствие и его, а за да изхранят децата си, не са ли мъжкари?

Такива са, имах предвид публичните мъжкари с фенки, които обаче все още не са станали сексуални хищници, за разлика от други мъжкари с висок обществен статус. Алпинистите са друга порода. С изкл. на мъжките кучки и примадоните, но те са само част от алпинистите. Както във всяка област, има неприятни хора. Тия дни научих за един от много големите, който е покорил К2 преди десетилетия, ама малко с "прецакай другарчетата" и "ти сега за едни пръсти ли си"...

# 2 399
  • somewhere over the rainbow
Е, нали до 10 метра под върха са издирвали? Може да няма финансова възможност повече жената - то тези шерпи и китайци едва ли са навити с месеци да издирват тяло дето може да е пропаднало в цепнатина. А ако са навити, ще е на съответната цена. Разбирам жена му въобще да не си е мръднала пръста,  а тя направи и невъзможното, та какво повече искате от нея - може би с години да го търсят, докато обходят цялата Шиша сантиметър по сантиметър?! А как ще плаща на шерпите - неин си проблем! Разбирам тялото да беше намерено и тя да е отказала да го свалят, но вече някои в тази тема съвсем не знаят какви ги пишат...
Абе я да се преброим колко следим хронологията на събитията ... Радослава призова във Фейсбук да се спре издирването ПРЕДИ спасителите да са стигнали лагер 3, камо ли по-нагоре. Т.е. тя не е знаела, че Бояне е на пътеката над лагер 3 да речем, или пък в него.
Относно парите - кой щеше да я обвини, ако беше написала, "Спирайте, щото няма пари". Но не, нали съм възвишена, спрете, за да не пострада друг, той Боян иска да остане там. Е, вижда се колко иска.
Айде да се изказваме подготвени, а, всичко е черно на бяло!

И аз не разбирам масовото триене на постове тук. Въпреки различните мнения, аз следя всеки пост, и абсолютно никой не е прекрачил границата на добрия тон.

Общи условия

Активация на акаунт