Боян Петров

• 237 942
  • 3 164
  •   1
Отговори
# 2 550
Мен ми е интересно дали не е нарочно направено всичко .. Не си взима телефона , не намират труп .. След толкова дни нищо ново , да не би да е сценарий за някоя застраховка.. ?

Звучи супер логично. Пълно е със случаи на изчезнали алпинисти, които вероятно се пекат на някой плаж в момента...🙈

А на теб , кое от случващото се ти се струва логично ? Първо жена му моли за пари , после иска да  прекрати спасяването . Пък и като цяло това си е мое мнение и изобщо не е нужно да ми се отговаря , и то с глупав сърказъм.
Не е искала да прекрати спасяването.

# 2 551
Скатов е всичко друго, но не и скромен, ама не ми се влиза в такъв спор точно в тази тема. Да не говорим, че цялата му кампания "Първият веган на 8000 м в света" удобно забравя другите вегани, качвали Еверест и не само. Спонсорите му също са интересни. Все тая. Не е лош човека. Да е жив и здрав, и дано никога не четем и за него.
Толкова ли е трудно да се осъзнае, че не всички започва и свършва с Боян Петров в алпинизма.
Както има федерация по алпинизъм, където има и алтернативен, има и екстремно катерене.
Скатов и той си е сам, кое му е различното- че не е Петров ли.
Бих ти отговорила на лично, ако е толкова важно, защото не виждам никакъв смисъл да се разводнява темата, а нямам намерение да влизам в дълги полемики и спорове.
Естествено, че не всичко започва и свършва с Боян Петров. Що за заключение?

# 2 552
Ами понякога не става въпрос за симпатии, които е нормално да си ги имаме и не винаги да можем да се абстрахираме от тях, а може и дори да не ги осъзнаваме. В случая е чиста обективност - качил ли се е Атанас Скатов? Да! Заслужава адмирации!

# 2 553
Дадоха сестра му и майка му отново този път по БТВ. Сестра му казва, че се готвят за най-лошото, макар да не иска да повярва.
Като започнете с тези глупави конспирации със застраховки и нови самоличности или че се е скрил в някоя пещера и чака. Какво чака Иван Рилски ли да го спаси?
Всички издирвания вървят към своя край.

# 2 554
Ами понякога не става въпрос за симпатии, които е нормално да си ги имаме и не винаги да можем да се абстрахираме от тях, а може и дори да не ги осъзнаваме. В случая е чиста обективност - качил ли се е Атанас Скатов? Да! Заслужава адмирации!
Разбира се, че заслужава адмирации за изкачването на Чо Ою. Никъде не съм твърдяла обратното.

# 2 555
Утре може би ще е последният ден от издирването. Поне аз така си мисля. Дано поне нещо се случи!

# 2 556
  • София
Най-тъпото ми е, че не е носил проследяващо устройство. Това 2018 е Не знам, ..да не се изразявам крайно. Няма да започвам с ако, ако.. няма смисъл за съжаление. Но как е възможно да отидеш в нищото, буквално на ръба на оцеляването и да не се подсигуриш.

# 2 557
Най-тъпото ми е, че не е носил проследяващо устройство. Това 2018 е Не знам, ..да не се изразявам крайно. Няма да започвам с ако, ако.. няма смисъл за съжаление. Но как е възможно да отидеш в нищото, буквално на ръба на оцеляването и да не се подсигуриш.

...и при положение, че знаеш, че няма хора по трасето нагоре, които да слизат и да те видят ако нещо ти се случи (не че ще ти помогнат, но поне ще алармират или ще кажат къде последно са те видели), а тези зад теб я се качат, я не...  Боян казва, че 7 от 10 върха ги е изкачил в абсолютна самота, та явно е вярвал, че и този път ще успее.

# 2 558
Утре може би ще е последният ден от издирването. Поне аз така си мисля. Дано поне нещо се случи!

Пише, че чакат лошо време за идващите дни. За съжаление, може да не е възможно продължаване и ще преустановят.

# 2 559
  • Поморие
Каквото и да е станало, където и да е станало - Боян го няма и ще трябва да приемем това. Надеждата ми беше да го намерят, за да се знае къде е точно. Че не могат да го свалят , е ясно, както и стотиците като него, които лежат по върховете, но поне да се знае къде е.

# 2 560
Всъщност в една статия на Дневник пише, че "Не взел джи пи ес тракер, защото " този връх беше нещо, като ...

Обаче като отворя статията, точно това изречение липсва или аз не го намирам. Та пуснете търсачката с това изречение, да видим дали ще го намерите в статия на Дневник. Дневник са основен медиен партньор на Боян.

Отделно видях в неговите отчети, че когато е изкачвал К2 носи GPS часовник Garmin Fenix 1. Дали сега не е зарязал и часовника при сателитния телефон в базовия лагер?! Rolling Eyes
https://bfka.org/activities/2014_otchet-K2_expedition.pdf

За съжаление няма отчети за върховете, които е изкачил последно, за да видим с какво оборудване е разполагал.

Не взел джи пи ес тракер, защото " този връх беше нещо,като тренировка преди Еверест" - това е от коментар под статията.

# 2 561
Не взел джи пи ес тракер, защото " този връх беше нещо,като тренировка преди Еверест" - това е от коментар под статията.

Благодаря! Не ми хрумна да чета коментарите под статията Peace

Значи остава загадка имал ли е или не джи пи ес тракер...

# 2 562
Кой знае, ще чакаме да изнесат официална информация, или може би жена му да напише книга.

# 2 563
В БТВ новините казаха че утре в "тази сутрин " нещо от рода, че щяла да говори жена му.

# 2 564
  • София
Жалко за семейството и близките му.

Общи условия

Активация на акаунт