Боян Петров

• 238 023
  • 3 164
  •   1
Отговори
# 2 655
Тези хора са като фойерверки горят отвътре за този адреналин и не могат да се спрат. Аз си падам по екстремни спортове и искам да ви покажа един друг ''луд'' https://www.youtube.com/watch?v=-5Y0CmWze9I
 За какви ръбове става въпрос...
Такива има предоволно и у нас. Grinning E, не от същата величина, разбира се.

# 2 656
Щом със сигурност не е имало лавина остава само пропадане в пропаст или пукнатина. Неговия най-голям страх. Ох , защо така го изостави късмета този път?!

# 2 657
  • Вече в моята си приказка...
Много се изписа, много се каза. Вече няма смисъл. И аз си задавах въпроса "Защо го прави?", "Кому е нужно?". Вече не питам. Знам, че хората са различни, мечтите им са различни, това, което правят е различно. Жалко за слънчевия човек! Жалко! Още вярвам в Чудото! 

Яд ме е, че заради драмата с Боян, неглижирахме постижението на другия алпинист, Атанас Скатов. Много лош късмет за човека, че точно сега изкачи връх Чо Ойо! Новината за това мина между другото! И нападките към него бяха не по-малко злобни...

Възхищавам се на хора, постигнали мечтите си, независимо дали те са покоряване на най-високия връх в света или посетили най-комерсиалната дестинация в света, например Малдивските острови...
Ей, такива неща ми минават през главата тези дни!

# 2 658
  • след Околовръстното
Уж опитен и подготвен. Няколко пъти оцелява с помощта на други хора. За чий тръгва да покорява върха сам? Защо не се е движил заедно с останалите от експедицията? За да изпъкне или да бъде нещо повече от другите? Винаги съм му симпатизирала, ама в дадения момент ми се струва, че е решение да постигнеш нещо "на всяка цена".

# 2 659
Днес четох едно интервю с един от най добрите италиански алпинисти Симоне Моро.
За него най голямата мистерия е защо Боян си е оставил палатката отворена.Ето цитат:

- Има ли нещо от данните за изчезването на Боян, което да ви прави впечатление.
- Най-странното нещо е информацията за неговата палатка, която е била намерена отворена със сняг вътре. Никой алпинист не я оставя по този начин, освен ако не отиде до тоалетната. Имало е подобни случаи, когато в този момент катерачи се хлъзгат и падат. В лагер 3 почти няма подобно място, където може това да се случи. Прегледах моите снимки оттам. Другият вариант да оставиш палатката отворена е, когато искаш бързо да избягаш и тръгваш надолу. Разбира се, може да има и развален цип. Това е голямата мистерия. Преди години Ули Щек ми разказа как на половин метър от него на Шиша Пангма двама негови приятели са били отнесени от лавина. Това също е теория. Ако е паднал някъде между лагер 2 и лагер 3, хеликоптерите щяха да са го видели.
Над такива мнения е добре човек да помисли.

# 2 660
  • Pierrefonds, CA

Ами защото е БОЯН ПЕТРОВ, човек, който не може да стои така.....той винаги трябва да бори най големите трудности.....иначе няма да е той! Отвътре го бута.....затова.....

Водолей.

# 2 661
  • инфантилно и разглезено хлапе
Още една интересна статия от вертикален свят за тъмната страна на нещата.
http://www.verticalworld.net/articles/article.php?id=171

Много интересно е описано.
Излиза, че шерпите им изнасят на гърба си по голямата част от работата по изкачването, а накрая алпинистите си приписват заслугата.

# 2 662

Ами защото е БОЯН ПЕТРОВ, човек, който не може да стои така.....той винаги трябва да бори най големите трудности.....иначе няма да е той! Отвътре го бута.....затова.....

Водолей.
Да, личи. Уран му е силно поставен.

# 2 663
  • Стара Загора
Много се изписа, много се каза. Вече няма смисъл. И аз си задавах въпроса "Защо го прави?", "Кому е нужно?". Вече не питам. Знам, че хората са различни, мечтите им са различни, това, което правят е различно. Жалко за слънчевия човек! Жалко! Още вярвам в Чудото! 

Яд ме е, че заради драмата с Боян, неглижирахме постижението на другия алпинист, Атанас Скатов. Много лош късмет за човека, че точно сега изкачи връх Чо Ойо! Новината за това мина между другото! И нападките към него бяха не по-малко злобни...

Възхищавам се на хора, постигнали мечтите си, независимо дали те са покоряване на най-високия връх в света или посетили най-комерсиалната дестинация в света, например Малдивските острови...
Ей, такива неща ми минават през главата тези дни!

Да точно и аз това си мислих, че дори не можах да се зарадвам за Атанас Скатов , на който също така симпатизирам ... И коментарите за него бяха: Аман да не го търсим и него

До колкото знам Чо Ойо щеше да изкачва и Боян

# 2 664
Абе тая палатка, кога казаха, че е отворена? Когато шерпите я намериха или преди това? Да не би да двамата алпинисти, които са я видели на отиване, да са я отворили, за да видят дали той не спи вътре и да са я зарязали така?
още украинецът каза, че е отворена и затрупана със сняг. Негов приятел коментира пред наша обща позната, че той не би оставил така палатка.
Мисля, че Боян е изкачил вече Чо Ойо, това се води за най-лесния осемхилядник.
Тези, които така много се възхищават на всеки постигнал мечтите си, независимо от мечтите му, да не забравят, че и Хитлер е мечтаел.
На мен веганът не ми е много симпатичен, но не мога да обясня защо, нещо с вибрациите е. Боян ми е много симпатичен чисто като излъчване и като човек, но пък ме е много яд на него и не мисля, че е прав. Феновете на Боян, обаче, не са ми симпатични.
Много ме е яд, че е тръгнал, въпреки, че не му се е тръгвало! Инстинктът играе много голяма роля, понякога славата и професионализмът пречат и притискат човека да прави несвойствени и неправилни неща, да заглушава инстинкта си. Може да се е чувствал отговорен пред спонсори да изкачи въпреки всичко, заради рекордите от 14по 8000  и тем подобни. Голяма трагедия, прекратят ли мисията не ми се мисли как ще се чувстваме ние, да не говорим за майчицата му, жена му, синът му, дъщеря му...

Последна редакция: пн, 14 май 2018, 23:05 от ett2812

# 2 665
  • Буркина Фасо
Уж опитен и подготвен. Няколко пъти оцелява с помощта на други хора. За чий тръгва да покорява върха сам? Защо не се е движил заедно с останалите от експедицията? За да изпъкне или да бъде нещо повече от другите? Винаги съм му симпатизирала, ама в дадения момент ми се струва, че е решение да постигнеш нещо "на всяка цена".
тия въпроси се задаваха преди 100-на страници. и ги изтриха.  Laughing

# 2 666
Не, как, като дойде някой да каже за разкопчаната палатка и попита защо така прави този човек, ще е за първи път в темата.

Понякога тишината е най-смисленото, което може да направи един човек.

# 2 667
  • Русе
 На тези въпроси , аз съм чела поне 100 пъти отговорите.Хем влизам от дъжд на вятър.

# 2 668
  • Плевен
Между другото аз съм виждала с очите си такава цепнатина, близо до ски зона на 3300м височина. Десетки метри сняг върхи ледник, супер тясно пространство, като погледнеш в нея някъде долу се вижда ледника, синьо-зелен лед, който буквално свети от слънцето. Направо е смразяващо. Сега се чудя с кой акъл сме ходили да надничаме...
Между другото малко хора имат представа от високите планини, аз се убедих в това. Повечето като мислят по темата си представят нещо като Мусала, Ботев или другите наши върхове. В Алпите, на 3000+метра караме ски. Даже по-напред ставаше дума за височинна болест по нашите планини, което ми е непонятно. По алпийските курорти над 3000м има ски зони със заведения, има деца, хора пушещи и пиещи бира.

Пиша това по повод, че ние си разсъждаваме по темата, но и тук има противоречиви писания, които дават повод за още повече теории и предположения какво се е случило с Боян, коя от коя по-безумни. Даже и голямо коментиране на тениската, която уж са намерили, дали я бил съблякал и т.н....не знам някой да ходи с тениска в планината...има си специална екипировка, но явно има хора които си представят алпиниста като човек с потник, тениска и т.н. Боян е носил инсулина си завит в парче от тениска, нямам представа защо, явно му е трябвал памучен плат за нещо.

# 2 669
  • след Околовръстното
тия въпроси се задаваха преди 100-на страници. и ги изтриха.  Laughing
И като се изтрият какво се променя?
Според статиите фактите са такива.
Жал ми е и за него и за близките му.
Сигурно няма по-голямо наказание от това да не знаеш какво се случва.
Сещам се за Проданов. И той беше тръгнал за Еверест късно, сам, забавил се беше на върха и намериха едната раница...
Хората, които го търсеха се отърваха само с ампутирани пръсти.
Яд ме е, че в стремежа да си най-най-най причиняваш това на близките си.

Общи условия

Активация на акаунт