Тромбофилия - тема №6

• 73 103
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Дели, на мен би ми било полезно Simple Smile  Като имаш време, разбира се  Kissing

# 166
Салсиша,
другите могат да имат различно мнение от твоето, и не е задължително да грешат. Ако се заслушаш, току виж си научила нещо полезно, вместо да се заяждаш.

Трябва ли да пусна линкове към всички клинични проучвания за последните Х години, за да се убедиш че твоето мнение не е единственото на света!
Айде поспри се малко!

Същото важи и с обратна посока - хората си мислят и вярват в каквото решат. И потретвам, че аз лично мнение не се наемам да имам, нито пък някой тук, до колкото видях, всеки си коментира това, което е посъветван от лекарите си.

# 167
  • София
Всеки случай е различен. Именно затова е добре да се въздържаме от обобщения.
Тромбофилията се проявява по различен начин в различните случаи. Някои успяват без терапия, други - не. Това не означава, че терапията е добра или лоша за всички. При някои бременности проблемите почват още в 5 седмица, при други - чак към 2-3 тримесечие, трети - по време и след раждането. Колкото по-рано вземеш мерки, толкова по-малка е вероятността да се прецакат нещата.

Бамболинка, аз търся в гугъл. Информацията е публична.
В случая - haematoma + trombophylia.

# 168
  • На север
Ако загубиш бебе и си на терапия за нещо, това не означава че терапията ти не е била правилна. Може да имаш друг проблем за, който не знаеш, а ако е първи аборт може просто плодът да не е бил ок или матката ти да не е била подготвена. По начало един аборт до 12та седмица е нещо напълно нирмално и може нищо да ти няма.
Другото, което искам да уточня е че дори лекарите ми в Норвегия, които ми казаха че нямало нужда  от лечение ми казаха, че инжекциите не могат да ти навредят нито на теб, нито на бебето. Те могат само да помогнат. Може да не са нужни, но предвид че не вредят, а могат да помогнат не виждам защо да не се презастраховам и да ги слагам ако щеш и за свое успокоение. Ако вредяха нямаше да ми ги изпишат там. За аспиринът той на бебето няма как да навреди, а на теб понеже може да прокървиш. Там е хубаво да си следиш показателите често и да внимаваш. Всеки сам решава какво да прави.

# 169
Всеки случай е различен наистина.
Паскалева ми е разказвала за случай на момиче, което на 18 години е родило без проблеми, а после се оказва, че е хомозигот Лайден, което е някакво чудо направо. Майка ми е хетерозигот Лайден и пак е нямала никакви проблеми по време и след бременността, което пак е невероятно. Аз съм хомозигот и направих тромб при първата си стимулация,  сега друг е въпроса кой от всички лекари да се слуша, защото често се различават мненията на гореспоменатите.
Според мен не е редно да се самоназначава терапия все пак, но и за това пак няма гаранции, че ще си в грешка. Ако има аборти преди Б или тромбози - това коренно променя играта. Така, че може би Бамболинка не си сбъркала много. Отиди задължително при Паскалева за да й кажеш. Ще те овика, но нищо. Аз не й се впрягам, странна е, виждам я жената, че е нестабилна понякога, но й вярвам като специалист.

# 170
Момичета ,APTT само сутрин на гладно ли може да се пуска?

# 171
  • София
А момичета (тези, които са имали тромб) - как разбрахте за него? Какво се случва? Аз откакто знам, че имам някакви предразположености малко съм се психирала, постоянно се самоизследвам, леко да ми се завие свят или нещо почвам да се чудя дали някой тромб не ме поваля.. Опитвам се да не си внувашам глупости, ама...

# 172
Мога да кажа при мен как станаха нещата отново. При мен имаше болка в прасеца - силна, най-вече при стъпване и напомняше на разтегнат мускул. Нямах никакви други симптоми. Но болката ми минаваше от НСПВ, защото по това време ми дойде и пих 2 дни подред аулин. Отидох на 4тия ден на съдов и така.
Но преди всичко- много е важно да не се психираш. Никакви черни мисли.

# 173
  • София
Мога да кажа при мен как станаха нещата отново. При мен имаше болка в прасеца - силна, най-вече при стъпване и напомняше на разтегнат мускул. Нямах никакви други симптоми. Но болката ми минаваше от НСПВ, защото по това време ми дойде и пих 2 дни подред аулин. Отидох на 4тия ден на съдов и така.
Но преди всичко- много е важно да не се психираш. Никакви черни мисли.

Малко глупав въпрос, но от какво се е получил този тромб? Травма или от самосебе си? Защо в прасеца?

# 174
Най-често става в прасеца. Там долу кръвообращението е най-затруднено.

# 175
Аз съм хомозигот Лайден, както писах по-нагоре. Това се оказа след като направих първата ми стимулация евър, която се разви зле - имах малък излив и много големи кисти на яйчниците, но не сме правили пункция, защото бяхме за инсе. Просто не се пукнаха фоликулите. Имам ПКЯ и АМХ 12, а там без да ми изследват и 1 хормон ми предписаха тази стимулация, която после се оказа, че е подходяща за 40 годишна жена. Всичко това беше идея на 1 известна докторка, в 1 известна клиника, където не ти дават документи за нищо. Благодарение на тях, ще си нося последствията цял живот.
Не им се сърдя и не искам да ги съдя, просто знам, че в даден момент всичко се връща и ако си некадърен лекар и умишлено си такъв и неглижираш, ще има последствия в по-късен етап за теб или за твоите близки.
Не мисля, че нещо в този живот остава безнаказано.

# 176
Здравейте момичета! Някой знае ли аналога на фраксипарин 0.4 Зибор от колко трябва да е 2500 или 3500?

# 177
Здравейте. Хетерозиготен носител съм на 4G/5G  и MTHFR и съм бременна в 36 седмица. По предписание на лекаря ми трябваше да приемам Аспирин Протект от началото на бременността, до 32 г.с, но аз понеже съм малко паника и го  спрях преди два дни. Това че спрях аспирина, може ли да навреди нещо на бебето?

# 178
  • София
Здравейте, момичета. В 3ти месец съм вече, слагам зарзио, фраксипарин, утрогестан и фолиева. Оплакванията са ми:сърцебиене от време на време, задъхване, дори като седя, но нещото, което ме притеснява е, че под мищницата, като пипам ме боли. Само на едно определено място. Може би където сеършва банелс на сутиена, 3 пръста по-нагоре. Възелче ли, да се стряскам ли!? Ако е глупав въпроса, извинявайте предварително!

# 179
Сиси,  а тази болка там влияе ли се от дишането и от колко време се задъхваш и имаш сърцебиене?

Общи условия

Активация на акаунт