Тромбофилия - тема №6

• 72 275
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Трайността на интралипида е 8 седмици, няма такава 7 месеца ...

# 541
Значи спокойно сега преди ЗЕТ няма да правя. Вливаха ми на 15.07.
А  тогава защо според Вас, препоръката е няколко дни преди трансфер/ову и после при положителен тест също?

# 542
  • Sofia
даа вероятно в мен е грешката явно е било седмици ефекта, а не месеци, както си мислех, извинявам се за некоректно подадената информация Simple Smile

# 543
  • Живее на Луната
Относно тези вливки аз имам друго нещо което си мисля напоследък. Не е ли опасно да се пипа имунната система, предвид че тя пази тялото ни от всичко. Да не стане така, че в стремежа си да забременеем разваляме други неща. В Турция ги отричат, аз забременях без никакви вкивки, но съм сигурна че тук щяха да ми ги изпишат. Не знам момичета, много ми е съмнително всичко около тези вливки, още повече че на всички едно и също изписват и то за много пари.  Rolling Eyes

# 544
Момичета дайте ми съвет,имам иэписана вливка с интрапилид 5 мл.но не мога в момента да отида до София ,та питах комшийката ми ,тя е мед.сестра дали ще ми я направи,тя обаче иска да энае на каква капка да я пусне.А мога ли директно от аптеката да си купя 5 мг.или трябва да се смесва,нямам идея как се прави,споделете моля ви,эа да и кажа и на нея как да ми я направи.

# 545
Относно тези вливки аз имам друго нещо което си мисля напоследък. Не е ли опасно да се пипа имунната система, предвид че тя пази тялото ни от всичко. Да не стане така, че в стремежа си да забременеем разваляме други неща. В Турция ги отричат, аз забременях без никакви вкивки, но съм сигурна че тук щяха да ми ги изпишат. Не знам момичета, много ми е съмнително всичко около тези вливки, още повече че на всички едно и също изписват и то за много пари.  Rolling Eyes
Абсолютно съгласна, аз също забременях в Турция,там тези вливки изобщо не са на почит. В стремежът си да направим всичко, попадаме в капана на докторите, които като идем при тях няма да ни върнат без назначени лекарства. Фактът, че съм забременяла без въпростният интралипид , а в месеца в който го направих имах неуспешен трансфер ме кара да мисля, че тези вливки нищо не правят, и че разковничето не е в тях.

# 546
Bubanka, купуваш банка интралипид като аз не намерих по-малко от 500 мл. Изписаното ти количество се разрежда в
NaCl, доколкото знам. Ако греша, някой да ме поправи. И остатъка се изхвърля, не се съхранява.
При мен първо сложиха абоката, направиха тест за алергична реакция със съвсем малко количество и едва половин час по-късно вляха 500 мл готов разтвор за 40-50 минути. Споделиха ми, че има редки единични случаи на алергия, но въпреки това тестват. Ако вливат на много бавна капка също може да се следи и ако има проблем да се спре. Обръщам внимание, че не съм медицинско лице и споделеното е изцяло от личен опит.

# 547
Bubanka, купуваш банка интралипид като аз не намерих по-малко от 500 мл. Изписаното ти количество се разрежда в
NaCl, доколкото знам. Ако греша, някой да ме поправи. И остатъка се изхвърля, не се съхранява.
При мен първо сложиха абоката, направиха тест за алергична реакция със съвсем малко количество и едва половин час по-късно вляха 500 мл готов разтвор за 40-50 минути. Споделиха ми, че има редки единични случаи на алергия, но въпреки това тестват. Ако вливат на много бавна капка също може да се следи и ако има проблем да се спре. Обръщам внимание, че не съм медицинско лице и споделеното е изцяло от личен опит.

От 500 мл.тя си иэтегля само 5 мл.ли?
А колко мл.трябва да е раэтвора или е банка?

# 548
  • София
mileneira, тя вливката не е вълшебна пръчица все пак. Аз я приемам като начин да ми се изравнят шансовете с жените, които нямат нужда от вливка. То никога няма 100% успеваемост при трансфер. Има хиляди причини да не се получи.

# 549
mileneira, тя вливката не е вълшебна пръчица все пак. Аз я приемам като начин да ми се изравнят шансовете с жените, които нямат нужда от вливка. То никога няма 100% успеваемост при трансфер. Има хиляди причини да не се получи.
Лаленце, на, това се опитвам да обясня, че дали ще влееш или не, това няма да окаже влияние върху крайният резултат. И поред мен тези вливки са бош лаф работа.

# 550
  • София
Миленейра, точно Лаленцето преди няколко поста написа, че е забременяла именно след вливката имуноглобулин.

В крайна сметка всеки си преценява сам дали да прави вливка или не.
Русев не е вързан към никой репродуктивен АГ, така че никой не те принуждава да правиш вливки.
И той поне изписва предимно интралипид, който е доста евтин, рядко изписва имуноглобулин - само ако се налага.
Докато в Надежда изписват октагам ежемесечно, питай Бамболинка колко вливки е направила до момента...

# 551
  • София
Не питай Sad  4 бр Интратект - 2 преди бременност и 2 като забременях . Сега трябваше да правя контрола в 13 та седмица, ама ги отсвирих вече - пак щяха да ме накарат да вливам . Това го реших след Фм при Марков , който каза , че това е “бош лаф работа”  ( както се изрази Миленейра)  . Каза- каквото си направила дотук- направила, плацентата вече се е образувала и не ти трябва повече . Това не е само негово мнение , а даже и на лекаря ми, който ме следи и работи заедно с имунолозите . Първите две вливки ми бяха заради положителен Кросмач тест, другите две заради плацерарните молекули( едната беше ниска) .
Последната вливка направих в 11 та седмица, трайноста уж е 4 -5седмици , та тамън до 16 та, когато вече плацентата би трябвало да е напълно готова вече. Друг е въпроса, че имам позната , нея караха до 28 ма седмица да влива- ей така, за всеки случай , изследванията й бяха ок . Та, накрая и тя ги отряза.... Незнам вече къде е истината.... Аз да стигна до финал , пък ......

# 552
Дели, аз пък не съм забременяла след вливане на интралипид. Колкото е валидно едното, толкова и другото. Знам, че никой не ме принуждава, и че всеки сам си решава, това е от ясно по ясно, и няма смисъл дори да се споменава. Но нека не отдаваме чак толкова голямо значение на вливането с каквото и да е за положителен тест. За Надежда изобщо не искам да коментирам, какви препарати изписват, те и медрол изписват, което за мен е престъпление. Просто там са малко назад в инвитро процедурите.
В момента става едва ли не някаква тенденция да се правят такива вливания, като не е доказано, че те имат ефект.   Момичетата в отчаянието си ходят при имунолог и там им изписват вливки, това за мен е допълнителен стрес, да не говорим, че е ненужно, пред вид една предстояща процедура. Ако някой има научно доказателство, че тези вливки с интралипид имат ефект, нека го покаже.

# 553
mileneira, би ли разяснила за медрола, защото в Щерев също ми го изписват 2х1 всеки път след трансфер и съм изпила много досега. Confused Включително до миседа в 8 г.с. го пиех, но не помня дали не намалиха дозата.
С какво друго може да се потисне имунната, нали това е целта?!

# 554
В Турция също изписват Медрол..освен това на едно от момичетата което пише във форума направиха вливане на имунологичен препарат.Според мен всички се хващаме като удавник за сламка за да направим всичко за да е успешен опита.

Общи условия

Активация на акаунт