Тромбофилия - тема №6

• 72 387
  • 748
  •   1
Отговори
# 300
Няма мутация за АСЕ и Ф13, но не знам какви други генетични си пускала. Антифосфолипидните като гледам са ти отрицателни.

# 301
Много благодаря за отговорът!Това са изследванията, които съм правила-като за АС и Ф13 ги пусках след тези другите...и въпреки това имам назначена терапия.Много се чудя защо?В момента съм бременна в средата на 4г.с. и все пак слагам фраксипарин през ден, но аспирин реших да не пия...не знам какво да правя честно казано.Прилагам и заключението, което имам след първоначалните изследвания.

# 302
  • София
Еми терапията ти е назначена заради хетерозиготните мутации в PAI и MTHFR.

Успех!

# 303
Еми терапията ти е назначена заради хетерозиготните мутации в PAI и MTHFR.

Успех!

А нали като е хетерозиготно носителство не е проблем?И това, че другите генетични показват че няма риск...не  знам и аз...а защо и аапирин протект трябва да се пие като няма проблем с АФА?Имам чувството, че на всички изписват едно и също...като панацея малко.

# 304
  • София
Като е хетерозиготно носителство е по-малък проблем, но си е мутация - само половината ген е дефектен.

# 305
Прозерпина, виждам че имаш и повишени ТЛА- тромбоцитно левкоцитни агрегати. Това също индикира за  проблем с кръвосъсирването. Мисля че за тях профилактиката беше АП. Но аз все пак не съм лекар.
     Според мен си направи терапията както ти е изписана. Нали затова са лекарите  Peace

Иначе си права. При риск от тромбози профилактиката е аспирин и/или клексан/фраксипарин. Няма друга терапия за момента. За това се изписва и едно и също на всички.

# 306
Момичета, предстои ми секцио и съм с тромбофилия - хомозигот 4G/4G
Цяла Б на фракси 0,3 и последния месец на 0,4.
Лекарката ми каза да си поставя фраксито последно предния ден преди секциото и после продължавам 7-10 дена.

Какви са рисковете при едно секцио ?

Няма рискове. Не и повече от колкото, когато вървиш по улицата. Simple Smile

Правилно ти е казала, предния ден. А за продължението зависи - може да е 1, 2, може и 6 седмици, индивидуално е, как ще реагира тялото ти. Аспирина се спира по-рано 3-7 дни, фракси не пречи.

Спокойно и да се похвалиш с малкото човече скоро. Simple Smile

# 307
  • София
Момичета, здравейте! Имам нужда от съвет... Пуснах кръвен тест за бременност 2 дни преди датата и резултата е 146,10, което според реф. стойности отговаря на 4-та гест.седм., което пък отговаря наистина на периода от началото на последния ми МЦ досега..Тъй като не смея още да се зарадвам, защото имах куп проблеми и БХ преди време, след това правихме ТВЛ за да се огледа всичко, както и да махнем полип и хиперплазия, както и корекция на седловидна матка. Установи се, че имам проходими, но кривички тръби и понеже четох страшнички неща за опасност от извънматочна, сега треперя до вдругиден за повторния тест, да видя дали се удвоява ЧХГ или има проблем...Въпроса ми е, трябва ли да чакам няколкодневно закъснение или да действам с Фраксипарин още веднага след повторен тест, ако всичко показва, че върви наред? Паскалева ми каза да започна веднага след полож. тест, но аз избързах с теста преди закъснение да имам още.. При нея каза да отида чак в 9 гест.седм, за изследване как ми действа Фраксито и евентуално корекция на дозата.. Не знам какво да правя и искам съвет от сега, защото вдругиден ще съм шаш още по-голям и не знам дали ще мога съвсем да си формулирам въпроса... Притеснено ми е да не стане пак като преди..Вливка Интралипид също ме чака ако всичко е ок с теста вдругиден..Благодаря ви предварително..

# 308
  • Стара Загора
Момичета, здравейте! Имам нужда от съвет... Пуснах кръвен тест за бременност 2 дни преди датата и резултата е 146,10, което според реф. стойности отговаря на 4-та гест.седм., което пък отговаря наистина на периода от началото на последния ми МЦ досега..Тъй като не смея още да се зарадвам, защото имах куп проблеми и БХ преди време, след това правихме ТВЛ за да се огледа всичко, както и да махнем полип и хиперплазия, както и корекция на седловидна матка. Установи се, че имам проходими, но кривички тръби и понеже четох страшнички неща за опасност от извънматочна, сега треперя до вдругиден за повторния тест, да видя дали се удвоява ЧХГ или има проблем...Въпроса ми е, трябва ли да чакам няколкодневно закъснение или да действам с Фраксипарин още веднага след повторен тест, ако всичко показва, че върви наред? Паскалева ми каза да започна веднага след полож. тест, но аз избързах с теста преди закъснение да имам още.. При нея каза да отида чак в 9 гест.седм, за изследване как ми действа Фраксито и евентуално корекция на дозата.. Не знам какво да правя и искам съвет от сега, защото вдругиден ще съм шаш още по-голям и не знам дали ще мога съвсем да си формулирам въпроса... Притеснено ми е да не стане пак като преди..Вливка Интралипид също ме чака ако всичко е ок с теста вдругиден..Благодаря ви предварително..

Спокойно, няма нужда от паника за едното фракси. Започвай го смело и успех!

# 309
  • София
Паниката ми е по-скоро от риск от извънматочна..Фраксито не ме плаши, просто се чудех дали веднага след потвърждение на резултата вдругиден, да го започвам. Благодаря ти! Simple Smile

# 310
  • Стара Загора
Паниката ми е по-скоро от риск от извънматочна..Фраксито не ме плаши, просто се чудех дали веднага след потвърждение на резултата вдругиден, да го започвам. Благодаря ти! Simple Smile

Няма какво да чакаш до другия ден. Аз като съм пускала ЧХГ без закъснение на МЦ, ми обясниха, че при извънматочна хормона веднага излиза извън граница. Моят беше 136 и нещо. Не мисля, че имаш извънматочна, но аз какво ли разбирам. Може да започнеш фраксито още днес, няма да ти повлия върху резултата, а ще осигуриш по-добър кръвопоток още днес.

# 311
  • София
Много ти благодаря, успокои ме наистина! Не знаех, че може от първи тест да се разбере и ме бяха понаплашили малко..Simple Smile Hug Кога е по-добре да се бие Фраксито-сутрин или вечер? Нали се изследва сутрин после? Това означава ли, че сутрин е най-добре?

# 312
  • Стара Загора
Вярвай, че всичко ще е наред! Щом ходиш при Паскалева, може би трябва да прочетеш назад в темите какво са се съветвали другите, които ходят при нея. Мисля, че тя пуска анти Ха и трябва да има 4 часа между инжекцията и взимането на кръв, но може и да греша. Фраксипарина има 24-часово действие и аз го слагам сутрин, горе-долу по едно и също време.

# 313
  • София
Да, аз бях чела, че сутрин е най-добре. И ако ходя да го изследвам по обяд, ще е точно! Мисля тя ми беше казала само веднъж или два пъти ще се наложи да ида при нея през цялата Б..

# 314
Аз не мисля, че с този резултат, в 4та г.с. е извън маточна. Все пак си пусни и втори кръвен, за твое спокойствие, да видиш нарастването. Но дори и да има проблем с бременността, фраксипарин не може да попречи, аспирин би бил проблем, но НМХ едва ли. А и винаги може да звъннеш/да отидеш на следящ АГ, въпреки ранния срок.

Общи условия

Активация на акаунт