Отговори
# 15
  • Terra incognita
Ако е с окр, едва ли позволява друг да припарва до дома и детето. Стига вкарва филми на човека, че е нечистоплътен.

# 16
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Това е невроза Grinning... Не е толкова страшно..  досадно е...

Обясни, че и изпаренията от белината също не са полезни за бебко....

Ще отмине, но говорете... Преумора, пренапрежение, свръхтревога и желание за защита на бебето... Хормони... Говорете си...

# 17
  • На земята, която е всъщност звезда.
...
Или преувеличавате драмата, или не сте описали нещата съвсем точно.

...Отивам към банята без да докосвам нищо тя върви пред мен и ми пуска душа за да не докосвам копчето на душа. Събличам се в банята като слагам дрехите в специален човал. Докато вляза под душа тя вече чисти пода с дизефектант. При обличането на анцунг и ако той докосване пода веднага отива за пране. Ако стъпя случайно на ламината който се чисти постоянно чорапите отиват за пране, ако фланелка ми падне на пода за пране.

Това е преувеличаване???

# 18
Особено стъпването на ламината ... летят ли из тях иначе? По чорапи...?

# 19
Обикновено 9-месечните бебета лазят по земята, и не само у дома си. Някои и ходят, и пипат и лапат какво ли не навън. Нещо в стерилното мислене на дамата не е ок.

# 20
  • Terra incognita
По принцип не всички бебета пълзят, но започне ли да се придвижва по някакъв начин и да слага всичко в устата, на дамата би трябвало й мине тази обсесия, защото ще установи, че в това няма нищо фатално. Не може да спре бебето да опознава света.Аз така си мисля.

# 21
  • София
Вероятно истината е някъде по средата.
Ако човекът наистина работи при пилците и след работа само се позабърсва с кърпичка, няма да е много ок да влезе в този си вид и с тези дрехи вкъщи. На 9 месеца бебетата пълзят като паяци из къщата, така че е нормално жената да полага повече усилия. На тази възраст помня, че моят син умираше от кеф да сваля обувките от стойката за обувки и да им ближе подметките, та ги бях изпокрила.
Четири перални седмично също не намирам за радикално количество, особено с малко бебе и с човек, работещ в мръсна среда.
От друга страна, вманиачаването на тема дезинфектанти, бактерри, зарази, също не е много здравословно. Едно на ръка, че могат да докарат тежки алергии за ползващите ги, а и изпаренията не са полезни за бебето.

# 22
  • Sofia
Това е заболяване и като всяка друга болест е редно да се лекува от лекар. Психиатър в случая. Само дето не знам как ще я убедиш да се консултира с такъв. Защото няма как да стане без нейно съгласие. Опитай все пак. Не очаквай да мине от само себе си. С времето само ще се влошава, ако не се лекува.

# 23
  • град-държава
Развих същата обсесия след раждането. Побърках мъжа ми, не давах на никого да пипа детето. Мъжът ми работи с алкохол в чиста и "лъскава" среда. 😆
След няколко месеца просто не издържах на напъна и така з#@бах. Но никога не е било за сметка на детето. Аз не съм ползвала шезлонги, люлки, проходилки и пр. Мъжът ми даже беше в шах защото детето беше на пода с котката, а него само дето не го поливах с дезинфектант. Като се има предвид и че никога не съм имала забележки относно личната му хигиена и аромат. Просто се скапах и сега чистя веднъж дневно, обаче пера почти всеки ден. Държа на митите ръце и преобличането при прибиране отвън, но вече не чакам с чувала.
Нямам идея защо изперках така, мина ми от самосебе си. Не знам какво да те посъветвам. Разговори, разговори... моят мъж непрестанно ме уверяваше, че сме чисти хора, че вкъщи е чисто, че детето навън играе, пипа навсякъде и това е нормално. Много ме подкрепяше и уверяваше. Мисля, че имах нужда отстрани някой постоянно да ми казва, че всичко ще е наред и каквото зависи от мен съм го направила.
Когато вътрешното напрежение ми идваше в повече съм взимала валерианови капки или седатиф(хомеопатично) за отпускане, но след като спрях да кърмя. Вършат работа, ако искаш 'и предложи. Помагай 'и така, че да може да спи, защото мен безсънието буквално ме е разсипало.

# 24
Toва си е стрес,тревожност ,която тя не може да преработи и я прехвърля към нещо ,което може да контролира.Същият е механизмът и при анорексията-благовиден обект,върху който се разтоварва,мислейки  си че държи нещата под контрол.

# 25
Стерилна среда има само по лекарските сериали - в специални помещения, където лекарите влизат с костюми и държат пациенти с напълно унищожен костен мозък, които чакат за трансплантация (примерно).

Казах на човека като мъж на мъж какво мисля, от тук насетне вече сте Вие - мамите Simple Smile

пс. Най-смешното е, че сигурно обясняващите колко е вредна стерилната среда, са на нокти заради ваксините, въпреки че последните вкарват в организма нищожно количество атенюирани патогени (или напълно мъртви) на фона на естественото всекидневие на детенце, което вече търчи/лази по площадките.

За преувеличението - и аз мисля, че има такова, защото ако се събираше всяко чорапче, анцугче и т.н. всеки ден след работа - не виждам как могат да стигнат 4 перални на седмица. Нашите пералня и сушилня не са от малките - 9кг. и ги пускаме обикновено пълни и пак всеки ден средно се пуска пералня. Пък малки деца връщат мляко, омазват се с пюрета.... Не го вярвам, че му събира дрехите след всеки контакт с пода и успяват да минат с 4 перални.

ОКР не съм чувал да се отключва от раждане, но го има понякога като компонент към депресиите (както инфекциите понякога имат алергичен компонент). Сещам се поне за 2-3 такива случая, едната е близка позната. Лечението е пак антидепресанти. А "тежките" случаи на ОКР си търкат ръцете до кръв (буквално), не знаете какво говорите просто - ОКР в сериозна форма е много тежък проблем - Рейнман и Монк изглеждат като лежерни пичове в сравнение с тях.

С медицинския аспект не се шегувайте - следродилна депресия е много сериозно състояние. Трябва да се иде на лекар, защото изглежда като да е това или нещо сходно.

С хигиенния аспект - всеки си има свой критерий. Сигурно на циганите, дето дечицата от съвсем невръсни се ровят по кофите и се въргалят голи в калта, им изглежда че всички други децата са в стерилна среда. Но като изключим алергиите - заболяваемостта сред ромските деца е доста по-висока от средното, така че не мисля, че си струва да се прави компромис за това. Какви ли не глупости правят хората по света - от това да заразят нарочно детето си, че да развиело "естествен" имунитет към нещо си (но не може с ваксина, разбирате ли!) до това след секцио да омазват новороденото с вагинален секрет, заради зле интерпретираните проучвания, че децата раждани със секцио страдат малко по-често от някои типове заболявания отколкото тези родени по естествен път. Какви ли не глупости има на този свят, всеки сам си преценява според интелекта и образоваността си и не е редно да прибързваме със заключенията за хора, които ни ги описва 3то лице и дори не са имали възможността да си напишат мнението. Също бих избягвал натрапването на лични оценки за нещо на други хора (особено пък непознати) - всеки да си живее както е сметнал за добре, стига да не създава риск за околните (както правят примерно антиваксерите или родители/баби, които пускат силно заразни, болни деца да си играят по площадките)

# 26
Скрит текст:
Стерилна среда има само по лекарските сериали - в специални помещения, където лекарите влизат с костюми и държат пациенти с напълно унищожен костен мозък, които чакат за трансплантация (примерно).

Казах на човека като мъж на мъж какво мисля, от тук насетне вече сте Вие - мамите Simple Smile

пс. Най-смешното е, че сигурно обясняващите колко е вредна стерилната среда, са на нокти заради ваксините, въпреки че последните вкарват в организма нищожно количество атенюирани патогени (или напълно мъртви) на фона на естественото всекидневие на детенце, което вече търчи/лази по площадките.

За преувеличението - и аз мисля, че има такова, защото ако се събираше всяко чорапче, анцугче и т.н. всеки ден след работа - не виждам как могат да стигнат 4 перални на седмица. Нашите пералня и сушилня не са от малките - 9кг. и ги пускаме обикновено пълни и пак всеки ден средно се пуска пералня. Пък малки деца връщат мляко, омазват се с пюрета.... Не го вярвам, че му събира дрехите след всеки контакт с пода и успяват да минат с 4 перални.

ОКР не съм чувал да се отключва от раждане, но го има понякога като компонент към депресиите (както инфекциите понякога имат алергичен компонент). Сещам се поне за 2-3 такива случая, едната е близка позната. Лечението е пак антидепресанти. А "тежките" случаи на ОКР си търкат ръцете до кръв (буквално), не знаете какво говорите просто - ОКР в сериозна форма е много тежък проблем - Рейнман и Монк изглеждат като лежерни пичове в сравнение с тях.

С медицинския аспект не се шегувайте - следродилна депресия е много сериозно състояние. Трябва да се иде на лекар, защото изглежда като да е това или нещо сходно.

С хигиенния аспект - всеки си има свой критерий. Сигурно на циганите, дето дечицата от съвсем невръсни се ровят по кофите и се въргалят голи в калта, им изглежда че всички други децата са в стерилна среда. Но като изключим алергиите - заболяваемостта сред ромските деца е доста по-висока от средното, така че не мисля, че си струва да се прави компромис за това. Какви ли не глупости правят хората по света - от това да заразят нарочно детето си, че да развиело "естествен" имунитет към нещо си (но не може с ваксина, разбирате ли!) до това след секцио да омазват новороденото с вагинален секрет, заради зле интерпретираните проучвания, че децата раждани със секцио страдат малко по-често от някои типове заболявания отколкото тези родени по естествен път. Какви ли не глупости има на този свят, всеки сам си преценява според интелекта и образоваността си и не е редно да прибързваме със заключенията за хора, които ни ги описва 3то лице и дори не са имали възможността да си напишат мнението.
Скрит текст:
Също бих избягвал натрапването на лични оценки за нещо на други хора (особено пък непознати) - всеки да си живее както е сметнал за добре, стига да не създава риск за околните (както правят примерно антиваксерите или родители/баби, които пускат силно заразни, болни деца да си играят по площадките)
[/quote]

Човекът публикува тема във форум и желаещите вземат отношение. Какво натрапване има тук?

# 27
Човекът публикува тема във форум и желаещите вземат отношение. Какво натрапване има тук?
Натрапването е в офтопика за колко били вредни стерилните среди. Човекът не пита за това. Отговорите към него са адекватни, отиването към дискусия как много чисто не е на добре, "химиите" са вредни и т.н. е натрапващо повтаряне на някаква гледна точка, когато се каже повече от веднъж или се пише само това, извън основната тема.

# 28
  • град-държава
Основното е, че със сигурност и жената не се чувства добре. Още по-сигурно е, че е стесирана и изтощена. Дала е на късо - на всеки се случва, или почти. Не всеки има бетонна психика и не всяка понася бременността, раждането и първите месеци като благословия, на която има право само да се радва. Ако преди това жената не е имала подобни залитания, значи наистина не се чувства добре от новото положение.
Авторът по-добре да 'и бъде опора, отколкото съдник. Да следи дали спи, дали се храни, дали 'и остават време/сили за нейната лична хигиена, дали има нужда да говори...
Лично за мен периодът не беше щастлив, не се чувствах добре и на мястото си. Наистина не знам как се помага на такъв човек. Хубаво я пращат на психиатър, но кой ще гледа детето? Кой помага на жената. Отделно има деца и деца. Моето на 2години(вече по-голямо) и от 5м все не успявам да отида на фризьор. Нещо толкова елементарно, но като няма кой да ми гледа детето за 3 часа как да отида. Който ми каже, че оставя 2 годишно да вършее, пищи и да се тръшка в салон, сорЕ но не ми се вярва, а моето е от тези. И пак сега ми е по-лесно, отколкото първата година.😆
Таткото да се взима в ръце и така, аз не виждам друг вариант.

# 29
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Вие знаете ли какво е психиатър ?
Много ми е интересно. Въпрос към хората, които дават такива съвети...

Общи условия

Активация на акаунт