Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 47

• 75 408
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
На мен маската на Агива ми омекотява косата (всичките вариации на маската имат този ефект), правят я бляскава, лесна за разресване и оформяне.
Прилагам я както преди мен са казали. На суха коса мажа, чакам 30 минути - 1 час (зависи колко време имам). След това в банята се мия с шампоан и отново за 5-10 минути слагам от маската. Това го правя 1 път седмично.
Бонус е, че има и много приятен и траен аромат върху косата после Simple Smile

Колко различни сме хората - аз смятам аромата за натрапливо химичен.

# 316
  • offshore & overseas
Аз съм споделяла в някоя от по-старите теми, но да се повторя - хумата е страхотен продукт за всякаква кожа, особено проблемна. Фен съм на тази от руските магазини Берьозка - сибирската зелена буквално обновява лицето, алтайската също ми действа много добре. Сега пробвам кавказката. От българските бялата ми допада най-много, червената на Авиа подхранва, тя действа добре през зимата и на суха, изтощена кожа, има и дребни частици, които приятно обират мъртви клетки.

Пробвала съм и готовите маски с глина на Лореал - стои си така, въобще не виждам ефект.
Ха, точно навреме дойде този пост, защото съм се снабдила с една кавказка хума (и тя е зелена, май изумрудена я пишат, миксирана с билки). Нещо ме помръзва да я отворя, отчасти и щото не знам как да я съхранявам после (предполагам, че за няколко пъти ще стигне).

Преди време съм ползвала бялата хума на Талодерма (макар и рядко). Много добре ми действа и никога не ми изсушава кожата, а не добавям нищо освен вода и кожата ми не знам каква е, но доста отдавна вече не е мазна, по-скоро към нормална върви (на 43 г. каква може да е). Но аз пък знам, че именно бялата хума е за суха кожа и против бръчки.

Консистенцията на приготвената смес трябва да е като каша - нито много рядка, нито много гъста. Маже се средно дебел слой на кожата, така че да покрие видимо и да не тече. Чака се 10-15 минутки. Ако се изчака повече и хумата изсъхне върху кожата, тя изсмуква влагата от нея и я изсушава - получава се обратен ефект.

Също така е важно хумата да се приготвя в неметален съд и да се разбърква с неметална бъркалка (лъжичка). Друг съвет, който съм срещала (и прилагала) е запичане на хумата. Но за съжаление не мога да кажа с каква цел се прави, т.к. не съм наясно.

# 317
Хумата се съхранява много добре в стъклено бурканче.

# 318
  • Deutschland
На Палмолив душ геловете са ми любими, Aroma Therapy които са. Спомням си, някога някой беше споменал в темата, че имало и лосиони за тяло Палмолив. Ако е така, ще съм много щастлива

# 319
  • Варна
Ох, момичета греда,
купих си околоочния серум, бях решила че най-примамлив е на Eveline new hyaluron, обаче се зачетох после в състава и открих букет от парабени. Не че нещо, не съм от био-активистите, ама си имам все пак едно наум, знам ли. До сега все съм чела и съм гледала да са що годе окастрени от химии, обаче този път хлъц.
Все пак мисля да си го ползвам де, дала съм пари за него. Обаче от там насетне ще търся друга алтернатива, нещо с по-малко парабени и други отровки.
Иначе си ровя информативно за подхранващи маски и се спрях на 3, една от които ми направи мн. добро впечатление, защото състава й е изцяло натурален, ама тя затова е и скъпичка. На Hristina е маската към 14 лв е видях в някакъв сайт. Някой да знае на тази марка продуктите има ли ги наживо в някой магазин, аптека, нещо?

# 320
На Котидж си купих душ гел с виолетки, но много химическа миризма, а и другият ми проблем е, че много трудно го изваждам от шишенцето, много е твърда пластмасата.
Миналия месец си купих с намаление душ гел на Рексона, не е лош, нищо особено, но прави много обилна пяна, приятно мирише, но не трайно. Иначе любим ми е на Фелче Адзура, но никъде не съм го виждала в последно време.

# 321
Палмолив и Фа са ми любимите душ-гелове, но само кремообразните. Лосиони Палмолив не съм виждала в България, включително онлайн. И при тях, както и при Пантен в чужбинско има много повече и по-готини продукти, а тук минаваме с по 3-4 максимум от серия и много серии изобщо не се внасят.

# 322
Иначе любим ми е на Фелче Адзура, но никъде не съм го виждала в последно време.

синият от около 2 години не съм виждала в България, той ми е невероятно любим, взех сериозен запас от чужбина миналото лято и имам още
от другите цветове съм намирала в магазини за паралелен внос
а преди го имаше в лили и къде ли не Neutral Face

# 323
  • Deutschland
И в Германия ги няма лосионите, Петенце, а и баш на любимите ми шампоани Дав асортимента е силно ограничен. Фа и Палмолив душ гелове обаче преливат от разнообразие. Има какви ли не и са по 1.25 €

# 324
Иначе любим ми е на Фелче Адзура, но никъде не съм го виждала в последно време.

синият от около 2 години не съм виждала в България, той ми е невероятно любим, взех сериозен запас от чужбина миналото лято и имам още
от другите цветове съм намирала в магазини за паралелен внос
а преди го имаше в лили и къде ли не Neutral Face

Има едни супермаркети "Рекорд" - там има хигиенни продукти от Италия (малко паралелен внос ми се струват). Мисля, че съм виждала и на Фелче Адзура неща.

# 325
  • Бургас
Да,и на Палмолив са хубави душ геловете.
Имам един с маслина,много е приятен,много нежна и мека прави кожата.
Преди много ползвах на Палмолив един течен сапун,като аквариум е.Видях, че в Лили или ДМ е на промоция този месец,пак ще погледна брошурите и може да си взема.

# 326
# 327
Кажете хубав душ гел... Grinning
Жая (Ziaja) с портокалово масло. Кремообразен е. Мирише адски свежо и автентично. Опаковката е от 500мл аз го взех от Лили, когато беше на промоция за 3,99, но иначе е около 6лв. Simple Smile

# 328
  • София
В Елитис, София преди месец имаше натрупано голямо количество намалени душ гелове на Фелче Азура. Поколебах се дали да си взема, но имам запаси от доста и се отказах.

На Дав с шам фъстъка ми е един от любимите. На Нивеа класическият. Не ми изсушават чак така кожата.
На Тезори са много наситени и трайни, но консистенцията им не ми допада.
На Котаж са икономични и силнички, може би защото пластмасата е твърда и не пуска по много.

# 329
На Палмолив душ геловете са ми любими, Aroma Therapy които са. Спомням си, някога някой беше споменал в темата, че имало и лосиони за тяло Палмолив. Ако е така, ще съм много щастлива
Има,да. Ако си от Бургас мога да ти кажа къде.

Общи условия

Активация на акаунт