Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 3

• 74 561
  • 784
  •   1
Отговори
# 240
Трябвало или не трябвало да сигнализирам. Все тая. Ние нямаме избор и приемаме грешките на системата, но системата не е отворена да приема нашите грешки...голямо разбирателсто цари. Въпроса е сега какво да се прави...

# 241
  • Sofia
Както има закони и трябва да ги спазваме, така и тук - има система и трябва да спазваме правилата заложени в нея, независимо дали ни харесват или не и дали има грешки или не. Имаше период за актуализиране на профилите. Не можете да се сърдите на друг. А директорките ги е страх да приемат документи, различни от подадените в системата, защото им правят проверки по отношение на приема на децата.

# 242
Да, "системата" е въздесъща...това е като с майчинството от другите постове и всички подобни случаи....Явно не съм единичен случай, и след като има толкова много други случаи за които се пише в такива форуми, явно има бъг във въздесъщата система. Но да правим както казвате - да го търпим и да се подчиняваме. Да свеждаме глава и да се съгласяваме. А не да си търсим правата...

# 243
  • Sofia
Не съм писала да търпите и да свеждате глава, а да спазвате правилата. А ако правилата не Ви харесват, то тогава да бяхте участвали в обществените консултации преди да приемат проекта за системата. Или пък сега пишете до работната група с предложения - но ако се вслушат във Вашите предложения, то промени ще има чак на следващата кампания.

# 244
  • София
Да, "системата" е въздесъща...това е като с майчинството от другите постове и всички подобни случаи....Явно не съм единичен случай, и след като има толкова много други случаи за които се пише в такива форуми, явно има бъг във въздесъщата система. Но да правим както казвате - да го търпим и да се подчиняваме. Да свеждаме глава и да се съгласяваме. А не да си търсим правата...
И къде е бъга в системата, когато Вие не сте си направила труда да проверите информацията въведена от Вас и касаеща пряко Вас?
С какво да свеждате глава и да се съгласявате? Вие не сте проверила какви данни сте предоставила.
Търсите си правата? Кои права са Ви нарушени? Вие сте подали сте невярна информация, а не е системата тази, която да я въвежда и променя.
Все някой друг трябва да е виновен за собствените Ви грешки и недоглеждане.

# 245
Догодина ще въведем идеалната система. Сигурно и тогава ще я оплюете, защото отново няма да си направите труда да попрочетете.

# 246
Аз като една злобна жена и дребна душица, ще кажа евала на тази директорка. Ако и останалите директорки бяха така може би щеше да има място за моето дете с 11т. и сестра в същата ЯСЛА, което не е прието на първо класиране. Защото поне аз с 2 малки деца намерих време старателно да си проверя и попълня кандидатурите, защото така прави човек с важните неща.

# 247
А, откъде идват новите свободни места за второ класиране, като първото не е завършило?

# 248
От успешно преместили се хора за по-голям набор и от незаписали се. Нали и места се прехвърляха от някои опашки към общата. Ако кандидатите са били приети някъде другаде, може накрая да се е оказало, че местата са свободни и се прехвърлят.

# 249
  • Sofia
Само да уточня - смяната на набора става чак на текущите класирания, а свободните места от СОП-овете (за ДГ) ще се прехвърлят в общите опашки след второ класиране, а не преди него.

# 250
Не се изказах правилно. Имах предвид, когато се кандидатства за смяна на градината. Примерно сега баткото успях да го преместя от яслата в първа градинска група другаде. Мястото ни за първа градинска в старата ни градина се освобождава, когато се запишем в новата. Реално това няма как да стане с най-малките първа яслена, защото те тогава кандидатстват за пръв път.

Последна редакция: пт, 18 май 2018, 23:10 от Cassiopeia99

# 251
Здравейте пак! Ние не сме класирани, но, надявайки се на второ класиране, се чудех дали служебните бележки на двамата родители (за в майчинство и за трудово правоотношение) трябва да са издадени преди датата на второто класиране, както е за удостоверението за настоящ адрес, или може и след класирането? Благодаря!

# 252
  • Sofia
Нашите служебни бележки ги взехме след класирането - нямаше проблем.

# 253
  • София
Здравейте пак! Ние не сме класирани, но, надявайки се на второ класиране, се чудех дали служебните бележки на двамата родители (за в майчинство и за трудово правоотношение) трябва да са издадени преди датата на второто класиране, както е за удостоверението за настоящ адрес, или може и след класирането? Благодаря!
СБ се издават след класирането, въпреки, че моята я бях взела преди това с по-късна дата. А за НА вие удостоверение сигурно си имате, не е необходимо ново да си издавате. Но ако нямате, адресът просто трябва да е заявен преди класирането.

# 254
СБ се издават след класирането, въпреки, че моята я бях взела преди това с по-късна дата.

Това не е вярно.
СБ се издават както след, така и преди класирането. Няма никъде изискване СБ да са издадени след класирането!
Необходимо е само да отразяват данни към момента на класирането.

"моята я бях взела преди това с по-късна дата" - което означава, че СБ е с невярно съдържание, което е документ с невярно съдържание и използването му е престъпление по наказателния кодекс. Отделно, че следва да се откаже записване в детско заведение с такъв документ.
Изходящият номер от работодател (или който я е издал) е от дата по-ранна, отколкото фактите, които се удостоверяват към една бъдеща дата. Това означава, че към момента на издаването на СБ тя е била фалшива, защото няма как да удостовери бъдещето, тъй като бъдещето не е известно (освен на ясновидците).

Общи условия

Активация на акаунт