Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 3

• 74 490
  • 784
  •   1
Отговори
# 90
Може ли да се види жребийният номер на неприетите, но участвали в жребий?

# 91
Може ли да се види жребийният номер на неприетите, но участвали в жребий?

Да, има ги в списъците с некласирани.

# 92
  • София
Здравейте! В детската градина, в която кандидатстваме по първо желание, бяха обявени 7 свободни места по общ ред. Така беше до 10 май сутринта. Влязох отново в системата на 10 май следобяд, за да видя дали са се появили нови "конкуренти", и забелязах, че свободните места са се редуцирали до 3, за сметка на това са изникнали 6 свободни места за СОП, където никой не чакаше. Някой може ли да ми обясни имат ли право в последния момент да променят броя свободни места?

# 93
  • София
Супер, ще си пращам детето на ясла в Нови Искър

# 94
  • София
Приети сме в по-далечна ясла, тъй като в близкото ОДЗ има нулев прием. Все пак според директорката има някакъв шанс към края на лятото, когато се разбере колко деца отиват в ПГ другаде, да се освободи спално помещение за една яслена група. Ако кандидатстваме тогава, какви точки се дават за първо желание и зависят ли от това дали се запишем или не сега?

# 95
Приети сме в по-далечна ясла, тъй като в близкото ОДЗ има нулев прием. Все пак според директорката има някакъв шанс към края на лятото, когато се разбере колко деца отиват в ПГ другаде, да се освободи спално помещение за една яслена група. Ако кандидатстваме тогава, какви точки се дават за първо желание и зависят ли от това дали се запишем или не сега?

Ако сега сте приети по първо желание в далечната ясла, то използвате 3-те точки. Ако лятото искате да кандидатствате за преместване, ще имате право само на 2 точки за първо желание. Пълен брой точки ще ползвате отново едва при следващата голяма кампания. Преценете дали да рискувате да изгубите сигурната, но далечна градина или да се надявате на нови места в близката.

# 96
  • София
Нас ни приеха по второ желание в СДЯ на края на София за 10-тата точка за градина другата година. Реалния шанс му беше само за първо желание на томболата-около 30 %-не извади късмет. За големия ПГ в училище смесена 5 и 6 г не знам дали изобщо ще се състои, малко деца са. Ще е наложи на второ или трето със сменяне на набора само  6 г. Просто двете крайности е положението.

# 97
Здравейте! В детската градина, в която кандидатстваме по първо желание, бяха обявени 7 свободни места по общ ред. Така беше до 10 май сутринта. Влязох отново в системата на 10 май следобяд, за да видя дали са се появили нови "конкуренти", и забелязах, че свободните места са се редуцирали до 3, за сметка на това са изникнали 6 свободни места за СОП, където никой не чакаше. Някой може ли да ми обясни имат ли право в последния момент да променят броя свободни места?

От Дирекция Образование упражниха контрол в последния момент и там където не бяха обявени места СОП от директорите, го направиха.

# 98

Ако сега сте приети по първо желание в далечната ясла, то използвате 3-те точки. Ако лятото искате да кандидатствате за преместване, ще имате право само на 2 точки за първо желание. Пълен брой точки ще ползвате отново едва при следващата голяма кампания. Преценете дали да рискувате да изгубите сигурната, но далечна градина или да се надявате на нови места в близката.
Защо да прецени дали да рискува?
Аз доколкото разбрах може да се запише в далечната и все пак да участва в другите класирания. Ако го приемат в по-добра ясла, тогава детето се отписва от далечната и се записва в новата.
 При нас случаят е абсолютно идентичен.
Приеха ни на второ желание в далечна градина. Мисля да го запиша, но ще продължа да си чакам за места в нашия квартал.  Ако случааайно се случи невъзможното, ще го отпиша от далечната и запиша в близката.
Поправете ме ако греша. Следя редовно форума и тук много добре се обяснява всичко.

# 99
Случаят не е идентичен. Изрично съм написала, че е рисковано, ако детето е прието сега на 1во желание, защото след това, ако кандидатства отново за преместване през тази кампания, точките за поредност на желанията ще се намалят с една. Т.е. Шансът му за преместване ще е минимален, ако има само 2т за първо желание, дори и да открият нова яслена група. Рисковано е, защото не е въобще сигурно дали ще има нова група.
При вас е различно. Класирани сте по второ желание. 3-те точки за първо желаное ви се запазват, ако решите да кандидатствате за преместване.

# 100
Добре, за мен няма никакъв риск да продължи да си кандидатства. Поне аз така разбирам правилника и всички постове по тази тема.
Според мен: Приемат те някъде (независимо по кое желание), записваш се, но ако имаш шанс и желаеш другаде, никой не те спира да кандидатстваш. Приемат ли детето на второ (или друго) класиране, отписваш го от първото място. Ако не го приемат си оставаш записан в далечния квартал.
Не се заяждам, просто се чудя правилно ли тълкувам правилника!?! newsm78

# 101
Да, така е. Правилно тълкувате.
Единствено исках да отбележа, че е напълно възможно да не се открие нова яслена група и да се има предвид, че ако детето е записано по първо желание, шансовете за преместване с по-малко точки са минимални. Старая се да разясня всички варианти. Спирам.

# 102
Всичко е 6! И аз благодаря! Така си потвърдих и нашата ситуация! Peace

# 103
  • София
Аз така и не разбрах обаче, ако сега не я запиша в яслата и хипотетично след три месеца се обявят свободни места в близкото ОДЗ и кандидатствам там, пак ще съм загубила една точка, така ли? Според мен не би било коректно, ако за това ОДЗ/набор е първо класиране в рамките на кампанията.

# 104
Аз така и не разбрах обаче, ако сега не я запиша в яслата и хипотетично след три месеца се обявят свободни места в близкото ОДЗ и кандидатствам там, пак ще съм загубила една точка, така ли? Според мен не би било коректно, ако за това ОДЗ/набор е първо класиране в рамките на кампанията.

Ако детето ти е прието сега, но ти не искаш да го запишеш, отиваш при директорката на съответната градина и отказваш записване, така ще имаш пълния брой точки за следващо класиране.

Общи условия

Активация на акаунт