Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 3

• 74 547
  • 784
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Трябва да има някаква легална форма на местоработата в България или в Европейския съюз. Иначе няма да Ви признаят мястото. Ако е самоосигуряващ се, да извади бележките от НАП (не НОИ за здравеопазване), за направени осигуровки като самоосигуряващ се.Сега не може да се направи самоосигуряващ. Трябва да еминимум 6 месеца преди класирането.Извадете на децата удостоверение за настоящ или постоянен адрес.
Благодаря! Пак се чух с директорката, за сега ще чакаме служебната бележка по имейл и ще легализираме, ще извадим и удостоверение от НОИ, че работодателя го осигурява в България. Обратна връзка не са реагирали до момента. Не е самоосигуряващ се. Явно има и такава опция в случая данък , върху дохода в друга държава, осигуровки в държавата на месторабота.
Най- много ме изненада, че сега ще ми искат и настоящ адрес на децата, че живея с тях!
Често, ще награбя от актовете за раждане, през акта за брак до нотариалния за жилището.... само да не ми поискат някое удодтоверение, че не сме разведени!  #2gunfire

# 181
Ако работи в Европейският съюз ще чакате служебна бележка оттам. От НОИ не знам за какво Ви е, като това са здравни осигуровки.Всеки, дори и безработен може да се осигури в НОИ.Нищо не доказва, че си плаща здравните осигуровки. Може би имате предвид НАП.

# 182
НОИ не е ли Национален Осигурителен Институт,където се внасят всякакви осигуровки,не само здравни?!

# 183
Не съм много запозната. Но май приходите от осигуровките се отчитат от НАП.

# 184
В никакъв случай не се отказвайте от записване заради този абсурден казус с майчинството. Това е ЕДИН КРИТЕРИЙ, носещ една и съща точка. Този отпуск по майчинство е добавен в услуга на майките, а не обратното. За да си отпуск по майчинство това автоматично означава, че си в трудово/служебно правоотношение. Не случайно тази бележка се издава от работодателя, а не от НОИ, идеята е да имат предимство работещите. Какви са тея извращения, какъв е този буквализъм? Миналата година моя приятелка без никъв проблем си записа детето точно в същата ситуация. Директорките, които отказват или са некомпетентни или искат мястото за някой. Ако продължават да отказват се обърнете към столична община, защото това е меко казано нелепа ситуация.

# 185
  • София
това нещо за статуса се оказа огромен проблем, всеки втори го е объркал. Ще трябва да се сигнализира и да се премахне като опция, защото наистина е абсурдно заради такова нещо да се отказва прием. Сега че са си виновни, виновни, че не са доглеждали, ама все пак.

# 186
То недоглеждането идва от там, че двете се припокриват и са посочени със съюза „или” в един и същи критерий. За мен това е едно и също, още повече, че отпускът по майчинство се прекратява автоматично. В наредбата пише, че се отказва прием, ако не представиш документ, удостоверяващ критерий, а ти напрактика и с двете бележки( за отпуск и за работа) удостоверяваш точно този критерии, а не статуса си. Трябва веднъж някой да ги осъди.

# 187
Здравейте,

Имам следният казус, приети сме по второ желание в ПУК в училище. Искам да изчакам второ класиране в училището по първо желание. Задължително ли е да се запиша в това, в което сме приети или мога да откажа писмено и да не губя точки за второ желание, но в този случай разбирам, че не мога да кандидатствам за същото училище отново тази учебна година? А ако се запиша във него, мога ли да се отпиша в последствие?

# 188
  • София
Здравейте,

Имам следният казус, приети сме по второ желание в ПУК в училище. Искам да изчакам второ класиране в училището по първо желание. Задължително ли е да се запиша в това, в което сме приети или мога да откажа писмено и да не губя точки за второ желание, но в този случай разбирам, че не мога да кандидатствам за същото училище отново тази учебна година? А ако се запиша във него, мога ли да се отпиша в последствие?

За какво ви е да си пазите точката за второ желание след като ще се борите с по-високото си първо, което носи и повече точки  newsm78
Не е задължително да запишете детето, там където е прието, но по-скоро можете да загубите, ако не го направите. Ако запишете детето, там където е прието сега и на следващо класиране го приемат на друго предпочитано от Вас място можете да се откажете от това.

# 189
Здравейте здравния картон не се ли дава при започване септември ? 
И уверение за постоянен адрес трябва ли ми? И аз и мъжа ми сме живели на един адрес и по лична карта се водим на него

# 190
  • Sofia
Не, не Ви трябва удостоверение за постоянен адрес.

# 191
  • София
Здравейте,
имам въпрос относно представянето на трудовите книжки. Таткото е държавен служител (МВР) и при тях книжките са задържани при работодателя и според всики негови колеги (с деца в ДГ) ТК не се представят при записване. Имам издадена служебна бележка от работодателя, дали от детската градина ще настояват за трудова книжка? Някой с опит?

Благодаря предварително.

Последна редакция: ср, 16 май 2018, 08:03 от danielka_88

# 192
Ще ви искат снимани първа и последна страница. Така че нека помоли да му ги снимат.

# 193

Здражейте,
имам въпрос относно представянето на трудовите книжки. Таткото е държавен служител (МВР) и при тях книжките са задържани при работодателя и според всики негови колеги (с деца в ДГ) ТК не се представят при записване. Имам издадена служебна бележка от работодателя, дали от детската градина ще настояват за трудова книжка? Някой с опит?

Благодаря предварително.
Здравейте,
Това категорично не е вярно. Моят мъж също е служител на МВР, вчера ми донесе заветната служебна бележка плюс ксерокопие на книжката му (служебната). Неудобството беше да занимава различни хора за бележките и книжката в неговия случай. Аман от акълии, разпечатайте необходимите документи и ги покажете на всички, които знаят повече от ИСОДЗ.

Честито още веднъж на всички печеливши и от мен!
Успех на второ класиране на останалите Wink

# 194

Здражейте,

Благодаря предварително.
Здравейте,
Това категорично не е вярно. Моят мъж също е служител на МВР, вчера ми донесе заветната служебна бележка плюс ксерокопие на книжката му (служебната). Неудобството беше да занимава различни хора за бележките и книжката в неговия случай. Аман от акълии, разпечатайте необходимите документи и ги покажете на всички, които знаят повече от ИСОДЗ.

Честито още веднъж на всички печеливши и от мен!
Успех на второ класиране на останалите Wink

Банананамама, при вас случаят може да е такъв, но реално не е така.
Трудовите книжки не трябва да са в работодателя, а в работника. Служителите в МВР нямат трудови книжки, а служебни, което е различно. И тъй като тези книжки (служебните) не могат и не трябва да се изнасят, снимат, скерокопират и т.н., в ИСОДГ изрично е упоменато
Цитат
При записване трябва да представите:
- за работещ родител по трудово или служебно правоотношение – служебна бележка от работодателя или осигурителя, която съдържа изходящ номер, мокър печат с подпис и ЕИК на работодателя, с приложени копия на трудова, служебна или осигурителна книжка, като лицата имат право да заличат трудовите си възнаграждения (лицата, работещи в МВР, МО, ДАНС, НСО и др. подобни структури представят само служебна бележка)

Това е цитат от ръководството. Всеки може да се позове на това, а съпругът на Банананамама излишно се е занимавал да вади повече от необходимото.

Общи условия

Активация на акаунт