Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 3

• 74 553
  • 784
  •   1
Отговори
# 195
Преди 3 години бях служител на МВР и записах малкия на ясла без трудова книжка. Директорката изобщо не го направи на въпрос, а и от други колеги с малки деца знаех, че положението е такова.

# 196
  • София
Благодаря ви много. Особено на Magairlin, защото е друго, когато е написано черно на бяло. Явно съм изпуснала този текст.

Честито на класираните и стискам палци на останалите за второ класиране.

И още един въпрос (от онези по-глупавите): Нали не трябва таткото да е с мен при записване на детето в ДГ, ако нося преснимана лична карта и оригинал достатъчно ли е?
И заявлението за записване е от двамата родители, това означава ли, че и двамата трябва да се подпишем на него?

# 197
Благодаря ви много. Особено на Magairlin, защото е друго, когато е написано черно на бяло. Явно съм изпуснала този текст.

Честито на класираните и стискам палци на останалите за второ класиране.

И още един въпрос (от онези по-глупавите): Нали не трябва таткото да е с мен при записване на детето в ДГ, ако нося преснимана лична карта и оригинал достатъчно ли е?
И заявлението за записване е от двамата родители, това означава ли, че и двамата трябва да се подпишем на него?
При нас искаха и двамата родителя и двамата се подписвахме

# 198
Ние подписахме заявлението вкъщи, изтеглихме го от системата. В градината отидох само аз с оригиналите на личните карти. Проблем нямаше. Питайте предварително директоркара, за да ви е спокойно.

# 199
И аз всичко подготвих от Необходимите документи.

# 200
  • Sofia
Ние подписахме заявлението вкъщи, изтеглихме го от системата. В градината отидох само аз с оригиналите на личните карти. Проблем нямаше. Питайте предварително директоркара, за да ви е спокойно.
И ние така направихме. Не ми е правила на въпрос.

# 201
Здравейте, не сме приети в ясла и искам да попитам дали занете кои частни са с приемливи такси около 400-500 лв на месец , живеем в надежда, ако има някъде в околностите. Благодаря предварително.

# 202
Мили дами, сърдечно ви благодаря за корекцията! Май аз съм от акълите, които не са прочели ръководството. Недоумявам само как така не са записали тази съществена подробност в списъка с необходими документи. Щом някой е въвел МВР като месторабота, може да се изкара този текст (аналогично на текстовете за мамите с трудови книжки и без тк в отпуск по майчинство).
Здраве да е! ЗлатиГ, имаше отделна тема за частните градини, отделно в темата за родители по квартали - там също знаят хората! Успех!

# 203
Здравейте!
Вчера се записахме в яслата, в която бяхме класирани, днес фигурираме като записани и в системата. Също днес директорката ми се обади да ме помоли да отида в яслата отново, за да подпиша някакъв документ, че ми връща подадените оригинални документи. Това било някакво ново изискване и забравила да ми го даде да го подпиша вчера. Честно казано не я разбрах добре, а и тя не можа да ми обясни ясно какъв е този документ. Аз утре ще отида, но исках да знам дали и някоя от вас е подписала такъв документ... изобщо за какво иде реч, ако някой е в течение.

Благодаря предварително!

# 204

От профила на детето ли изтеглите бланката за записване, че аз като пробвам ми дава грешка.

# 205
  • Sofia
Да, от профила, от секция "Необходими документи".
Кликвате върху линка (за печат)

# 206
Да, от профила. Ако имате проблем, може да отидете до ДГ и от там да го вземете. Неудобното е, че два пъти ще се разкарвате. Но пак казвам, най-добре питайте първо директорката. Може въобще да не държи на подпис на двамата родители.

# 207

Здравейте Magairlin,

освен това заявление и декларация, с която позволявате на градината да използва личните ви данни и тези на детето, друг документ подписахте ли? Мен ще ме връщат в яслата, за да подпиша документ, че ми връщат всички оригинални документи след записването и се интересувам навсякъде ли е така? Като цяло, не разбирам смисъла на документа, а и още не съм го видяла, така че ще съм благодарна, ако споделите.

# 208
В градината останаха само копия на документите, с изключение на служебните бележки от работодателя - те са в оригинал. Всичко останало - лични карти, удостоверения и т.н. послужиха само за сверяване. Друго не съм подписвала.

# 209
В градината останаха само копия на документите, с изключение на служебните бележки от работодателя - те са в оригинал. Всичко останало - лични карти, удостоверения и т.н. послужиха само за сверяване. Друго не съм подписвала.

Странно. Благодаря за отговора. Явно утре ще разбера на място.

Общи условия

Активация на акаунт