Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 3

• 74 556
  • 784
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Имам-доказване на предимство за община-бележката трябва да е оригинална след датата на класиране ли (това го питам за второ класиране,мога ли отсега да извадя или трябва да чакам да мине, че тогава срокът е много кратък)? За работа-аз съм в майчинство-не ми е нужна трудова книжка, а пак само бележка? На мъжа ми трудова книжка и уверение, че към днешна дата е еди къде си на трудов договор? Има ли някакъв линк към наредба с това какви документите, в ИСОЗД прочетох необходими документи, ако може споделете. Молбата наистина ли на място се попълва? Вие звъните ли на директорката преди да отидете? Не искам да ме връщат, че яслата е проформа и е у софийското поле Simple Smile

# 211
  • София
Чакайте, момичета, никъде не пише копие на личната карта, че трябва, само оригинал. На някой искали ли са му?

# 212
  • гр.София
На нас ни поискаха оригинална лична карта за проверка и веднага ни я върнаха. По същия начин направиха и с Акта за раждане. Там остана само служ.бел.от работодателя. Не сме звънели предварително. Отидохме и веднага ни записаха. Стана много бързо. Заявлението го подписа само ММ (имаше място само за един подпис).

# 213
  • Sofia
Имам-доказване на предимство за община-бележката трябва да е оригинална след датата на класиране ли (това го питам за второ класиране,мога ли отсега да извадя или трябва да чакам да мине, че тогава срокът е много кратък)?
Удостоверението за настоящ адрес го  бяхме извадили през април. Преди да подам документите попитах дали трябва да вадя ново, директорката каза, че не е нужно.
Има ли някакъв линк към наредба с това какви документите, в ИСОЗД прочетох необходими документи, ако може споделете.
Наредбата за прием в ДГ/ПГУ
Наредба за прием в СДЯ
Молбата наистина ли на място се попълва? Вие звъните ли на директорката преди да отидете?
Молбата е Заявление за записване. Това заявление можете да си го принтирате от профила на детето, от секция "Необходими документи", (за печат). Там всичко вече е попълнено, вие само трябва да напишете датата и да се подпишете (и двамата родидели). Можете да звъннете на директорката за да знаете кога точно ѝ е приемното време, за да не се разкарвате напразно ако не е на място през целия ден.

Последна редакция: чт, 17 май 2018, 09:12 от brin de muguet

# 214
Изумена съм от компетентността на директорите на някои училища. Приети сме по второ желание в ПУК, но искам да кандидатствам за първо желание. Отидох на място да попитам и директорката ми заяви, че ако се запишем, няма да можем да кандидатстваме на второ класиране по първо желание. Това не е вярно, нали?

# 215
  • Sofia
Разбира се, че не е вярно. Щом сте класирани по второ желание, точките ви от първото са запазени. Кандидатствайте си спокойно.
Просто ако се запишете, мисля, че кандидатурата по първо желание ще я изтрият и тогава ще трябва да я направите наново в ИСОДЗ. Но имате тази възможност, ако искате да кандидатствате по първо желание.

# 216
Разбира се, че не е вярно. Щом сте класирани по второ желание, точките ви от първото са запазени. Кандидатствайте си спокойно.
Просто ако се запишете, мисля, че кандидатурата по първо желание ще я изтрият и тогава ще трябва да я направите наново в ИСОДЗ. Но имате тази възможност, ако искате да кандидатствате по първо желание.

Благодаря ви много, а ще мога ли да си актуализирам критериите преди второ класиране? Допуснала съм грешка в настоящия адрес. Гледах календара, но не става ясно дали  само ще се променят желанията или ще могат да се актуализират и профилите.

# 217
  • Sofia
Да, можете да променяте всичко - кандидатури и профили.

# 218
Да, можете да променяте всичко - кандидатури и профили.

Още веднъж ви благодаря много !! Аз се опитвах да променя от профила на детето, а не се усетих, че става в профила на родителя. Наистина е отчайващо цялото това положение.

Може ли да ми потвърдите, че правилно разбирам. Имам два варианта:
1. Да подам отказ за записване по второ желание, където сме приети (губя ли си точките за второ желание за второ класиране за същото училище)?
2. Да си подам документите и съответно или да ме запишат или да ми откажат записване поради грешката в настоящия адрес? (при отказ, заради документите, пише че си запазвам точките за второ класиране)

Допълнение, пише си го ясно и точно в наредбата, чл. 19:
(2) В случай, че родител/настойник на дете, класирано за определена детска градина/училище не е записал детето си, но е подал заявление до директора на детската градина/училището, че не желае да запише детето, точките по първо, второ и трето желание се запазват за следващото класиране.

Последна редакция: чт, 17 май 2018, 10:02 от dreamingfly

# 219
Здравейте,

интересувам се, дават ли се точки по К2,  ако заведението е с административен район граничещ с района на постоянният адрес на единият от родителите?

Например за София, район Слатина граничи с район Изгрев, получават ли се точки ако живея в Слатина, а кандидатствам в район Изгрев? Питам защото реално най-близката детска градина е в друг район, а не в нашият?

Единственото което успявам да намеря като информация е тук: http://kg.sofia.bg/isodz/sdoc/pr6.html

Цитат
Допълнителни критерии за избор от педагогическите съвети на детските градини на Столична община през 2009 г.
....
3. Семейството живее на територията на административния район на детската градина (може да се определи повече от един район за градини на границата между административни райони);

Благодаря

# 220
  • София
От тази година има нова наредба за прием, а това което четете е от старата. Няма гранични райони, а само административен.
http://kg.sofia.bg/isodz/normdocs;jsessionid=5E3D2756600C4AD6DB3E95990F4774B9

# 221
Здравейте, искам да питам за точките от трудовият договор на родителите, ще бъдат ли зачетени ако трудовият договор е с дата след класиреното на детето? Благодаря предварително☺

# 222
  • София
Здравейте, искам да питам за точките от трудовият договор на родителите, ще бъдат ли зачетени ако трудовият договор е с дата след класиреното на детето? Благодаря предварително☺
Не би трябвало да бъде приет договор сключен след класирането. Обстоятелството, което е заявено трябва да е налично към момента на класирането.

# 223
Здравейте, синът ми е забравил да промени в системата смяна на местоработата.
Сега от коя фирма да е служебната бележка?

Последна редакция: пт, 18 май 2018, 12:37 от nezito

# 224
  • Sofia
Да, директорката ще иска документите, удостоверяващи обстоятелствата, които са заявени преди класирането. С други думи ще искат служебна бележка от работодателя, който е въведен в системата.

Общи условия

Активация на акаунт