Децата на АРТ технологиите, размисли и страсти 41

• 57 817
  • 757
  •   1
Отговори
# 90
  • България
Много благодаря за идеите Heartbeat ще разгледам !
Ротарикс вече в имунизационния календар ли е ? Слагам само задължителните, нищо допълнително!
И аз винаги съм си мечтала за по-голям брат. После си мечтаех, че ще имам две породени момчета и след 10г. малка сестричка , която да глезят Simple Smile)))) Да, ама сега и те си нямат батко. Най-много след време един малък брат да го глезят Simple Smile)))

# 91
Ирен, ротарикс не е от задължителните. Родителите сами решават дали да я дадат. 👍🏻

# 92
Но е безплатна, а не по 200 лв, както беше преду...

# 93
  • гр. София
Раде, слузта говори за алергична реакция. Помисли дали ти не си вкарала някоя храна в менюто си, която не се нрави на бебка.

# 94
Раде, слузта говори за алергична реакция. Помисли дали ти не си вкарала някоя храна в менюто си, която не се нрави на бебка.
Не винаги.  Повечето кърмени бебета имат малко или повече слуз, докато са на кърма. Притеснително е само ако са бели нишки като сополи, извинете.

# 95
Фокси, да - добре че е безплатна, че в нашия случай и по две.
За слуз педиатъра ни предупреди, че може да се появи за ден-два. Ние имахме три.

# 96
  • На остров
Аз си мисля, че е хубаво да има някаква реакция след ваксинация. Нали повечето ваксини са живи и по този начин се изгражда имунитета.
Аз само БЦЖ не съм сложила още я мисля дали или не. При нас не е в календара но мога да си я поискам ако реша.
Ще слагаме Скоро една ваксина ТБЕ се казва срещу енцафалит пренасян от кърлежи.

# 97
Две в едно, а там имате ли опция за ваксина срещу лаймска болест(като спомена кърлежите)? Четох, че в Щатите имали по желание тази ваксина, но не съм сигурна за Европа.

# 98
Аз си мисля, че е хубаво да има някаква реакция след ваксинация. Нали повечето ваксини са живи и по този начин се изгражда имунитета.
Аз само БЦЖ не съм сложила още я мисля дали или не. При нас не е в календара но мога да си я поискам ако реша.
Ще слагаме Скоро една ваксина ТБЕ се казва срещу енцафалит пренасян от кърлежи.

Жалко, че ТБЕ я няма в БГ или поне не съм чувала да я има за поставяне. Слагали сме я веднъж с мъжа ми, но после пропуснахме следващите 2 приема. Не знам дали еднократно се слага в живота или регулярно всяка година?
Определено като се качваме нагоре ще сложим и на нас и на децата, въпреки че по горите не ходим за горски гъби и плодове, но все пак и в градовете по парковете се намират кърлежи, въпреки че пръскат до колкото знам.

# 99
  • София
в момента в софия е пълно с кърлежи, не знам дали са пръскали.
ама масово се оплакват познати че намират по себе си.

# 100
Май и юни им е пикът. Миналата година момчетата бяха всеки уикенд в планината, аз стоях у дома да уча. Накрая аз бях тази с кърлеж, хванат от градинката на Св. Седмочисленици. В планината няма опасност от кърлежи, освен ако не пасат овце или други животни наоколо. Или да се навъртат бездомни кучета.

# 101
  • На остров
Кърлежите обичат леко хладно и влажно и висока трева, шубраци с две думи има прекрасни условия при нас.
ТБЕ се слага така 1 прием, 2 прием след един месец, 3 прием след една година, след това на три години и след това на 5 години.
Има централи за ваксини и се предлагат всякакви ваксини според желанията и посока на пътуване. Има държави където определени ваксини са задължителни.

# 102
Две в едно, ясно. Значи на ново ще я слагаме и на нас и на децата. В Швеция е безплатна, нали?

# 103
Аз даже не знаех, че има такава ваксина в България. В центъра за паразитни ли се слага?

# 104
Щом я слагат и тук ще я издиря къде и ще си я поставим, дори и да трябва да се плаща.

Общи условия

Активация на акаунт