''Гледаната'' жена

• 56 855
  • 1 214
  •   1
Отговори
# 90
  • София

За втори път срещам това твое твърдение. За кои години става въпрос, защото аз такова нещо не помня.
Не само че аз и мъжът ми излязохме на квартира още преди сватбата, но и като дете си спомням, че нашите имаха познати/роднини, които живееха на квартира в родния си град. Някои нарочно, даже и да имаше къде да живеят, защото получаваха допълнителни точки при кандидатстване за жилище.

Когато съм се родила са дали на нашите 1 стая в еврейско жилище- общ вестибюл, от който се влизаше в 5 стаи, във всяко по семейство. 1 кенеф за всички и 2 кухни- всяко семейство със собствена печка на дърва и маса.
През 1964г. 4 членно семейство се разширихме в двустаен с портал- само кухнята беше отделна.
През 1970г. се омъжих- тогава и станах крайнонуждаеща се, която бе " удулутурена" през 1983г.
Рапорт даден! Simple Smile

# 91

За втори път срещам това твое твърдение. За кои години става въпрос, защото аз такова нещо не помня.
Не само че аз и мъжът ми излязохме на квартира още преди сватбата, но и като дете си спомням, че нашите имаха познати/роднини, които живееха на квартира в родния си град. Някои нарочно, даже и да имаше къде да живеят, защото получаваха допълнителни точки при кандидатстване за жилище.

Когато съм се родила са дали на нашите 1 стая в еврейско жилище- общ вестибюл, от който се влизаше в 5 стаи, във всяко по семейство. 1 кенеф за всички и 2 кухни- всяко семейство със собствена печка на дърва и маса.
През 1964г. 4 членно семейство се разширихме в двустаен с портал- само кухнята беше отделна.
През 1970г. се омъжих- тогава и станах крайнонуждаеща се, която бе " удулутурена" през 1983г.
Рапорт даден! Simple Smile

Ами има-няма 13 години си си поживяла при майка си и то с мъжа си, пък сега подскачаш тука, ако някоя реши да се прибере и то сама. Лицемерна позиция.

И не се оправдавай с времената, защото всички времена са трудни за някого.

# 92
Бившата жена на младежа от снимката - фолкпевицата Мария, лично е споменавала в интервю, че след раздялата си с него е стигнала до просия едва ли не. Даже се просълзи, че дала последните си сто лева за незнам кво си и се е наложило да си продаде колата и бижутата за да може да се препитава.
Такива сребролюбки по никакъв начин не могат да ме трогнат с крокодилските си сълзи. Даже напротив, стана ми жал за нея, поставяйки се на нейно място. Не за друго, ами представете си колко тя самата е певица, след като не запретна веднага ръкави да пее, ами е ревнала по тоз телевизор, да я съжаляват хората.
Освен това и първия й мъж беше богат и втория. Така ли не успя да задели нещо "за черни дни"?

Последна редакция: пн, 14 май 2018, 21:32 от Mom of 3

# 93
И не можа да си смени тоя долнокачествен силикон в джуките дори.

# 94
  • София

Ами има-няма 13 години си си поживяла при майка си и то с мъжа си, пък сега подскачаш тука, ако някоя реши да се прибере и то сама. Лицемерна позиция.

И не се оправдавай с времената, защото всички времена са трудни за някого.

Не се оправдавам- просто обяснявам на хора, които не знаят как е било, а ти че злобееш и се заяждаш, не ме притеснява- щом те прави щастлива, карай Mr. Green

# 95
За какво да злобея и да се заяждам аз, все ми е тая, докато не си у нас Simple Smile
Но и двойния аршин не е за пример - за тебе може, но за другите - не.
Не може да се прибере след развод, защото да е мислила, ама ти може да отидеш след сватба ... за 13 години.

# 96
Ами по тази логика всеки пребиваващ в детската си стая след 18 годишна възраст може да извади логично обяснение, така че не виждам причина да сочим с пръст.

# 97
  • София
Stuck Out Tongue Winking Eye
Моята детска стая все още е заета от скъпото ми братче ... 41 удари вече. Щеше да си купува апартамент, даже нашите щяха да му дадат част от парите, ама не му стигнаха ... кохонес. Съжалявам, че ви занимавам с глупости.

# 98
  • София
Ами по тази логика всеки пребиваващ в детската си стая след 18 годишна възраст може да извади логично обяснение, така че не виждам причина да сочим с пръст.

По коя логика, Нина?

По тази, че в София законът забраняваше да отседнеш в хотел, ако си жител на града?
Че нямаше свободен пазар на жилища и наеми, а общината те настаняваше, ако отговориш на условията за софийското жилище, в общински?
Че за собствено жилище се правеше вноска, после минаваше комисия, която да определи, че тъй като сте сто души в жилището, може да те запишат в списъка на крайнонуждаещите се и когато ти дойде реда- средно след 13- 15 години да станеш собственик?

Ако е по тази логика- нямам какво да кажа, освен че просто няма логика и място за сравнение.

# 99
Това са твоите причини, на разведената с малко дете и 450 чист доход - липса на средства, сам ерген живее при майка си, защото няма смисъл да кукуват поотделно и т.н. Всеки е прав за себе си.

# 100
  • Paris, France
Нина, на АбсурДа и мъжа и никой нямаше да даде жилище, под наем или за закупуване и не беше въпрос на пари. Свободен пазар на жилища нямаше. Не можеше ти, примерно, да си продадеш апарнамента на абсурд. Продаваш само на държавата а тя го продава на чакащи по списък. Познавам лично заможни хора, които и за 2 апартамента имаха пари, но живееха у родители. Имаше облекчения ако жилище се купува ствърда валута, ако бачкаш 5 или 10г в Софстрой, Кремиковци като кранист или плочкаджия. Или научна работа, с тежки конкурси, но и те чакаха. Това донякъде даде старта на масовата емиграция (не просто работа в чужбинакато поколенията на родители и баби).

Затова и хората в градовете нямаха деца. Много българки от поколенията 1940-1980г предпочитахме да нямаме деца или семейство само с чужденец от по-уредено място.

А самотната майка или ергена никой не ги спира да си живеят с майките. В София около майка ми е пълно с такива и чистият им доход е 2-3000 а не 450лв.

# 101
  • София

Първите си 10 години живеех/ме в Студентско Общежитие. Една стая, санитарен възел - там имаше една масичка с котлонче, на което майка готвеше. Родителите ми са от тези с тежките конкурси. Жилище "ни дадоха" таман 10 години по-късно... ама под наем - за закупуване - след демокрацията.

# 102
  • София /Абсурдистан
Описаното е редът за общинско жилище, което после придобиваш право да купиш на ниска цена. Беше ограничено предлагането на квартири, но го имаше. Ние бяхме някое време на квартира, която намерихме малко бавно, но напълно възможно си беше.

# 103
  • Paris, France
Описаното е редът за общинско жилище, което после придобиваш право да купиш на ниска цена. Беше ограничено предлагането на квартири, но го имаше. Ние бяхме някое време на квартира, която намерихме малко бавно, но напълно възможно си беше.

Много хазаи не даваха квартири на семейства с деца. Майка ми живееше на квартира, но когато каза, че ме взима при нея я помолиха да напусне. Като на Катя родителите отиде на общежитие. Дадоха и 2 стаи и в това отношение имаше късмет. Стаите бяха огромни, едната с баня а другата с 2 мивки, цяла печка с фурна и котлони итн. Там поне беше купон. В някои градове беше по-лесно. Зависеше и от предприятието и дали то разполага с ведомствени жилища.

# 104
Ами не е много вярно, това с жилищата и как всеки е живял десетилетия при родители. Майка ми е родена 65та година точно, а жилище баба ми и дядо ми са си купили 64та - етаж от къща, само 2 стаи, която вече отдавна не съществува. Но пак говорим за София и за тези години.

Но дори и да им се е НАЛАГАЛО - ами така са били обстоятелствата, никой не може да промени света. И за тези, които сега ще им се НАЛОЖИ е същото - причини бол. За това не е честно, да се размахва пръст и то точно от хора, които са правили абсолютно същото.

Общи условия

Активация на акаунт