''Гледаната'' жена

• 56 857
  • 1 214
  •   1
Отговори
# 525
И с пари, и без пари, в ранните години грешките ти изправят косата и това е нормално - такъв е режимът. Непукизмът не е решение. И таткото се занимава с поне едно от децата и е доста педантичен за безопасността. В крайна сметка при три деца как го мислите - за таткото винаги има поне едно. Облекчението за него е, че има право на избор кое да вземе и му давам по-лесните или по-лесното дете, според случая.

Да, на бабите мога да разчитам и инцидентите са дребни. Но именно тия нископлатени и отегчени аниматори са си проблем.

Иначе съм срещала и майки, които при три пневмонии на сезон си свиркат и му викат детско боледуване, но всеки си има различни критерии.

# 526
Като човек го е страх от мечки не ходи в гората. Аз също не съм привърженик на почивки с малки деца. Но да обясняваш, че е супер да стоиш години у дома-еми не е. С едно дете горе-долу можеш да се справиш, но с две породени или близнаци е много трудно и може би най-лекия вариант е да не излизаш от къщи. Но трябват здрави нерви и много самоубеждаване, че точно това искаш от живота.

# 527
  • MI
Ами намери си доверена гледачка вместо да мрънкаш. А бабите е ясно защо не гледат за повече време децата - най-вероятно и сами няма да се съгласят така както описваш "забележките" към гледането им. Да не говорим, че повечето описани неща се обезопасяват не толкова чак трудно или скъпо и се обяснява с 2-3 думи на който трябва за какво и защо трябва да внимава. Въпреки че, както е казала Цеца, ако има нещо да става и там да си... Виж, да опазиш детето ти като е още ни рак, ни риба от наркотици и лоши приятели ми се вижда наистина трудна и отговорна задача, направо плашеща. То затова са казали хората малко дете малки проблеми, голямо дете - големи проблеми. Само че в този случай водещият страх не е присъдата на обществото. Rolling Eyes

BeautifulM, ако беше това щеше да се постарае поне да сготви нещо по-така като се върне провайдъра и други такива дребни неща...

# 528
  • Куциндрел
На три години не съм пускала детето си само в детски центрове, винаги съм била с него или около него. На три си трябва персонален аниматор.
Обаче на една почивка, спокойно майката и бащата могат да се редуват да са аниматори или да измислят нещо да правят заедно всички. Е сега няма да могат да пият на бара, да мачкат чаршафите когато им е кеф и т.н. ама пък чак почивката да се превърне в ад.... правят същото като и у дома, само дето има море и пясък.

# 529
Ами не, не искам това от живота, но съм възрастен индивид с някакво търпение и мога да изтрая. И никъде не съм казала, че това е супер, но е по-добро от алтернативите. Не казвам, че е супер, а че алтернативите са още по-гадни. Та така, признавам си, че избирам по-малкото зло.

# 530
Когато сме планували почивки /лято или зима/ винаги първо ходим само двамата, а след месец с детето. Не обичаме морето, но заради детето ходим поне 5дни на море, после с детето на планина.
Детето ми е много кротко и като малка беше такава и не мога да кажа, че сме имали проблеми, намира си деца играе с тях или отива в детския кът или на плажа играят, или си намират занимания. Задължително правим преходи в планината и детето е с нас, тя е спортна натура и не й пречи свикнала е. Та не ни е създавала главоболия.

# 531
  • Наблизо

BeautifulM, ако беше това щеше да се постарае поне да сготви нещо по-така като се върне провайдъра и други такива дребни неща...
Явно това не му е проблем толкова,той доколкото е писала си е ящен и яде всичко,но за децата явно си я държи отговорна и трябва да си изпълнява задълженията.

# 532
  • София
Егати алтернативите, да изпържиш тодлърите в гадния Пловдив или да ги държиш затворени, докато голямото е на село с баби, дядовци.
Иди на село и ти поне, мамасито.

# 533
Не че нещо, но децата са някак важни. От глад е по-трудно да умреш, ще си намери нещо, или ще си поръча. С женско фръцкане не се лови и не провайдва повече. Нито с кулинария или перденца.

Извинявай, но майката ако не е отговорна, то кой е? И ако няма задължения към децата, а по-скоро към тавата и печката...майка ли е или готвач?

# 534
  • Куциндрел
Ами не, не искам това от живота, но съм възрастен индивид с някакво търпение и мога да изтрая. И никъде не съм казала, че това е супер, но е по-добро от алтернативите. Не казвам, че е супер, а че алтернативите са още по-гадни. Та така, признавам си, че избирам по-малкото зло.
Ами стой си у вас и си закопавай в дупката, която копаеш от няколко години насам. Накрая като децата станат на по 6-7 години друго ще измислиш, защото ще си изработила негативна реакция към всичко хубаво и интересно, което идва при теб.

# 535
  • MI
Явно това не му е проблем толкова,той доколкото е писала си е ящен и яде всичко,но за децата явно си я държи отговорна и трябва да си изпълнява задълженията.
В темата за хигиената обясняваше, че редовно изхвърля поне половината, защото точно мъжът и синът й отказват да ядат и дори салатите не харесват. И че те са най-големите капризи. Затова казах, че ако толкова искаше да се старае, щеше да се научи поне да готви по негов вкус, а такова желание не виждам. Затова стигнах до варианта психоза. Или обикновен мързел.

# 536
Задръж си дъха дотогава и виж какво ще съм измислила. То ако е хубаво и интересно, няма да го пропусна - но ако не е наистина хубаво, а само лъскаво и "така правят хората" и ако не ми е наистина интересно, за какво ми е?

# 537
С три деца почивката баш си е ад. За да е сравнително нормално трябва децата да са само две и с разлика от поне осем десет години. Може и ако вземеш две три добри баби, които се .разбират  помежду си и се разбират с майката. Сега аз такива роднини нямам и също до миналата година не ходех на море с двете деца. Миналата година ходих, но големият беше на 10г. И беше хубаво, защото никой не се разболя. Аз от живота само това искам -да са ми здрави децата.

Да не казвам голяма дума, но имам усещането, че май е по-лесно да предпазиш голямо дете от наркотици и лоши приятели, отколкото тодлър от инциденти. За сега така мисля.

# 538
Когато сме планували почивки /лято или зима/ винаги първо ходим само двамата, а след месец с детето. Не обичаме морето, но заради детето ходим поне 5дни на море, после с детето на планина.
Детето ми е много кротко и като малка беше такава и не мога да кажа, че сме имали проблеми, намира си деца играе с тях или отива в детския кът или на плажа играят, или си намират занимания. Задължително правим преходи в планината и детето е с нас, тя е спортна натура и не й пречи свикнала е. Та не ни е създавала главоболия.

Както съм писала и преди, много обичам майки на 1 кротко дете (обикновено момиченце) да ми обясняват как с 3 не би трябвало да имам проблем:)

# 539

Малко вероятно е точно в тоя момент таткото да си намери любовница - това е малка специфика на програмистите, че не страдат от тоя тип импулсивност.

А ако изкарам още 10 години в брак при увеличени доходи, след това където иска да ходи и каквито иска млади жени да взима - моите карти ще са си изиграни добре.

Другите бълнувания мога ( и ги ) подминах, но това тук е стряскащо. Мъжът има нужда от внимани, любов, тръпка и да го сложиш в графа "отписан" е обидно дори и за самия него. Не отричам, че може да е верен, но не смятам, че това е даденост щото е програмист, разбираш ли. Минавало ли ти е на ум, че ако ти е верен, може да е от любов, уважение, принципност.... или гледаш на него като на скопен работохолик, който ти е длъжен.

Очевидно не, имайки предвид второто ти твърдение. Ти обичаш ли го този мъж, живееш ли с него защото те прави щастлива, или имаш за цел да си изиграеш картите, пък който ще да го взема след това.

Има и по - страшно от товау да живееш така... той не може ад не усеща отношението ти и със сигурност ще реагира...

Общи условия

Активация на акаунт