ВИЕНА Тема 10

• 71 020
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • Viena
 Да. Зад Пратера, близо до Операта и при една гара, резервирайте го рано, че по това време е лудница.

# 196
Другата седмица ще съм във Виена и искам да купя онлайн Vienna City card. Но не мога да разбера как да валидирам картата в метрото - ще я имам в приложението или на мейла ще ми я изпратят (явно каквото си избера), а в обясненията пише, че трябва да я пъхна във валидатора. Та въпроса ми е към тези, които са запознати - знаете ли как се процедура, когато картата е закупена онлайн. Извинявам се за глупавия въпрос, но втори ден чета и пак не мога да схвана Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 01 окт 2018, 13:34 от tova-onova

# 197
  • София
Аз купих картите през приложението и въведох конкретен час, от който да са валидни. Направих го минути преди да се качим на метрото. Така не се налагаше нито да валидирам, нито да разпечатвам.
След това картата е налична в приложението като се ползва и за намаление цените на определени атракции и други.

# 198
Лиличка, много ти благодаря за отговора Flowers Tulip Може би и аз ще направя така, тъй като ми е важен началният час  - ще пристигнем по обяд във вторник и по същото време в петък ще отпътуваме. Трябва да купя още една карта за другото дете, ама там ще е обикновена седмична карта - нея вече я разгадах как да я купя онлайн.
Мисля да използвам Vienna City Card за намаление на билетите за някои атракции- даже съм си свалила на PDF файл къде с колко се намаля и съм си ги отбелязала. Преди 12 г ходих и не ми се струваше толкова скъпо, но сега с 2 деца осъзнавам че цените на забележителностите във Виена не са изобщо ниски.

# 199
тези също са централни хотели на добра цена – тоест под 130/150 на вечер,   
HOTEL DOMIZIL
FLEMING'S DELUXE HOTEL WIEN CITY

запазих този за един уикенд през ноември и като цяло цените са ниски но е заради умрелия сезон сега, 95 –120 евро мисля че е много добра цена за Виена
IMPERIAL RIDING SCHOOL REINAISSANCE VIENNA HOTEL

цените са както навсякъде из Европа горе-долу на атракциите , Пратера е най-неинтересната поне за мен атракция ако може така да се нарече докато музеите си заслужават поне няколко дена,самият град има история и вид с каквито малко други градове могат да се похвалят е Европа,извън Европа пък да не говорим
на Балканите сме също далеч и то много от Австрия във всеки един аспект ,особено вид и поддръжка на сгради,чистота и най-вече винаги усмихнатите и любезни хора(в Австрия)

мисля че една седмица е напълно достатъчно да се види добре всичко , уикенд ако е за първи път е много малко време.

# 200
Здравейте. Имам нужда от помощ. Как да пратя багаж до Виена.

# 201
Здравейте.

Чудя се дали да купя билети за Шьонбрун и щрудел-шоуто предварително или там на място? Декември ще сме.

Благодаря предварително.

# 202
  • София по рождение
Здравейте.

Чудя се дали да купя билети за Шьонбрун и щрудел-шоуто предварително или там на място? Декември ще сме.

Благодаря предварително.

а какво е щрудел шоу? Ние сме в края на октомври.

# 203
  • Viena
Много е интересно, показват как се прави .

# 204
Да, показват как се прави истински виенски щрудел. 6 евро е, нищо си. Ето инфо за щрудел-шоуто:
https://www.cafe-residenz.at/en/apple-strudel/strudel-show.html

Май ще го оставя на място, колко пък толкова да има чакащи Simple Smile Ние ще сме декември :

Последна редакция: пт, 05 окт 2018, 23:04 от ЕваНиколова

# 205
  • София по рождение
Какви типични подаръци се купуват от Виена и от къде е най-изгодно?
Заслужава ли си качването на тв кула? А, вечер? Каква е цената?

# 206
  • Varna
Искам да питам за зоопарка ,работи ли неделя, онлайн билети има ли,какви са цените,  каквото знаете?

# 207
Здравейте!
Ще разглеждаме Виена през ноември. Решихме да си купим Vienna pass и да ползваме Hop on hop off. Не мога да се ориентирам, какви са промените в разписанията Hop on hop off, след октомври.
www.viennasightseeing.at/application/files/3215/2033/3668/VSS_Ho … hrplan_Gesamt.pdf
Моля, който знае нещо по въпроса, да ни помогне с инфо.

# 208
Какви типични подаръци се купуват от Виена и от къде е най-изгодно?
Заслужава ли си качването на тв кула? А, вечер? Каква е цената?

Free entry to the Danube Tower with the Vienna PASS
Normal Price: Adult: €14,50 ; Child: €9,90
Панорама:
At 155m high the viewing platform offers spectacular views over Vienna. Step out onto the open air platform and zoom in on your favourite landmark or monument to familiarise yourself with Austria’s capital. For as far as the eye can see, this unspoilt panorama will keep you entertained for hours. Don’t worry if it starts to rain, there’s a covered terrace which is open all year round, no matter the weather. If you fancy extending your visit, there is a choice of eateries on the higher levels including a simple café to high-end à la carte.

# 209
Записвам се при вас Simple SmileЩе водим двете деца на коледни базари във Виена, в края на ноември, живот и здраве Simple Smile Планирали сме кратък престой, три нощувки, т.е. два пълни дни. Ще летим до Братислава.
Били сме във Виена, но преди много време, така че ще ви следя за информация. Изготвям и програмата, която очевидно ще е доста лежерна, с голямото дете (7,5г) няма проблеми, но малкото(почти 5г) все още се измаря лесно и не може да обикаля с часове Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт