ВИЕНА Тема 10

• 70 719
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Здравейте, предстои ни (семейство с дете на 14 години) пътуване до Виена и от известно време чета темата за информация. Много неща сте писали и много неща си изясних, но имам такъв въпрос:  ако взема един  EASY CityPass Vienna (one week) , то и детето пътува с него безплатно и ползваме отстъпки на определени места срещу 29,90Е и още един  Weekly ticket Vienna за 17,10Е - 47,00Е. Другият вариант е за тримата Weekly ticket Vienna по 17,10Е -  51,30Е. Пристигаме във Виена в понеделник и отпътуваме в петък. Кой вариант е правилният? Благодаря ви! Simple Smile

# 406
Благодаря! Горе-долу се ориентирах.
Някой, който е ползвал такси от летището до центъра,  районът на катедралата Св. Стефан може ли да сподели колко излиза като цена и дали има по-големи таксита за 4 -5 възрастни.

# 407
  • СОФИЯ
Благодаря! Горе-долу се ориентирах.
Някой, който е ползвал такси от летището до центъра,  районът на катедралата Св. Стефан може ли да сподели колко излиза като цена и дали има по-големи таксита за 4 -5 възрастни.
Има по-големи, всички таксита са на едно място. Цена 45 евро с бакшиш точно от летището до х-л на Аустрия тренд на Кертнерщрасе.

# 408
Здравейте, предстои ни (семейство с дете на 14 години) пътуване до Виена и от известно време чета темата за информация. Много неща сте писали и много неща си изясних, но имам такъв въпрос:  ако взема един  EASY CityPass Vienna (one week) , то и детето пътува с него безплатно и ползваме отстъпки на определени места срещу 29,90Е и още един  Weekly ticket Vienna за 17,10Е - 47,00Е. Другият вариант е за тримата Weekly ticket Vienna по 17,10Е -  51,30Е. Пристигаме във Виена в понеделник и отпътуваме в петък. Кой вариант е правилният? Благодаря ви! Simple Smile
Според мен първия вариант, просто е малко по-изгоден като цена. Въпроса тук е "ползваме отстъпки" с EASY CityPass Vienna или "ползваш" отстъпки, тъй като картата е една, а вие сте трима.

# 409
Здравейте, момичета! Планираме семейна екскурзия през лятото до Виена с кола. Благодаря много за споделената информация. Търся подходящ апартамент за семейство с 2 деца на 8 и 14. Искам да помоля за помощ относно към кои квартали да се ориентирам!

# 410
  • София
Според мен първия вариант, просто е малко по-изгоден като цена. Въпроса тук е "ползваме отстъпки" с EASY CityPass Vienna или "ползваш" отстъпки, тъй като картата е една, а вие сте трима.

Simple Smile Така е. Ясно, че ползвам една отстъпка за едната карта, но все пак е в помощ на семейния бюджет Wink Благодаря Ви!

# 411
  • СОФИЯ
Здравейте, момичета! Планираме семейна екскурзия през лятото до Виена с кола. Благодаря много за споделената информация. Търся подходящ апартамент за семейство с 2 деца на 8 и 14. Искам да помоля за помощ относно към кои квартали да се ориентирам!
Аз лично предпочитам 1, 3 или 6 бецирк /район/, в близост до спирка на U3. С кола обаче не съм пътувала до Виена, добре е първо да прецените момента с паркирането. Преди време бях намерила карта на паркингите, не я виждам обаче на първа страница, пробвай с търсачка. В първи район ще е по-сложно с паркирането, вероятно и по-скъпо.

# 412
  • София
Ние бяхме в апартамент във втори бецирк, на 15 минути пеша от свети Стефан и на 200 метра от спирка на метрото. Собствениците ни препоръчаха паркинг за под 4 евро на ден.
Допускат и кучета, което бе основната причина да ги изберем.

# 413
Ние бяхме в апартамент във втори бецирк, на 15 минути пеша от свети Стефан и на 200 метра от спирка на метрото. Собствениците ни препоръчаха паркинг за под 4 евро на ден.

Бихте ли дали координати на този апартамент, стига да става за 4-ма възрастни.

Благодаря!

# 414
  • София

Бихте ли дали координати на този апартамент, стига да става за 4-ма възрастни.

Благодаря!

Old Vienna Apartments, Herminen Gasse 12
има го в Букинг. То е цяла сграда с доста апартаменти.

# 415
Има мното сайтове за апартаменти- onlyappartments, flipkey и т.н. Том си пише за колко хора са предназначени. Търсете си някой с паркинг опция. Синята зона не важи само в неделя, а местата са малко( дори в синя зона) и правилата са железни. Глобяват дори за гума върху линията на указаното за паркиране място. Лошо място за отсядане във Виена май няма.

# 416
Има по-големи, всички таксита са на едно място. Цена 45 евро с бакшиш точно от летището до х-л на Аустрия тренд на Кертнерщрасе.
Благодаря!
Може ли някой да сподели какви са горе-долу цените на популярните шницели и ребърца в Сантиметрите.
Също ако може да ми препоръчате някое заведение в района на  01.Инерещат, тип Фаст фууд с по-нормални цени за леко хапване през деня.
Имам и друг въпрос. Магазин Била или другите хранителни магазини до колко часа работят вечерно време през седмицата и съответно събота и в неделя?
Някой ако скоро  е пътувал с България Ер може ли да ми каже в ръчният багаж дали мога да нося някакви пакетирани храни, кафе и какви? За течности знам, че не може.

# 417
  • СОФИЯ
В събота супермаркетите затварят в 18 ч. В неделя не работят, освен по гарите и на летището. Има Интершпар на Вин Мите, който работи и в неделя до 23 ч. https://www.wienmitte-themall.at/en/interspar-pronto
Може пакетирани храни с Б ер. То и с австрийците и др. авиолинии може. Проверката е на сигурността преди паспортната. Един път носех вакумирана бучка биволско сирене за приятелка. Отвориха ми куфара, сигурно на скенера изглежда като пластичен експлозив  Laughing

# 418
Благодаря!
Може ли някой да сподели какви са горе-долу цените на популярните шницели и ребърца в Сантиметрите.
Също ако може да ми препоръчате някое заведение в района на  01.Инерещат, тип Фаст фууд с по-нормални цени за леко хапване през деня.
Имам и друг въпрос. Магазин Била или другите хранителни магазини до колко часа работят вечерно време през седмицата и съответно събота и в неделя?
Някой ако скоро  е пътувал с България Ер може ли да ми каже в ръчният багаж дали мога да нося някакви пакетирани храни, кафе и какви? За течности знам, че не може.

Аз харесвам Нордзее- тата за фастфуд. Те са навсякъде и работят и в неделя.Има на Кертнерщрасе на 2 мин от Щефанкирхе, още едно близо до Шведенплац . За магазините са писали. В неделя бачкат дежурни Били на Пратерщерн, големите гари и някои закусвални на тези места. Дрогериите Бипа там също май ряботят. Сувенирни магазини и такива за шоколади/ вафли( Manner примерно в туристическата зона)също работят тук- там. Иначе сутрин почват рано- 7.45 или 8.00.Опашките са страхотни, защото целият град се изсипва там естествено.
Виенски шницел има и за 6 евро и за 20, зависи от заведението. Обикновено върви с гарнитурата и салатата в цената. Обикновено е голям( даже като малка пица). Фиглмюлер е емблематично заведение и 18.90 май беше шницела( от най- скъпите).

# 419
  • Пловдив
Здравейте, снощи купихме Виена пасове, като избрахме вариант да се получат на летището. В потвърждаващия мейл никъде не е отбелязано, че сме заявили  получаване на летището, НО най–отдолу в мейла  има билинг адрес и диливъри адрес.
Моля, ако някой има опит, да сподели какво се прави в такава ситуация.

И още едно питане относно стендбай билетите за  опера - как да определят параметрите на билетите, така, че да имаме добри шансове? Съпругът ми е рожденик на 20 май и много ми се иска да го изненадам с билети за "Андре Шение". Но редовните цени на билетите са ми високи, а и аз и децата вероятно няма да изгледаме цялата опера /малката ни щерка е на 8 г. и не мисля, че ще има търпение за повече от час/.
Предварително благодаря!

Последна редакция: чт, 07 фев 2019, 14:30 от avia

Общи условия

Активация на акаунт