ВИЕНА Тема 10

• 70 657
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Виена вече 3 пъти я посещаваме и винаги откриваме нови места ,и все така е хубава и пленителна !
За мен зимата не е много подходяща за посещение,не за друго,а защото   липсва зеленината и колорита на изкараните улични маси и столове навън на заведенията.Иначе градът си е прекрасен винаги!

Да споделя малко за забележителностите.

Ето и моите Топ 10 задължителни за посещение:

1.Катедралата Свети Стефан
2.Природоисторически Музей и Музея на историята и изкуствата/2сгради близнаци една срещу друга/.
3.Rathat или още Кметстсвото .
4.Сградата и площада на австрийският парламент.
5.Двореца Хофбург.
6.Операта
7.Дворецът Шонбрун и Дворецът Белведере
8.Пратер/ако  сте посещавали Дисни Ленд-няма да сте очаровани:)/
9.Бароковата църква Свети Карл и площада пред нея
10.Статуите на Моцарт и Щраус.

Хареса ни много природо-историческият музей,както и Кралската Съкровищница в Хофбург-много богата колекция-малко позната и рекламирана,но наистина си струва парите!

Шонбрун и Белведере ми се видяха много постни дворци,без излишна помпозност както са френските например и италианските.Въобще не бяхме очаровани,
честно казано,дори малко съжалихме,че си дадохме парите ,но в крайна сметка пък хората са били по-сдържани  и не толкова разточителни както други нации.
Иначе градините отвън са прекрасни ,разбира се в топло време са подходящи за гледане.

Заведението към двореца Шонбрун е хубаво и предлага да се порадвате на страхотен Виенски щрудел-като има опция в пакета да се закупи и посещението му с  показване на приготвянето му с класическата му австрийска рецепта.
Хареса ни,беше приятно.

За кафе сладкарница  и въобще като едно от знаковите централни места препоръчвам:

Cafe Central Vienna-но да се има предвид ,че доста се чака-обикновено навън винаги има опашка.

Другото страхотно кафене сладкарница ,което е задължително и с прекрасна обстановка:

Cafe landtmann Vienna-за хапване на автентичен виенски щрудел.Аристократично и култово.Цените са нормални за Виена въпреки лъскавия шик.

Разбира се на центъра е задължително да  да видите Кралската сладкарница-Demel.
Има разни сувенирни кутии с бонбони и др лакомства-трябва да се влезе.,тя е символ на града.

Като място за хапване :
най- известното заведение за местни и туристи е в самият център на една пресечка от Катедралата:
Figls,
вече е писано за него -основно всички сядат там заради страхотните шницели.Но обикновено има опашки.
Ние обаче харесахме едно друго заведение в близост до Катедралата,не толкова известно ,което ни го препоръчаха приятели ,основно заради хапването на уникални ребра:

Purstner Vienna
https://www.puerstner.com/
В близост до Катедралата.
 Вътре е автентично старинна австрийска обстановка.
-Държа да отбележа ,че такива  вкусни ребра никъде другите не ядохме в цяла Виена за 6 дневен престой-порцията е огромна и е за двама човека,сервира се заедно с гарнитура картофи ,сосове и салата хрян.

Колкото до прословутото заведение на Пратера-http://www.schweizerhaus.at/index.as-
на нас  не ни допадна особено,но това си е  лично наше мнение.
Много дълъг стана поста,дано съм била полезна😊

Последна редакция: вт, 26 фев 2019, 14:13 от macapisa

# 481
Здравейте, няма тема за Братислава, но вероятно и тук някой може да помогне. Имам билети сега за неделя 3 март до Братислава с Уиз и връщане на 06,03 пак от там , за отиването ще разпечатам бордните карти, но за връщането ще ми е проблем /без места сме и ще се чекирам две дни преди полета/ Има ли на летището в Братислава възможност за чекиране на бордна карта в ПДФ от телефона защото една позната каза че е летяла лятото Юли месец и не е имало.... Благодаря предварително за отговорите .

# 482
Здравейте, няма тема за Братислава, но вероятно и тук някой може да помогне. Имам билети сега за неделя 3 март до Братислава с Уиз и връщане на 06,03 пак от там , за отиването ще разпечатам бордните карти, но за връщането ще ми е проблем /без места сме и ще се чекирам две дни преди полета/ Има ли на летището в Братислава възможност за чекиране на бордна карта в ПДФ от телефона защото една позната каза че е летяла лятото Юли месец и не е имало.... Благодаря предварително за отговорите .
Има тема за Братислава. Аз съм минавала там на летището с мобилна бордна карта, но с полет на Райън, но май кодовете на Уиз не ги чете. Прочетете последните страници на темата за Уиз, там някой задаваше същите въпроси, даже са им писали и тогава решете. Аз много не разбрах отговора им, но май препоръчваха бордната карта да е принтирана.

# 483
Ако нощувките ви са в хотел можете от телефона да се чекирате и на рецепцията да помолите да ви ги разпечатат-.Досега никъде не са ми отказвали ,единствено на едно място се наложи да заплатя 2 евро ,но смятам ,,че това не е проблем.
Иначе другият вариант е да си изтеглите на телефона мобилното приложение на Wizz Air и директно да покажете от телефона бордните карти.
С Ryanair така процедирахме миналата година и нямахме никакъв проблем.
Малко преди да спрат полетите На Wizz Air София-Варна ,пътувах и си бях забравила картата,но на чекинга ми  видяха телефона и я разпечатаха без проблем.
Не знам обаче дали още е така-прочетете условията на авиокомпанията.

Последна редакция: ср, 27 фев 2019, 20:00 от macapisa

# 484
Някой отсядал ли е в ArtHotel Ana Enzian? Какво впечатление остави у вас? До колкото разбрах се намира на около 5мин пеша от двореца Белведере, следователно лесно се стига и пеша до центъра на Стария град и забележителности като Операта, катедралата Св.Стефан и тн.

# 485
Някой отсядал ли е в ArtHotel Ana Enzian? Какво впечатление остави у вас? До колкото разбрах се намира на около 5мин пеша от двореца Белведере, следователно лесно се стига и пеша до центъра на Стария град и забележителности като Операта, катедралата Св.Стефан и тн.
Според това, което показва местоположението на картата, хотелът е много далеч от центъра. Съвсем в друг район е.

# 486
  • Viena
Не я обърквай, на минути е от центъра до Белведере точно.

# 487
Локацията изглежда добра.Рейтингът е висок,,има  транспортни връзки в непосредствена близост,на около 2-2.4 км е от Св .Стефан близо 30 Мин пеша до центъра.

# 488
Малко снимки от февруарската Виена.

# 489
Интересува ме карта за транспорт за 48 часа дали мога да купя от спирката на автобусите от Братислава на Фриксбус на гарата Едберг. И ако се купуват от там дали трябва при пътуване да се "чекира" тази карта?

# 490
  • СОФИЯ
За Виена карта за 48 часа е по-удобно да се купи от сайта. Преди плащането се посочва ден и час от който е валидна. Само се разпечатва на А4, не се чекира никъде.

# 491
Здравейте! Предстои ни почивка във Виена, набелязали сме си места за посещение и решихме, че ще използваме Vienna pass. Въпросът ми е, ако си ги купим онлайн после от летището ли си ги взимаме? Показваме им плащане, мейл...? Има ли време, за което важи и трябва да се използва? Примерно ако си я купим в петък от събота ли почват да текат трите дни, за които ще я вземем? Съжалявам ако ви се виждат тъпи въпросите, но не сме взимали до сега. Simple Smile

# 492
Коя спирка на метрото е най близо до входа на Пратера?

# 493
Коя спирка на метрото е най близо до входа на Пратера?
Пратерщерн😋

# 494
  • Добруджа
Здравейте! Предстои ни почивка във Виена, набелязали сме си места за посещение и решихме, че ще използваме Vienna pass. Въпросът ми е, ако си ги купим онлайн после от летището ли си ги взимаме? Показваме им плащане, мейл...? Има ли време, за което важи и трябва да се използва? Примерно ако си я купим в петък от събота ли почват да текат трите дни, за които ще я вземем? Съжалявам ако ви се виждат тъпи въпросите, но не сме взимали до сега. Simple Smile
Картите може да си вземете или от летището, или от офиса им в центъра. На мейла получавате нещо като ваучер, с който си вземате картите. Валидират се с първото използване.

Общи условия

Активация на акаунт