ВИЕНА Тема 10

• 70 558
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Точно разпечатка  ми е проблем, няма да имам принтер.А ми е рано от България да ги купувам, че незнам кои дни точно ще сме в Виена..

# 661
Привет, привет от слънчевата и почти лятна Виена!

Само да напомня, че ако се намирате във Виена по времена изборите за ЕП, на 26 май, можете да подадете електронно заявление за гласуване извън страната. Тъкмо ще ни подпомогнете да си разкрием достатъчно секции.
Не се обвързваш да гласуваш там или да гласуваш изобщо.
https://www.cik.bg/bg/ep2019/foreign-voting/submit
Попълва се на кирилица, без съкращения в адреса. Адресът в Австрия не е задължителен. От падащото меню избирате желаната секция. Контролния код се въвежда с интервал между двете думи, ако е нечетлив-рефреш!

# 662
Здравейте, с какъв транспорт е най-удачно да се придвижа от летището до центъра ще пътувам с уиз каца в 22,35ч? Седмичната
карта за градски транспорт на летището може ли да се купи толкова късно вечер?

# 663
  • Варна
Здравейте, с какъв транспорт е най-удачно да се придвижа от летището до центъра ще пътувам с уиз каца в 22,35ч? Седмичната
карта за градски транспорт на летището може ли да се купи толкова късно вечер?

Ние със същия късен полет после се придвижихме със S7 и метрото ползвахме след това а картите си ги бяхме купили онлайн предварително

# 664
Здравейте.
Христос Воскресе! Пожелавам на всички здраве и смирение! Simple Smile

Някой знае ли къде правят лазерна епилация във Виена? Ходите ли в някое студио и доволни ли сте? Ще съм благодарна за препоръки! Hug

# 665
Здравейте,
имам два въпроса. 1- Каква е цената на билетите за Техническия музей и има няколко различни експозиции, които се заплащат отделно ли? 2- има ли значение какво такси ще се ползва и има ли някакво минимално разстояние, т.к. ще ми е необходимо за приблизително 2км.

# 666
  • Пловдив
Здравейте,
имам два въпроса. 1- Каква е цената на билетите за Техническия музей и има няколко различни експозиции, които се заплащат отделно ли? 2- има ли значение какво такси ще се ползва и има ли някакво минимално разстояние, т.к. ще ми е необходимо за приблизително 2км.

14 евро е за възрастен, а за деца - безплатно.
 " различни експозиции" Допускам, че говорите за работилнички и турове, например ежедневните / мината и високоволтовата демонстрация/ или други, които са обичайно в почивните дни. Ако имате предвид тях, те се заплащат допълнително, като е най-добре да се направи регистрация и плащане онлайн, т.к. местата се изчерпват.

# 667
Според мен, става дума за различните експозиции по етажите. Ако е така, не се заплащат отделно, но се описват по сайтове и брошури защото ги сменят. А и музеят не е малък и така може да се съсредоточите, в каквото ви е интересно.

# 668
  • тук-там
Здравейте. Дали има тема свързана с пътуване за концерти, представления и т.н....
Дъщеря ми ще пътува сама до Виена за концерта на Ариана Гранде на 03,09 и се опитвам да намеря някаква организирана група.
200 лв двупосочно добре ли е? С България еър.

# 669
Здравейте. Дали има тема свързана с пътуване за концерти, представления и т.н....
Дъщеря ми ще пътува сама до Виена за концерта на Ариана Гранде на 03,09 и се опитвам да намеря някаква организирана група.

С Уиз Еър има полети до Братислава за 10, 15, 20 евро в едната посока. Полета е точно 1 час. А пред самото летище е спирката на Flix Bus, които пътуват до Виена отново за 1 час. Билета е 10-15лв

# 670
  • СОФИЯ
За авиокомпания, която не е нискобюджетна е повече от добре. Имам предвид полет от СФ, от Варна нямам представа. Точно сега Б ер имат полети с единия в сряда по 99 евро двупосочно, с ръчен багаж. Ако дните и часовете ви устройват е съвсем ОК. Ръчният багаж е 10 кг, при австрийците 8 кг. Освен това Б ер хранят с топъл сандвич.

# 671
Wizz имат полети до Виена по 20-30 евро и от София и от Варна

# 672
Ценити зависят от много работи- дата, време на купуване, наличие на алтернативи и т.н. Днес може билетите да са 20 евро, утре същите - 100. Определяте си една цена, която сте склонни да платите, преглеждате има ли такава и ако имате време може да рискувате да изчакате, за да видите динамиката. Аз летя обикновено от Варна с Аустриан. Честно, преди да пуснат Уиз, австрийците удряха такива зверски цени. Но сега като летят и Уиз, може да се намерят билети по 20-30 евро на посока за дублираните дни( без чекиран багаж). Онзи ден реших да отскоча до Виена, че полетът на Уиз беше общо 30 евро и докато се тутках да седна да купя билет- минаха 2 дни, та цената вече докара 75 евро. Изчаках още един ден и хоп- 50 евро двупосочен. Та, ако може да варирате с датите, може да чакате и сделка. Но ако не- 200 е добра цена( с багаж вироятно чекиран в билета, щот австрийците чарджат 20 евро за куфар на посока).От София има много полети дневно, но когато аз бях притисната за дати ( че и събота- неделя)и часове за търсените от мен билети, когато ги купих и ми излязоха 200 евро. Нищо, че беше още от март за юни. Ама все пак са за лятото , а и трябва да направя връзката на Швехат в определен час. Иначе такава цена е много висока

# 673
  • СОФИЯ
Австрийците и Б ер не свалят цени в по-късен момент. Освен ако не направят някаква промоция, както е 99 евро в момента. Поне моите наблюдения са такива. За австрийците ОК е цена120 евро, с Б ер съм летяла и за 106 евро. И в двата случая без чекиран багаж.

# 674
Австрийците и Б ер не свалят цени в по-късен момент. Освен ако не направят някаква промоция, както е 99 евро в момента. Поне моите наблюдения са такива. За австрийците ОК е цена120 евро, с Б ер съм летяла и за 106 евро. И в двата случая без чекиран багаж.

Това ми е билета от декември. Има-  няма 85 евро. Купих го седмица преди пътуването. Миналия месец бях пак за подобна цена, но не мога да намеря билета.Другия месец отивам два пъти - срещу 50 евро двупосочен с Уиз и втори път за 200 евро с австрийците. Цените са различни, според кога пътуваш , кога купуваш, с коя компания, от къде( Варна, София) и може да идеш за 20 или за 200 евро. Като имате време- проверявайте и чакайте. Но има евтини билети. Дори денят от седмицата, в който правиш букване е от значение. Само между 1 и 2 май имаше разлика от 50 евро.

Общи условия

Активация на акаунт