Мъжът "провайдер"

• 45 206
  • 478
  •   1
Отговори
# 195
Въпроса с ниската самооценка не е едностранен, защото има такива и с мъже, които ги издържат, и с мъже хрантутници, които чакат да бъдат издържани.

Mom of 3 - нещо тия хипарски изказвания, как губиш свободата си щом партньора ти има платена работа и не е от нашите ... никак не им хващам вяра. Също и как самостоятелно, разчитайки на заплатата си само и единствено, си родила и отгледала три или четири деца, не помня колко бяха, без ничия чужда помощ, т.е. свободна през цялото време.

Когато имам партньор до себе си, както вече споменах, искам да съм равна с него - и в работата и в удоволствията. Когато съм сама - разчитам само на себе си. Ти се опитваш да ме убедиш, че е по-добре да си намеря мъж с голяма заплата, та да ми е спокойно с 4те ми деца. Няма как да се съглася с теб. Не желая голямата заплата на мъжа ми да ми ограничава свободата и да трябва да плащам аз тази цена, за да съм финансово обезпечена. Всеки мък, който има неработеща жена, която получава карта с пин код, плаща някаква цена за това. Не можеш да ме убедиш в обратното..

Последна редакция: пн, 14 май 2018, 23:35 от Mom of 3

# 196
Мама на трима, скоро четирима, как не се засрами. Време беше да спреш да пишеш още когато се оказа, че децата ти плащат цената на твоята свобода с престоя си в собствен затвор: т.н. ясла. Където един провайдер никога не би си пратил детето, ако не е ясно. Не и ако е истински мъж!!

# 197
Сирен, "независима" бе използвана в съвсем друг контекст, далеч от плащането на сметките. Последното може да е един от признаците , че си независим, но не е характеристика на независимостта, само последица от нея.

Оставам без думи от деликатния, но сигурен изказ на mom of 3, въпреки опитите да й вменят чувство на вина. Когато имаш претенции, върху които не работиш, трудно приемаш чуждата увереност и вътрешна стабилност. Удоволствие за мен е да я чета.

Колко опустошен трябва да си, за да наричаш човека, от който имаш деца, "провайдър"?!

# 198
  • Куциндрел
Вече мъжа/гаджето на Мамасита в моите очи ще е провайдър. Дано той да не знае какви локуми се разтягат тук по негов адрес.

# 199
Колко опустошен трябва да си, за да наричаш човека, от който имаш деца, "провайдър"?!

Чак пък опустошен. Просто достатъчно комплексиран стига.

# 200
  • София
Оставам без думи от деликатния, но сигурен изказ на mom of 3, въпреки опитите да й вменят чувство на вина. Когато имаш претенции, върху които не работиш, трудно приемаш чуждата увереност и вътрешна стабилност. Удоволствие за мен е да я чета.
+1 И на мен ми е много симоатична. Личи си, че е тактична жена с достойнство.

Просто интелигентните хора така процедират, независимо какви житейски избори са направили. Няма лошо сигурно някой да те издържа, няма лошо и да си амбициозна и да "опъваш аа тръстиката", но at the end if the day важното е как се чувстваш от начина, по който живееш.
Щастливите хора, доволни от избора си, не нападат другите по форумите.

# 201
Никого не нападам. А думата провайдер е взета от другата тема. Не я използвам в реала.

Темата за токсичния провайдър е много сериозна. А отчуждението на дъщерята може да е доста сериозен червен флаг за някакво домашно насилие.

Еленна се опитва да е духовита. За някои е смешна. За други - не толкова.

# 202
А отчуждението на дъщерята може да е доста сериозен червен флаг за някакво домашно насилие.

А липсата на смелост да следва мечтите си, за сметка на сковаването от страх да не остане без провайдър, даже още повече.
Но е хубаво че всички дъщери, които си остават в апартамента на тате са адски неотчуждени. Точно там, казват, се развиват най-здравословните отношения между поколенията. Най-добре, всъщност, да има и баба и дядо и кооперацията да е тяхна.

# 203
Признавам, че не съм чела задълбочено цялата тема.

Сирен, сега за токсичния провайдър ли говорим или за провайдъра в семейството ви? Защото се лашкаш между две тези спрямо някаква невидима нишка в разсъжденията. Кажи си какво те вълнува и да се отговаря и свършва.
Утре друго и така.

# 204
Аз говоря по принцип, но на някои им е много сладко да говорят точно за моето семейство.

Еленна, ти самата щеше ли да рискуваш с PhD, ако нямаше сериозен и приятен финансов гръб? Явно не си била под натиск да се връщаш веднага на работа и да закърпваш бюджета. Вече говорих за това, че с мъж-провайдер реално жената има дори повече възможности да си поиска цената, отколкото ако е принудена просто да започне работа.

Контеса, събирам си впечатления просто. Което ме вълнува, си го синтезирам.

# 205
Контеса,
В един пост се прави анализ на трудовата заетост в Холандия, вменява се чувство за вина и се завършва с практически съвети:
Това, което виждам: в Холандия 77% от работещите жени работят на половин работен ден. Което е съвсем различно от "да гребе наравно с мъжа".

MomOf3, а какво правиш с двегодишното дете след края на майчинството? То все още е много мъничко...всички обичаме да се развиваме, но децата каква цена плащат?

Що да са подаяния? Дава ти карта с ПИН и това е. Това не е искане на пари, а и все пак си е твоят мъж, парите са на семейството, за неговите нужди, респективно и твоите.
В някаква част се спрягаха суми, които били по десет за страната или на жената, не помня вече.

# 206
Не, как, аз лично никога не съм рискувала. От провайдър на провайдър и избутах докато се омъжа на 33. Добре, че дойде мъжът ми, година след като почнах доктората, че да се осмеля въобще да дишам.

Последна редакция: пн, 14 май 2018, 23:30 от elenna

# 207
И все пак си изкарала немалко години с някакво спокойствие. Или викаш не си давала и стотинка да похарчи за теб и си карала само на лични спестявания с цел независимост?

Аз пък не мога да разбера обратната теза - да си независима в брака. Как става това? Всеки харчи само за себе си? Мъжът си прибира парите и си прави каквото иска с тях? Всеки купува само това, което може да си позволи, вместо двамата да вземат нещо по-добро? Какво значи точно жената в брак да е независима от доходите на мъжа, че дори да й е въпрос на чест?

Токсичният провайдер е много хубава тема, не знам защо не се коментира.

# 208
  • София
Не визирам теб, ти по- скоро убеждаваш другите как си ударила кьоравото. Simple Smile

Токсичният провайдер е много хубава тема, не знам защо не се коментира.
На мен лично ми е интересно кога добронамереният провайдър се превръща в токсичен такъв. При какви обстоятелства и "фалове" на жена му. На мнение съм, че токсичните си личат отдалеч, но и че един мъж, осигуряващ години наред прехраната самостоятелно, може да се превърне в токсичен за жената в един момент.

Един вариант, за който се сещам, е при преминаването на златните години. На 30 е едно, на 40-45 вече е друго, а на 50- съвсем. Започват проблемите с тялото, организмът се натоварва в пъти по- лесно и изведнъж се святкаш, че си уморен и съсухрен, а другият полягва на дивана и е като сутрешна росичка. И започва да избива.

Последна редакция: пн, 14 май 2018, 23:31 от The Catcher in the Rye

# 209
О, за мен се изхарчиха така сумарно, много, много хиляди долара за образованието ми от-до, грубо погледнато.  Но не бяха нито на баща ми, нито на мъжа ми, то и мои не бяха, макар че реално, за всяка една стипендия и финансирана специализация съм работила и покривала изисквания аз. Но, не съм ги вадила от джоба си. Това много ли ти пречи, че мине не мине две теми и питаш по въпроса? Ако пък толкова те вълнува, мога по години и три образователни степени да ти разбия разходите по мен. Едната стипендия даже беше поименна, запознах се със симпатичните милионери, от чиито джоб дойде, на гала банкет. Ох, сега чак се сещам, дали нямаха син ?!?! Какъв пропуск...

Последна редакция: пн, 14 май 2018, 23:55 от elenna

Общи условия

Активация на акаунт