Да си търсим или да не си търсим мъж - това е въпросът

• 167 022
  • 3 074
  •   1
Отговори
# 2 730
Кукумицинке, деца имаш ли? Имам усещането, че говориш наизуст.
Децата са уязвими доста дълъг период от време и зависими от благоволението на родителите си, майката не е по-уязвима за кратко, защото по природа на нея й е заложено да е по-плътно до децата, докато отлетят. Обаче, един доход, Кукумицинке, за двама, трима рядко стига. Изключвам разбира се, повсеместно благоденстващите съфорумки. Та да точно бракът /и семейството/  е институцията, създадена да гарантира в някаква по-висока степен благоденствието на жена и деца.
Живеенето заедно е за кеф. Лесно се почва, лесно се приключва.

# 2 731
На теория гарантира някакво оцеляване бракът, не благоденствие, но на практика - не, точно това коментирам. За съжаление, сам човек да се грижи за деца винаги е по-трудно, отколкото двойка, въпросът е, че няма законова пречка, която да накара някой, който не иска, да се грижи за децата си. По закон задълженията са смешно малки, надявам се единствено на добрата воля на мъжа при евентуална раздяла.

# 2 732
и след още няколко поста все си мисля, че ще стигнем до моето: брака не пречи да кръшкаш, не пречи да се разведеш, не може да те принуди да даваш повече пари, от колкото ти си решил. Брака е заявление на двама, че при първия проблем няма да си вдигнат чукалата, че се искат и се обичат и без децата, и без апартаментите ( форума имам чувство е двуполюсен - половината няма къде да живеят, другата половина се чудят как да спасят 1000 си имота и банкови сметки, които имат от преди брака Simple Smile ) И е така, ако съм омъжена за някого, доста ще помисля преди да му бия шута, но ако просто си живуркаме заедно/сем. начала или срещи/ ще си замина, защото няма как да поправям нещо, което не е изградено.

# 2 733
И на практика гарантира. И на практика. Но както се случва често, на десет ако дадеш еднаква възможност, всеки ще я употреби според пипето си.
Законите ни не са, как де се изразя, не са съобразени с инфлацията. Отдавна ги е поизяла и се нуждаят от спешни ремонти в тази си част, но пак дават някакви гаранции. Мисля, че разбра какво искам да обясня.   Феминизирането и гордото думкане в гърдите на жените колко са способни и могат и повече от мъжете да изкарат и докарат, не им прави услуга, защото те са устроени да бъдат и жена и мъж само в бедствени ситуации, а с въвеждането на подобни "придобивки" не си правят услуга, а си осигуряват постоянна борба на мъжка територия... пък мъжете, от друга страна се оженчват  и поевтиняват и те. Постоянството на такъв стрес, с няколкото дини, и мъжки, и женски изхабява. Това, обаче, ще се види в дългосрочен план. Сега се виждат само залъгалките на тая хубост.

# 2 734
Кукумицинка се е омъжила. Честито ))

# 2 735
За мен заживяването заедно идва в момент, в който се вижда някаква бъдеща вероятност да има брак. Не просто ей така за тест. С първия си мъж заживяхме заедно около година преди брака, но беше ясно какво е намерението. Дъщерите си бих посъветвала да НЕ заживяват заедно при неясни намерения - да си гледат кефа и моминските квартири, а ако той е сериозен, ще измисли нещо.

# 2 736
И на практика гарантира. И на практика. Но както се случва често, на десет ако дадеш еднаква възможност, всеки ще я употреби според пипето си.
Законите ни не са, как де се изразя, не са съобразени с инфлацията. Отдавна ги е поизяла и се нуждаят от спешни ремонти в тази си част, но пак дават някакви гаранции. Мисля, че разбра какво искам да обясня.   Феминизирането и гордото думкане в гърдите на жените колко са способни и могат и повече от мъжете да изкарат и докарат, не им прави услуга, защото те са устроени да бъдат и жена и мъж само в бедствени ситуации, а с въвеждането на подобни "придобивки" не си правят услуга, а си осигуряват постоянна борба на мъжка територия... пък мъжете, от друга страна се оженчват  и поевтиняват и те. Постоянството на такъв стрес, с няколкото дини, и мъжки, и женски изхабява. Това, обаче, ще се види в дългосрочен план. Сега се виждат само залъгалките на тая хубост.

То не е казано, че децата трябва да бъдат отглеждани от майката. Няма закон, който да я задължава точно тя да вземе да ги отглежда след развод или раздяла. И на практика нищо не ѝ гарантира някакви задължения извън минималните, изискуеми по съдебен път.

# 2 737
Кукумицинке, изпадаш в ненужни буквализми и забивания в изключенията. Със сигурност много добре схващаш какво пиша. Не ти отърва на тезата в момента. И това ще мине.

# 2 738
Много обичам, когато някой без деца дава съвети за хипотетични ситуации с деца - забавно е Wink

# 2 739
Много обичам, когато някой без деца дава съвети за хипотетични ситуации с деца - забавно е Wink

На теб наличието на брак помогна ли ти за реалните ситуации с реалните ти деца?

# 2 740
"Дъщерите си бих посъветвала да НЕ заживяват заедно при неясни намерения - да си гледат кефа и моминските квартири, а ако той е сериозен, ще измисли нещо."
- за мен пък този опит беше много полезен. Първо, да се науча не за всяко нещо, което не ми харесва, да казвам - "ми като не ти изнася, събирай си гащите и да те няма", после - да се съобразя с чужд ред. Така, някой да ми звънка след работа/лекции и т н да "мина през тях" или "да пием по нещо и да минем през тях/нас" и после кой от къде е - не е за мен. Пък и така трудно "се варди" територия.
ПС - само една жена познавам, която "остави" сина си при баща му, но там обстоятелствата бяха много сложни и знам защо се случи. В общ план, не си представям как майка оставя децата на 9г и 5г примерно, дава на баща им 150лв на месец и ги вижда всеки първи и трети уикенд.

# 2 741
Аз не бих живяла с мъж,ако не си представям да се омъжа за него ,не си дявям свободата.

# 2 742
А защо трябва да се съобразяваш с чужд ред? Ако искаш такъв експириънс, може общежитие или съквартиранти, не е нужно да е с мъж на семейни начала.

Защото наистина се губи време. Ако няма ясен план и сватба до 2-3г., работата е отекла. Ма бил наранен, ма скептичен - чао и пътя, нямаме сто години. Щом няма мерак и ентусиазъм, не става работата само с тестове.

А бракът помага в следното: презумпцията за равен принос. Ако ще жената да е гледала деца. Съответно при режим на СИО всичко се разделя поравно, независимо кой е плащал ипотеката - смята се, че и жената има принос. И именно затова повечето си купуват жилище преди брака.

Та това е, ако виждам, че с тоя мъж така и така ще се разделя, няма да тествам дали ме кефи да му пера гащите и да мием чинии заедно.

# 2 743
ами аз мога за себе си да кажа, че опита ми е бил полезен. Обогатил ме е, облагородил ме е. Преди това, бях много по-нетолерантна и борбена. Нямаше как да живея на общежития(не, че съм имала желание), нито пък съм искала съквартиранти. Научих се да отстъпвам, да не са ежедневни войни за надмощие. НО аз не го виждах като даване на свобода, защото нещо като не ми отърва - си заминавам. Пак казвам, в моите очи ние бяхме млади( и близки години). И с тия тънки сметки ми писна вече - като си го е купил преди брака с такава идея- сам да го изплаща/ремонти/сметки. И ако някой каже, че пестя от наем - аз къде да живея имам. И не знам "ако виждам, че с този мъж ще се разделя" - ми била съм на 20г, на 24г - да, не съм си представяла, че ще се омъжвам. Някак, брак на 20г е развод на 30г(поне за мен, защото да, не си представях, че мога цял живот да прекарам с човека, с когото съм се хванала толкова млада). Последния път уж погледнах по-сериозно, ама не бил той моя Дулсиней.

# 2 744
Е то нали се събираш с някого за да пробваш как ще живеете заедно. Дали планирате брак или не, не е толкова важно на този сравнително начален етап на семейство. А дали щяхте да сте по добре, ако трябваше преди да заживеете с някого да сключите брак. 

Общи условия

Активация на акаунт