Да си търсим или да не си търсим мъж - това е въпросът

• 166 970
  • 3 074
  •   1
Отговори
# 2 850
Да де, то е същото. В крайна сметка твоят се вписва в категорията заможен.

# 2 851
  • София
Ми явно си най глупавата в целият форум. Виж ко праят другите.
Ти би ли отрекъл, че мъжете имат повече възможности за работа и са по-високо платени?
А що-годе умните мъже не гледат ли дали бъдещата им съпруга има професия и доходи?

# 2 852
Ми явно си най глупавата в целият форум. Виж ко праят другите.
Ти би ли отрекъл, че мъжете имат повече възможности за работа и са по-високо платени?
А що-годе умните мъже не гледат ли дали бъдещата им съпруга има професия и доходи?

По първи въпрос : Не , не отричам. В цял свят е така , не само в България.
По втори въпрос : Гледат , много ясно , по важното е да има професия обаче , защото живота е променлив. Без професия и мъж и жена ...са за никъде.

# 2 853
Сирено, ти описваш брака все едно мъжа хвърля едни пачки и чака някой (жената) да му направи семейство. Все едно той няма никакво участие освен парите. Това ли е тайната на щастливия семеен живот?

# 2 854
  • София
По първи въпрос : Не , не отричам. В цял свят е така , не само в България.
По втори въпрос : Гледат , много ясно , по важното е да има професия обаче , защото живота е променлив. Без професия и мъж и жена ...са за никъде.
В такъв случай не е ли вярно, че мъжете по-лесно намират работа и заплата и че ако МЪЖ все не може да си намери - значи от него и чеп за зеле не става. За жените съм малко по-толерантна, по гореизброените причини + наличието на деца.
Скрит текст:
В момента имам един такъв в работата - на 40 години има 7 стаж и все него уволнявали от работа. И той така плюе по жените, защото ни една не му връзва на левашките свалки. А има родители зад гърба си, осигурили му образование, работа и апартамент в хубав квартал. Ама...

# 2 855
Tова е твоето описание на брака, не моето, и е преднамерено опростенческо. Здравият разум казва, че няма такова нещо - разбира се, че в брака има доста задачи за мъжа извън това да работи. Обаче все пак живеем в свят, където благата се разменят за финанси. Ако не беше така, щях да имам очакване мъжът да има способности да произведе храна и частично да търгува за нещата, които не може да произведе.

И да, малките, скучни, ежедневни и биолигични задачи по правене на семейство някак са задача точно на жената. Бременностите няма как да си ги поделя с таткото, може точно само да дава пари за лекари, храна и глезотии. След това идват ранните години на децата, в които жената по-често губи дохода си. Та така, правенето на семейство изисква труд и от друга страна финанси. Трудът пада върху жената, а ако трябва тя и финансите да подсигури...за какво е тоя мъж, да й свири на акордеон?

Щастливият живот вече е съвсем друг въпрос. Не може да има щастие за мен, ако базови неща липсват. Има и бохеми, ама аз съм глезла и обичам подплатено.

# 2 856
Сирен, ще рече човек, че си се омъжила за Гущеров както се описваш хихихи

# 2 857
Е не чак за Гущеров, базовото ниво за женско спокойствие е доста по-ниско откъм финанси, не говорим за огромно богатство и милиони.

# 2 858

В такъв случай не е ли вярно, че мъжете по-лесно намират работа и заплата и че ако МЪЖ все не може да си намери - значи от него и чеп за зеле не става. За жените съм малко по-толерантна, по гореизброените причини + наличието на деца.

Явно си фенка на някои адвокатски сериали ...и аз ги харесвам. Wink

Но ако мъж все не може да си намери работа или е нещо крайно специфично и скъпоструващо със слабо , никакво търсене ( не се сещам какво може да е това обаче ) или за никъв хОй не става - ДА.
Но ако и жената върхът на кариерата и е продавачка в мола цял живот....за 5ст слива не става.

# 2 859

Въпросът е в нагласата – едно е да твърдиш, че мъжът ти е ДЛЪЖЕН, защото виждаш ли си направила върховната жертва да създадеш семейство и деца с него (все едно насила са те карали) и да очакваш „компенсация“ , съвсем друго е да имаш здрав разум да не се обвързваш с безинициативни мекотели, които също си търсят „приемник“. Използвачите и от двата пола ме отвращават, тънките сметки съсипват всяка връзка, а започването й по този начин със сигурност води само до „бизнес“ отношения. Аз очаквам да има труд и от двете страни. Спойката и смисълът на едно семейство са искрените чувства и уважение– няма ли ги, никакви пари и размяна на услуги не могат да го спасят, даже и да просъсществува 50 г. Такава обстановка е отровна и за децата.

# 2 860
  • София
Сирен, ще рече човек, че си се омъжила за Гущеров както се описваш хихихи

Ами, ще рече човек, че вече напълно губи връзка със собствената си реалност, за съжаление.

Не е омъжена, жилището е на името на провайдъра, не работи вече куп години, философства тук, което съвсем не допринася поне за запазване, камо ли за развитие в професионален план.

Глезла била, само дето нейното глезене се ограничава в премятането из къщи по анцунГ, а всяко излизане навън е живо мъчение и животозастрашаващ акт.
Нито почивка, нито пътуване, нищо.
Живот на баба, на която са оставили внуците за отглеждане денонощно и без краен срок, срещу поемане на разходите.

# 2 861
Инстинктът е един и същ, да усещаш, че няма да гладувате. Другото са рационализации. Никой не ми е длъжен по принцип, но ако ме търси за брак и деца - да, длъжен е. Няма да получи семейство и моите усилия в тази насока, ако насреща нямам компенсация и комфорт. Няма и как да го уважавам, ако не подсигурява и ни оставя да висим и да драпаме, докато си прави сметка да се самоотгледаме.

# 2 862
  • София
Явно си фенка на някои адвокатски сериали ...и аз ги харесвам. Wink
Но ако мъж все не може да си намери работа или е нещо крайно специфично и скъпоструващо със слабо , никакво търсене ( не се сещам какво може да е това обаче ) или за никъв хОй не става - ДА.
Но ако и жената върхът на кариерата и е продавачка в мола цял живот....за 5ст слива не става.
Не съм фенка, сериали рядко следя, някак не ми идва отвътре. Защо реши така?
Казвам, че мъжът има повече опции. Затова все да не си намира работа - е срамота. Жена - също, но при нея има повече ограничения и й се предлагат по-нископлатени неща. Освен това тя се пази от вредни производства по детеродни причини.
Но ето - факт е, че особено по моловете има момченца - продавачи, макар често да ми изглаждат като трети пол. Значи могло, срамна работа няма.
Затова се интересуваме от финансите на мъжа - зашото няма ли ги, не е за семейство и деца, освен ако не замества майката. Но как булгарише мачо ще се прежали, да не е педал...

# 2 863
Кой ти гарантира, че си с този мъж поне 25 години да изгледате децата? Нямаш ли си твои доходи, си жена без избор. В днешно време това си е една руска рулетка.

# 2 864
Mи аз не търся 25 години издръжка, само 5г. Гаранция няма, но ей на, почти го избутах срока. Без доходи БЯХ временно, в периода с малки деца. Тоя период мина, така че няма да треперкам цял живот, споко.

Но да, за мен подплатено и глезено включва да не трябва да бачкам в трудните и боледуващи възрасти на децата, да гоня срокове и задръствания за каране/взимане на градина, да нямам ограничения и да не знам с точност цените на нито един продукт или услуга и да не ми се събаря бюджетът от неочаквани покупки. Може да е пенсионерско, но е идеално за тоя етап от живота. Ако базовите неща са наред, екстрите като пътувания си следват логично, като им дойде времето.

Общи условия

Активация на акаунт