Да си търсим или да не си търсим мъж - това е въпросът

• 166 936
  • 3 074
  •   1
Отговори
# 2 880
  • Бургас
Има 2 години майчинство. Първата се плаща, втората- not so much. Втората всеки мъж, тръгнал да прави деца, трябва да може да я поеме.
Само ей така информативно ще попитам , че винаги съм се чудил : Защо закона позволява на майката да се върне на работа и да получава 50 % от майчинството ? Що бюджета да плаща като има толкова мъже които могат да го правят. Ебаси тъпанарите са тия в парламента.
Майчинството и тук може да се прехвърля след 6-месечна възраст. Като ти се бута количка една/две година - ми, бутай...Laughing  Аз познавам едно такова семейство, заплатата на мъжа беше по-ниска, та така...

# 2 881
  • София
Тъкмо се чудех защо тоя Дрого, който си е по- скоро Драго и не е Момоа, а си е средностатистически Немоа, виси тук и пише двойно на всички жени вече 20 страници.
Сега ми се изясни.

# 2 882
  • София

Само ей така информативно ще попитам , че винаги съм се чудил : Защо закона позволява на майката да се върне на работа и да получава 50 % от майчинството ? Що бюджета да плаща като има толкова мъже които могат да го правят. Ебаси тъпанарите са тия в парламента.

Защото и законотворците са наясно, че има куп мъже, които не са в състояние да поемат дори за 1 година издръжката на семейството си.
И не, няма много мъже, за които е въпрос на мъжка чест и отговорност да го правят.
Фактът, че всяка година се стига до подкупи и бой при кандидатстването за ясли, и куп деца не могат да се вредят, е показателен.

# 2 883
Тъкмо се чудех защо тоя Дрого, който си е по- скоро Драго и не е Момоа, а си е средностатистически Немоа, виси тук и пише двойно на всички жени вече 20 страници.
Сега ми се изясни.

Да точно затова е ...хахахаах

# 2 884
Skreekelig,  не знам как пък реши, че съм безотговорна. На всеки се случва да забравя такива неща. И не е окей половинката да ти мрънка за подобни глупости.
Но всеки си има различни разбирания за думата "отговорност".
Щото мога да ти кажа само, че безотговорно е жена да прави деца, без да има възможност да си ги гледа сама, а вечно да лежи на мъж. Безотговорно е да отглеждаш децата си в чудовищна семейна обстановка, понеже зависиш емоционално, психически или материално от мъж.
Безотговорно е да караш на сила мъж да се омъжи за теб или да ти направи дете. Или да искаш от него да ти плаща маникюра, цигарите и такива ти ми глупости.
Щото, извинявай, ама с моята "безотговорност", плащам квартири и сметки от 17 годишна. Сама. Защото не исках да се възполвзам от парите на родителите си. И представи си. На 23 изкарвам по 2-3 бона на месец, защото бачкам по 14 часа ВСЕКИ ДЕН. И да ми се появи някой като тебе накрая, да ми прави проблеми за една забравена крушка, извинявай.
Всеки си има навици и неща, които прави или не прави.
Ама да ти кажа, че никой не обича мрънкалници и натегачи, вечно недоволни от нещо. Защото те, като спрът да мрънкат за едно, започват да мрънкат за друго.
А като ти гледам коментарите и ако съм един мъж, дето си изкарва парите с честен труд, а ти ми ги поискаш, най-много да ти се изсмея в лицето.
Не, че нещо, ама качествения мъж си търси жена, а не иска да си осиновява дете и номера е да дава, без да му искаш. ✌️✌️✌️
Ако бяхме всички толкова силни и вилни, изобщо нямаше да има такива теми.
Другото, което е, форума е, за да се изказва мнение. Не да се нападаме лично. Всеки може да плюе другите, ама най-често баш тея дето плюят са хората, дето нищо не са направили.
Айде със здраве.

# 2 885
Всеки може да плюе другите, ама най-често баш тея дето плюят са хората, дето нищо не са направили.
Айде със здраве.

То е пълно с такива. Подкрепям , на 23 г ги сложи в малкият си джоб , че 2к+ заплата не са помирисвали , затова им трябва външно финансиране.

# 2 886
To и с 2К си трябва пак провайдър, доникъде не стигат с повече от 1 дете.

# 2 887

Въпросът е в нагласата – едно е да твърдиш, че мъжът ти е ДЛЪЖЕН, защото виждаш ли си направила върховната жертва да създадеш семейство и деца с него (все едно насила са те карали) и да очакваш „компенсация“ , съвсем друго е да имаш здрав разум да не се обвързваш с безинициативни мекотели, които също си търсят „приемник“.

никой на никой не е длъжен. Но най-нормалното нещо на света е, като ти дават нещо от което имаш нужда и искаш, и ти съответно да даваш на другия нещо, от което той има нужда и изобщо по някакъв начин да изразиш благосарността си. Едно "мерси" е отбиване на номер и е егоистично да си мислиш, че само с него ще минеш. Това е при нормалните хора, които не е нужно да са женени или д аимат връзка - дори в магазина получаваш нещо срещу праи. А когато си в емоционална връзка с тоя човек си давате взаимно не щото сте си длъжни, а щото се обичате, искате да си помагате и да правите другия щастлив. С "Това са си моите парички, изкарай си твои", няма да направиш никой щастлив, нито ще покажеш нещо положително към тоя човек, а единствено, че си лайно и не заслужаваш нищо, камо ли деца и семейство.

Цитат
Използвачите и от двата пола ме отвращават, тънките сметки съсипват всяка връзка, а започването й по този начин със сигурност води само до „бизнес“ отношения. Аз очаквам да има труд и от двете страни. Спойката и смисълът на едно семейство са искрените чувства и уважение– няма ли ги, никакви пари и размяна на услуги не могат да го спасят, даже и да просъсществува 50 г. Такава обстановка е отровна и за децата.

Съвсем нормално е да се използват хората - дори в секса се използват взаимно. Проблем е ако единият само дава а др само получава. Ако си наемеш готвачка, чистачка, перачка, частен шофьор да ти кара и докарва децата от училище ще му плащаш за труда. Защо тогава не го приемаш като труд, когато ти самата го правиш? Толкова ли се обезценяваш? Жалко е защото ако ти самата не се цениш, нормално е другите да не те ценят. Самото време което отделяш струва пари - психолозите например вземат пари за неправене на нищо - плащаш им реално само за това, че са ти отделили от времето си да те изслушат.

# 2 888

Направо се чудя как още съществуваме като нация...с това мислене. Няма страшно , след някое и друго десетилетие ще се оправят нещата.....арабите като заселят европа , те са само провайдъри там...до един.

# 2 889

Доброто финансово положение на мъжа пък му вдига критериите за жена и не всяка може да се впише...тъ пак се почва един рев , та чудо. Wink

кои критерии вдига - за външен вид, за креватни умения, за интелект, за приятна и смислена комуникация,за доброта и човещина, за умения в домакинството и кухнята, за доходи, за статус...

# 2 890
..за интелект, за приятна и смислена комуникация,за доброта и човещина...
Ей тва ако го има , другото така да се каже се "тунингова" къде с пари , къде с търпение .......ама проста , злобна и с ограничен мироглед жена с никакви пари и търпение не можеш да я "тунинговаш".

# 2 891
Коя среда да сменя? Града , държавата , работата , приятелите .....тъкмо съм се устроил ...сравнително доста добре...не отивам в чужбина. То и там да не е долината на розите и медовината.

Ами да, смени държавата. Що не? Докато си седиш в БГ и се заглеждаш по лачени чанти няма да срещнеш свястна жена (просто свестните се махат понеже не им е нужен провайдър). Та замисли се къде грешиш точно.

# 2 892
  • София
Дрого, просветли ме какъв е този феномен при мъжете - в 99% от случаите жената "с интелект, за приятна и смислена комуникация,за доброта и човещина" е с 10+ години по-млада.
Почти на 50 още не съм го разбрала  Joy

# 2 893
  • София
Докато си седиш в БГ и се заглеждаш по лачени чанти няма да срещнеш свястна жена (просто свестните се махат понеже не им е нужен провайдър).
Това трябва да го поместят в темата з смешките. Laughing

Създала си си някъв ореол на "свестността".

# 2 894
  • Paris, France

Направо се чудя как още съществуваме като нация...с това мислене. Няма страшно , след някое и друго десетилетие ще се оправят нещата.....арабите като заселят европа , те са само провайдъри там...до един.

2k не ми стигаха като нямах деца. Да, арабите са провайдъри и ако не могат да осигурят желания стандарт никой не се интересува от тях като мъже в техните си държави. Арабките са бетер Гана в това отношение. Тук не е рядкост да живеят у родители на 40г и да нямат нито жена, нито дете, защото за арабка са бедни, а за французойка са престарели, скучни и живеят у родители. След 3-4 поколения те възприемат начина на живот на местните. Срещу нас сега живеят араби, тук родени. Имат едно дете и жената не иска второ, защото в момента мъжът и печели по-малко от нея. Плаща си сама цигарите и маникюри те, гримовете и част от парцалите и така и е добре. Мъжът пазарува, плаща ипотеки, наеми, заеми, а тя готви и за повече от това не си мърда лакирането пръстче. На около 40г са и двамата. 90% от арабките тук изгонват мъжа ако не са доволни от стандарта и си живеят сами с децата. Ако те не искат да го гонят, майките и бащите им се погрижат братята им да свършат тази мръсна работа.

Колко арабки сте видели с българин в панелка, с деца, да работят и да харчат за семейството? И не са се затрили като нации.

Общи условия

Активация на акаунт