Да си търсим или да не си търсим мъж - това е въпросът

• 166 962
  • 3 074
  •   1
Отговори
# 2 865
  • Paris, France
заможен нито съм търсила нито ми трябва. Търсила съм такъв, от който да не ме е страх да родя деца, понеже рискувам всички да се мъчим и да мизерстваме.

Което означава да е сравнително заможен.

Доста жени казваме, че финансовото положение и социален статут на мъжа и семейството му не са важни, но според мене, индиректно са важни, макар и да не си даваме сметка. Само преди няколко поста се написа, че втора среща нямало да има поради това, че мъжът оставил жената да плати нейната, собствена консумация. Даже не неговата. И аз правех същото.

ТафТаф, искрените чувства и уважение са важни, много даже, но малко жени можем да ги изпитаме към живеещ в мазе продавач в мола. Ако този мъж е под 1.70, с болни родители на село и още един такъв брат или сестра, забрави да може да има връзка! На нископлатените мъже с лоша физика по правило никога не им се отваря парашута.

Бианка, и сонствени доходи и спестявания имах като се оженихме и все още имам. Доходите и спестяванията не могат да компенсират липсата на баща у дома. Ако утре се разделим и ММ си хване шапката и изчезне няма да ми е проблем да доотгледам децата. Но бащина фигура няма да имат у дома или наблизо. Нямам братя, братовчеди. Честно кажа, още не съм разбрала кои мъже си гледат децата и кои не. Някои са много грижовни в началото и после спират да влагат, при други е обратното.

# 2 866
Има разлика да търсиш мъж  само и само , за да те издържа и да имаш някакви критерии В това отношение. Доброто финансово положение предполага стабилност и някакъв вид спокойствие.

# 2 867
Доброто финансово положение предполага стабилност и някакъв вид спокойствие.

Доброто финансово положение на мъжа пък му вдига критериите за жена и не всяка може да се впише...тъ пак се почва един рев , та чудо. Wink

# 2 868
Не, аз го търся, ако искам семейство, да издържа семейството. Иначе винаги бих могла да се самоиздържам и да живея доста яко.

# 2 869
Е нормално да има по-високи критерии.

# 2 870
Не, аз го търся, ако искам семейство, да издържа семейството. Иначе винаги бих могла да се самоиздържам и да живея доста яко.

Баси и принца на Монако ако чете тука ще се почувства ...като прошляк.

# 2 871
  • София
Само в бившите соц страни е популярно момичетата да се продават за пари и да се гордеят с това. В Германия например ми прави впечатление, че сметката в ресторант винаги се дели на две - всеки сам си плаща. Да се работи не е срамно и тамошните мъже не си търсят държанки, защото живота е още по-скъп и за тях. Квартирата струва маса пари, разходи и т.н. ако си вземе и "пиявица" ще се разори съвсем. За това и българките не са чак толкова популярни сред немците - виждала съм всякакви двойки, но българка с немец не съм. Все пак немеца не ще да го ползват за "провайдър".
Първо, ГДР говори ли ти нещо?
Второ, не плащат отделно, а те питат дали искаш заедно или отделно и само прошляк, който е поканил жена на среща, ще каже getrennt
И последно: има много двойки от германец и българка Laughing

А мъжете не разбраха, че мъж за брак трябва да има някакви финансови възможности. Не за да й купува ботушки, а за да може да издържа семейство. За гаджета не е много важно.

# 2 872
Ако признание на любовта ми е да купя въдица /примерно/ на мъжа ми за 500 лв и после да му искам някой лев, да завържа месеца... миии ОК.
За мен доказателство на любовта ми към него е когато е "паднал" /останал без работа примерно/ да му подам ръка и да продължим напред, а не веднага като спре кранчето да заплашвам, че ще се изнеса с детето и да го обиждам че е муньо, защото не се грижи за нас. Очаквам същото от него.
Не знам защо тълкувате желанието на една жена да работи като някакво наказание. Мен ме кефи да съм успешна в кариерата си. Да, когато сме двама, може и по лежерно да го карам. Противно ми е да си седя в къщи, докато детето е на градина и едва ли не съм робинята Изаура, защото съм сготвила и пуснала 2 перални...
А мъжете не разбраха, че мъж за брак трябва да има някакви финансови възможности. Не за да й купува ботушки, а за да може да издържа семейство. За гаджета не е много важно.
Къде ти беше поста, че очакваш от мъжа ти определени глезотийки? Може и да не са ботушки, но да си седиш на Д-то без работа години и друг да осигурява стандарта на теб и децата ви, определено си е глезотийка.

# 2 873
"Противно ми е да си седя в къщи, докато детето е на градина..."

Че кой седи у дома с деца на градина? Седенето у дома се налага, ако и децата са у дома.

# 2 874
Добре че лелките от бг мама не са представителна извадка от населението, че иначе щеше да е съвсем криза.

# 2 875
To пък щото сега сме цъфнали и вързали...

# 2 876
  • София
Къде ти беше поста, че очакваш от мъжа ти определени глезотийки? Може и да не са ботушки, но да си седиш на Д-то без работа години и друг да осигурява стандарта на теб и децата ви, определено си е глезотийка.
Бъркаш потребителката и ще те помоля да не пускаш подобни изказвания от въздуха. Доста рядко говоря за пари по тия теми, а в горния не съм казала, че жената не трябва да работи.
Не знам как си го съчиняваш такива.

Има 2 години майчинство. Първата се плаща, втората- not so much. Втората всеки мъж, тръгнал да прави деца, трябва да може да я поеме.

# 2 877
Мъжът трябва да поеме и третата година, ако се наложи, плюс всякакви забавяния в женската кариера и работа.

Ботушите не са глезотия, те са консуматив, освен ако не са ботуши за 3 хиляди лева и нагоре и са супер специални. То пък да се моля за обувки за 100 лева, че и да го смятам за висша благодат, ако ми купят...

# 2 878
Има 2 години майчинство. Първата се плаща, втората- not so much. Втората всеки мъж, тръгнал да прави деца, трябва да може да я поеме.

Само ей така информативно ще попитам , че винаги съм се чудил : Защо закона позволява на майката да се върне на работа и да получава 50 % от майчинството ? Що бюджета да плаща като има толкова мъже които могат да го правят. Ебаси тъпанарите са тия в парламента.

# 2 879
  • Paris, France
Че кой седи у дома с деца на градина? Седенето у дома се налага, ако и децата са у дома.

Аз и мъжът ми.

И тук жената може да се върне на непълно работно време и да получава част от майчинството. Това е за да може леко да компенсира липсата на доходи за да гледа детето и нуждата от платена грижа за да може да работи.

Общи условия

Активация на акаунт