Да си търсим или да не си търсим мъж - това е въпросът

• 166 838
  • 3 074
  •   1
Отговори
# 3 000
  • Paris, France
Ти хубаво предполагаш, ама как ще ги гледа тези деца без работа Simple Smile

Много лесно. Там, където Скреккелиг живее социалните помощи са много, много високи. И данъците са високи. Нещо като 50% от доходите заминават за осигуровки и данъци. В тези държави да работиш за средна заплата и да не работиш е почти едно и също накрая в зависимост от ипотека или липсата и. Затова поколения наред отглеждат многолюдна челяд без да работят, нещо немислимо за местна жена в по-южните държави. Пак в тези държави е нормално децата да се гледат смесено, без никой да плаща издръжка никому. Ако е в интерес на децата може да останат и при бащата изцяло и тогава майката плаща издръжка. Не случайно тези места са силно привлекателни за всякакви чужденци.

Това, което описах важи и за някои страни от западна Европа, но в по-малка степен. Тук има самотни майки с по 3-4 деца, които си живеят в нормален стандарт, с 3-4 ваканции годишно, в отопление жилище в кокетно блокче, даже къща, ако живеят на село. В началото на учебната година им дават по 2000€ за учебни помагала и дрешки, с които те си купуват телевизори и злата. На улицата не се отличават по външен вид, облекло стил от работещите хора.

# 3 001
Е ама за убийство кой е говорил? Аз мислех за загуба в смисъл, че ще ги гледа майката Simple Smile Ти много мрачни прогнози извади бррр

# 3 002
А Скрекелиг къде живее, че все в български левове смята? 28 лева джобни на децата давала, еди-колко си лева спестила...

Да не сте и вие на социални помощи с "Айти-то", че такива разнообразни познати имате, които си дават парите за цигари, алкохол, парфюми и телевизори?

# 3 003
Е ама за убийство кой е говорил? Аз мислех за загуба в смисъл, че ще ги гледа майката Simple Smile Ти много мрачни прогнози извади бррр

къде видя прогнози. Просто показах как се определя  кое е най-важното в живота. И се оказва, че за всеки човек въпреки всичко това са децата.
Относно въпроса ти Ако няма работа кво прави. Ами предполага се, че като е правил децата е имал работа, а освен това е имал конто в случай че си загуби работата да може да преживее семейството му известно време докато си намери нова работа. Ако няма такова значи не е далновиден и прави деца без да мисли за бъдещето им. Говорим за България, а не за социалните държави дето всякаква мързелива измет се спонсорира и живее на гърба на държавата. В БГ трябва да правиш деца с акъл и мисъл за бъдещето щото там никой не мисли за теб. И ако сам не мислиш значи си мноо ама мноо проЗ и не трябва да имаш деца.

А Скрекелиг къде живее, че все в български левове смята? 28 лева джобни на децата давала, еди-колко си лева спестила...

кажи в ква валута да ти смятам и ще ти смятам. С българи по правило си говоря в БГ левове щото мисля че така е най-лесно и ясно за всички

# 3 004
На кой човек му предлагат да му убият децата, ако не спре работа и не си даде къщата? Това са хипотетични ситуации. На всички мъже сигурно най-важни са им децата, ама някои може и да не ги видят с месеци.

# 3 005
Ама не е релевантно изобщо, ако си в чужбина, да смяташ в левове и да казваш, че си похарчила/спестила или получаваш помощи от Х лева, след като в държави с много висок стандарт може да си купиш с крупна суми за българския стандарт само семки и бонбонки.

# 3 006
На кой човек му предлагат да му убият децата, ако не спре работа и не си даде къщата? Това са хипотетични ситуации. На всички мъже сигурно най-важни са им децата, ама някои може и да не ги видят с месеци.

Хубаво де, раждай на сульо и пульо, народи стотина изтърсачета, които са много важни за бащите си, ама на тях не им дреме нито да ги виждат нито да ги издържат, гледкай си ги и се бии в гърдите колко си еманципирана. И като порастнат им ги подари отгледани и те тека. Само дето не си еманципирана, а глупава.

Ама не е релевантно изобщо, ако си в чужбина, да смяташ в левове и да казваш, че си похарчила/спестила или получаваш помощи от Х лева, след като в държави с много висок стандарт може да си купиш с крупна суми за българския стандарт само семки и бонбонки.

не знам от де реши, че получавам помощи. Не получавам и никога не съм получавала. Нямам и право да получавам заради високите доходи на мъжа ми. Карам си на студентска стипендия и малко странично на черно. За тукашните стандарти това се води малко, но на мен си ми стига, че си ми и остава, защото така съм си уредила нещата и щото не съм празноглава. Освен това говоря не толкова конкретно за себе си, а принципно и винаги визирам България, защото предполагам повечето тук живеят там. И съм напълно в течение какъв е стандарта в БГ. Ако съм казала нещо невярно опровергай ме

Последна редакция: ср, 30 яну 2019, 22:00 от Skrekkelig

# 3 007
Ти измисли глупостта с избора, не аз Simple Smile

# 3 008
Като гледам цените на повечето стоки навсякъде в Европа са горе долу еднакви. Даже храната в Германия е по-евтина от България. Само цените на жилищата и наемите в Европа са по-високи от българските (но софийските вече ги настигат), и съответно заплатите в БГ са по-ниски от европейските. Но в общи линии всичко останало е сравнимо. По-лесно ли ще ти е да смяташ в крони? После ще ме питаш какви точно крони, после ще ме питаш да ти обяснявам и цените на това и онова какви са за да си направиш евнтуално някакво заключение? И пак няма да е напълно реалистично. Затова повярвай ми - в левове ще ти е най-лесно да се ориентираш.

# 3 009
Това са нереални ситуации, а ние живеем в реалността.

# 3 010
реалността е каквато си я направиш.

# 3 011
Като гледам цените на повечето стоки навсякъде в Европа са горе долу еднакви. Даже храната в Германия е по-евтина от България. Само цените на жилищата и наемите в Европа са по-високи от българските (но софийските вече ги настигат), и съответно заплатите в БГ са по-ниски от европейските. Но в общи линии всичко останало е сравнимо. По-лесно ли ще ти е да смяташ в крони? После ще ме питаш какви точно крони, после ще ме питаш да ти обяснявам и цените на това и онова какви са за да си направиш евнтуално някакво заключение? И пак няма да е напълно реалистично. Затова повярвай ми - в левове ще ти е най-лесно да се ориентираш.

Мога и да го сметна, не ми е проблем, но става дума по-скоро за сумата, необходима за екзистенц-минимум. Стипендията и работата на черно биха ли ти покрили разходите за живот там - жилище, консумативи, храна и пр., или стигат само за българския стандарт. Както и да е, де, на мен цялата ти семейна ситуация и бюджетиране ми изглеждат доста неестествени.

# 3 012
Ами виж сега, по принцип стипендията е сметната така, че ако си сам и си намериш евтина стаичка под наем и живееш макс скромно имаш реален шанс да не умреш от глад. Но реално почти никой не живее само от стипендия - всички студенти работят студенстка работа - имаш право на 15 часа такава седмично за да ти остане стипендията. Ако печелиш повече вече ти намаляват или спират стипендията съответно.
С моите доходи  квито са в момента ако съм сама все някак си ще се справя. Но сама с 3 деца - няма шанс. Никакъв Simple Smile Това тук. Иначе в БГ с тия пари може би ще се живее прилично

# 3 013
  • Paris, France

Да не сте и вие на социални помощи с "Айти-то", че такива разнообразни познати имате, които си дават парите за цигари, алкохол, парфюми и телевизори?

Няма нужда някой да е на социални помощи за да знае как живеят съседите му. Тук има така наречената "mixité" - смесеният. Всеки квартал е длъжен да има определен процент социални жилища и ако не ги осигури плаща солени глоби. Ако частно училище иска държавно субсидиране е длъжно да взема деца без дискриминация и таксата да е според декларираните доходи на родителите. Всяко дете в парижкия район е имало деца от такива семейства за съученици, приятелчета в градинката, другари в кръжок или спорт. И в това няма нищо лошо.

И кой в България не си дава парите за цигари, алкохол, парфюми и телевизори?

А живеещите на помощи самотни майки тук често разполагат с повече от семейство от двама работещи с дете в България, така че не ги мисли!

Скрек, е, ако нещо се случи с мъжа ти, примерно, няма ли да ти помогнат финансово като имаш 3 деца? Съмнява ме точно в Скандинавска държава да трябва да броиш стотинки ако нещо се случи. А разните от Сомалия, Конго и Ирак, дето имат по 5-6 деца как оцеляват тогава, че и у дома си ходят през година?

# 3 014
Ами... или ще ми помогнат или ще ми вземат децата - едно от двете. Но ако нещо се случи с мъжа ми мога да наследя бизнеса му и да си живеем прилично. И това съм го мислела Wink

Общи условия

Активация на акаунт