Да си търсим или да не си търсим мъж - това е въпросът

• 166 819
  • 3 074
  •   1
Отговори
# 75
Skrekkelig "а да намериш нещо, което ти харесва и искаш да създадеш с него и точно с него." това го наричам романтика и смисъла за обвързване. Прекрасно подреди думите.
А ако то не те иска?

Аз съм 30 - 35 годишна, външността си я считам за плюс, колегите ми не стават за нищо като мъже, не излизам поради ред причини и съм сама.
Мъж в нета няма да търся - тоя фЮлм съм го играла. Фб нямам, не мисля и да си правя.
Е, откъде мъж?
Мина ли 35 има изкуствено осеменяване ако реша да имам дете на всяка цена.

А и мъж за какво ми е? С "мъжките" неща - работа, шофиране се справям доколкото мога. За дете има вариант.
За чий ... ми е мъж че нещо не схващам? За нерви и ядове, за търпене на капризи, пране на чорапи?
Самодостатъчна съм си и не намирам смисъл от упражнението "търсене на мъж".

Коригирано и пак не звучи особено убедително.
И една друга забележка - не се вкарвайте сами в някакви клиширани граници. Пример със себе си давам. На 30 вятър ме вееше и развяваше къде ли не, между 21-2 и 30 всена един акъл съм бил. На 35 бях женен, с дете, работещ по 16-20 часа на ден. Нищо общо с на 30.

“намерих нещо що годе читаво, но далеч от идеала разбира се“

😳

Т.е - да имаш мъж ти е по-важно от това да си щастлива?

А стига с това щастие вече. За момичето щастие може да е нещо по-различно, отколкото за вас. Като да има мъж до нея например. Ето, за Кристина е спокойствие с книжка на плажа, за Боян Петров е било трудното дишане на 7-8000 метра. Защо тука повечето смятат, че само тяхната представа за щастие е истинската?

# 76
Не мисля, че трябва да се чака наготово принца на белия кон. За съжаление обаче " ценните екземпляри" се учиш да разпознаваш, едва след като си счупиш главата с няколко не толкова ценни. Но това му е ценното на опита. Няма как да разбереш коя е Истинската ти любов, ако преди това някой не ти покаже, коя не е..Няма как да си дадеш сметка, какъв мъж е за теб, докато не си докажеш, кои други не са...

# 77
Самонагласата е много важно при търсенето. Също така е изтощително правенето на предварителни правила, изисквания, определяне на интереси, визуализацията на "перфектния партньор". Етапът на опознаване е граница до намирането от нас личност, която в много случаи е невъзможно да се премине. Компромисите, изключване на фактори играят важна роля. Има единствен и насочващ закон на природата, което гласи:
"Не съществува перфектен мъж или жена. Перфектното е плод на човешкото въображение и фантазия. "

# 78
Лиъм, наясно съм, че за всеки щастието е различно измерение.
Но в случая - тя “взима” нещо, с което е направила голям компромис. Т.е - изначално не го одобрява, а се примирява.
Ми не ми звучи като предпоставка за хармонични отношения, което значи че в бъдеще вътрешното й недоволство ще избие нанякъде.

# 79
Такова отчаяно търсене на мъж изглежда доста жалко. Търсенето на мъж с цел брак  в сайт за запознанства не бих определила като много интелигентен ход, ако искаш да блеснеш с това.
Недей да мислиш, че мъжете са тъпи врабчета. Много отдалеч усещат и отчаяните жени, и ниското самочувствие. Един мъж ще се държи с теб така, както ти се държиш със себе си и го научиш в началото.
Ако ти се смяташ за непривлекателна и го повтаряш, с времето може да убедиш и партньора си в това. Няма грозни жени, има неподдръждани. Всяка жена може да изглежда добре, да предизвиква симпатии у хората и да се чувства комфортно в собствената си кожа.

# 80
  • Terra incognita
Цитат
Ако ти се смяташ за непривлекателна и го повтаряш, с времето може да убедиш и партньора си в това. Няма грозни жени, има неподдръждани. Всяка жена може да изглежда добре, да предизвиква симпатии у хората и да се чувства комфортно в собствената си кожа.
Подкрепям с две ръце 🤗

# 81

Аз съм 30 - 35 годишна, външността си я считам за плюс, колегите ми не стават за нищо като мъже, не излизам поради ред причини и съм сама.
Мъж в нета няма да търся - тоя фЮлм съм го играла. Фб нямам, не мисля и да си правя.
Е, откъде мъж?

А и мъж за какво ми е? С "мъжките" неща - работа, шофиране се справям доколкото мога. За дете има вариант.
За чий ... ми е мъж че нещо не схващам? За нерви и ядове, за търпене на капризи, пране на чорапи?

Либидо нямаш ли или успя някак да го погребеш?

# 82
Такова отчаяно търсене на мъж изглежда доста жалко. Търсенето на мъж с цел брак  в сайт за запознанства не бих определила като много интелигентен ход, ако искаш да блеснеш с това.
Недей да мислиш, че мъжете са тъпи врабчета. Много отдалеч усещат и отчаяните жени, и ниското самочувствие. Един мъж ще се държи с теб така, както ти се държиш със себе си и го научиш в началото.

Така си е.

# 83
И аз съм си самодостатъчна и мога да се справя със всичко сама и именно поради тази причина мъжете не ме дразнят с нищо -нито моят собствен, нито колегите. Мъж ми трябва за секс и за да си говорим, пътешестваме и да ми помага с децата. Не знам какво толкова трябва да прави, не прави мъж за да те дразни.

# 84
Skrekkelig , ти къде намери мъжа си ?

сайт за запознанства

Ако искаш нещо го търсиш - отчаяно или не. На мен пък ми е отчаяно да търсиш работа и като не намериш това, което те кефи да се примириш с нещо, което те измъчва. И то заради някакви си пари. Толкова хора работят работят неприятна работа и което е по-жалкото - приемат го за нормално, защото трябвало да се оцелява и защото повечето били така. Страшна е мисълта, че 1/3 от живота ти минава в правене на нещо мъчително. Отчаяно е ако се лепнеш за първия срещнат. В интернет има възможност да си ги отсяваш - първо с комуникация, после като го видиш наживо - моментално разбираш дали е твоя човек. Ако не е го задраскваш и продължаваш със следващия. Точно това е интелигентния начин - да търсиш и избираш докато не попаднеш на твоя човек. Не се имам за грозна - не съм класическата красота, но не съм и отблъскваща. Привличам хората с човешки добродетели и мислене, които се усещат в комуникация - на пръв поглед не личат.
И да - вярно е, че има неща в мъжа ми, които не харесвам и като цяло това не е моят тип мъж. С него съм защото съдбата така го направи да бъде - опитах се да избягам, но не можах - точно когато се бях навила да го сменям го обикнах повече от всеки друг и е така до ден днешен. Въпреки че причина за това не мога да изтъкна - по-скоро мога да намеря причини защо да НЕ го обичам. Любовта е безусловна - това е. И искам да е до мен винаги - дори ме е страх да спя ако не е до мен.
 Във връзка с темата ето интересно четиво

https://chetilishte.com/%D0%BB%D0%B0%D0%B1%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8/

# 85
С последния пост звучиш
по съвсем друг начин.
Браво, ако е така!
И да, или обичаш или не.
Не защото е покрил зададените критерии.

# 86
Skrekkelig , ти къде намери мъжа си ?

сайт за запознанства

Ако искаш нещо го търсиш - отчаяно или не. На мен пък ми е отчаяно да търсиш работа и като не намериш това, което те кефи да се примириш с нещо, което те измъчва. И то заради някакви си пари. Толкова хора работят работят неприятна работа и което е по-жалкото - приемат го за нормално, защото трябвало да се оцелява и защото повечето били така. Страшна е мисълта, че 1/3 от живота ти минава в правене на нещо мъчително. Отчаяно е ако се лепнеш за първия срещнат. В интернет има възможност да си ги отсяваш - първо с комуникация, после като го видиш наживо - моментално разбираш дали е твоя човек. Ако не е го задраскваш и продължаваш със следващия. Точно това е интелигентния начин - да търсиш и избираш докато не попаднеш на твоя човек. Не се имам за грозна - не съм класическата красота, но не съм и отблъскваща. Привличам хората с човешки добродетели и мислене, които се усещат в комуникация - на пръв поглед не личат.
И да - вярно е, че има неща в мъжа ми, които не харесвам и като цяло това не е моят тип мъж. С него съм защото съдбата така го направи да бъде - опитах се да избягам, но не можах - точно когато се бях навила да го сменям го обикнах повече от всеки друг и е така до ден днешен. Въпреки че причина за това не мога да изтъкна - по-скоро мога да намеря причини защо да НЕ го обичам. Любовта е безусловна - това е. И искам да е до мен винаги - дори ме е страх да спя ако не е до мен.
 Във връзка с темата ето интересно четиво

https://chetilishte.com/%D0%BB%D0%B0%D0%B1%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8/

За какво ти е темата тогава ??? Какво търсиш с нея??? Каква е целта?
Мноооого странна потребителка с много странна тема.

# 87
Skrekkelig "а да намериш нещо, което ти харесва и искаш да създадеш с него и точно с него." това го наричам романтика и смисъла за обвързване. Прекрасно подреди думите.
А ако то не те иска?

Е, откъде мъж?

Не на мен тия номера! Насочи се към другите мъже  във форума, за да си кажеш какво си що си! Сгреши, че избра моя коментар!

# 88
Моите наблюдения - активно търсещите, особено при по-дълъг период на търсене и пребиваване в спиралата фиксиране върху някой-надежда-разочарование, плашат и мъжете, и жените около себе си. И като навъртят няколко разочарования, снижават критериите и кандисват на някой посредствен дори за собствените им изисквания, на принципа "по-добре врабче в ръката, отколкото орел в небесата". И след това започват опитите да го оформят в нещо, което той не е.
Много жени са в такава неудовлетворяваща връзка, но пък от тяхната гледна точка - не са сами.
Тези, които не търсят, ми се струват по-удовлетворени и балансирани.
Аз  пък  искам страстна, романтична и да  може да смени изгоряла  крушка.

# 89
...Аз  пък  искам страстна, романтична и да  може да смени изгоряла  крушка.
Ако иска. И ако знае къде си сложил резервните крушки и ако знае къде е стълбата и ако може да я донесе от мазето и пр. Според мен не е зле да си смениш крушката сам. А тя дали може ... може. То всеки може. Не е кой знае каква философия.

Общи условия

Активация на акаунт