Да си търсим или да не си търсим мъж - това е въпросът

• 167 284
  • 3 074
  •   1
Отговори
# 2 190
Ами може да е проблем, ако жената изкарва малко пари, но затова пък липсва по 10 часа на ден, други неща изостават и е изнервена и изморена. Някои неща не се купуват само с пари.

Иначе и аз съм изумена колко е разпространен тоя модел - мъжът цъфти и си харчи парите за себе си, а жената се самоотглежда, или както в съседната тема - и тъстовете се включват да крепят социализма на зетя.

# 2 191
  • Насред хаоса
да има имоти, да се издържа сама, ако може, да СИ гледа децата сама, ако може, изобщо, да прави всичко сама, мъжленцата само за украса и да се бият в гърдите кви са мъже. По-голяма гадина от която и да е жена е мъж, който не може да издържа сам семейство
Брей, аз съм бил толкова назад. Защото никога не съм гледал финансите нито на мъже, нито на жени, преди да си говоря с даден човек не съм го играл личен банкер и да го преценявам. Достатъчно ми е да изглежда в прилежен вид и не говоря за дрехи. Айде да не си кривим обаче душата - колкото и да изкарва един мъж, няма проблем ако и жената допринася с нещо, когато има възможност. Проблем ли е?
Точно на мене недей да приказваш за гледане на финанси и прочие, защото от работата си не се отказвам за нищо на света. И за нищо на света не бих се оставила да завися финансово от мъж. Не е проблем жената да допринася, проблемът е, че все повече мъже искат хем тя да работи, защото не могат да издържат семейството сами, хем и да гледа децата сама, хем и дома да поддържа сама, и изобщо, се превръщат в тия жени, които един е описал по-горе, без да се сети, че същото важи и за мъжете. Някога е било срамно мъж да не може да осигури жилище и храна на семейството си, днес се гордеят с това и смятат, че жените са им длъжни. После реват, че ги презирали - ами какво друго очакват?

# 2 192
Аз само финанси не гледам - обаче се гледат качествата. Няма начин жената да приеме мъж без качества, празно дрънкало, което не може да се стегне и да свърши нещо. То сега се навъдиха една порода манекени, дето даже се гримират, явно не държат изобщо да са истински мъже.

Забелязвам, че много мъже като че ли се плашат от работа и развитие, задоволяват се с малко, нещо са наплашени - абе то жените се изучиха да говорят с шефове, ама мъжете се свиват нещо...ами странно е.

# 2 193
  • Countryside
Игорек, чак ми е мъчно да те чета и съжалявам, че още има "мъже", които разсъждават като теб. Ако взимаш 10бона заплата, а жена ти работи в държавна администрация за няма и 1000лв, то само разкарването й до работа и занимавката с болнични, ще й коства повече усилия. Ако напусне тази велика работа, с която "допринася" и инвестира в дома, децата или друга работа(респ. образование) това проблем ли е за теб?
Честно не разбирам мъже, с ограничени и задръстени разбирания като теб, но щом модела да ти са жени с екстеншъни и жабешки устни няма как да очакваш повече. Такава ще ти изцоца паричките до дупка и ще мине на следващия, по-перпективен и така докато минава номера.

Иначе съм съгласна със Сомбрето, мъжете вече се изучиха на лесното и грам не се напъват, че и реват като тетки, коооолко им е трудно. Все едно да гледаш семейство и да храниш жена и деца е срамно. Ами не е, даже е престижно.

# 2 194

Брей, аз съм бил толкова назад. Защото никога не съм гледал финансите нито на мъже, нито на жени, преди да си говоря с даден човек не съм го играл личен банкер и да го преценявам. Достатъчно ми е да изглежда в прилежен вид и не говоря за дрехи. Айде да не си кривим обаче душата - колкото и да изкарва един мъж, няма проблем ако и жената допринася с нещо, когато има възможност. Проблем ли е?

Хората без финанси и професионални качества, винаги твърдят, че не гледат финансите и професионалните качества в другите, така се надяват индиректно да накарат събеседника, да не гледа техните. Всъщност ги гледат и още как ...

# 2 195
То от там им идва и целия проблем според мене, ама някои хора не го разбират. А като ги слушам (и чета в случая), вече спирам да се чудя защо мъжете бягат от сериозни връзки. Жената е ужасна гадина. Пари, екстейшъни, прически и глупости само им в главите. Общо взето да начукаме бебе на някой, че да има кой да ни го гледа, та и нас покрай него.. И после защо не мога да си намеря мъж. Еми евала.

Мъж ли си жена ли не стана ясно, но няма и значение - коментирам не пола ти, а глупостите които драскаш. Покрай мен кифли с екстеншъни и т.под. скъпи глезотии не познавам и дори не знам къде да ги намеря. Ти ако си в такава среда, значи си си сбъркал средата - излез сред нормалните хора и ще видиш съвсем различна картинка. Едно дете пари не яде - да го заринеш в милиони в банкноти и да го оставиш ще умре. От глад представи си. Щото се гледа с практически грижи, а не с пари. И тези грижи ги полага майката. Така че няма как да начука бебе на някой да и го гледа щото ще остане неогледано и ще пукне. Жена по същия начин се гледа - с грижа и внимание, а не с пачки. Ама вие ни грижи искате да давате, че и пачките ви се свидят. Жалки сте, а жените, които ви раждат деца са за оплакване

# 2 196
Хората без финанси и професионални качества, винаги твърдят, че не гледат финансите и професионалните качества в другите, така се надяват индиректно да накарат събеседника, да не гледа техните. Всъщност ги гледат и още как ...

повечето хора лъжат нон стоп и за всичко. Понякога и без причина - важното е да се каже обратното на истината. Не знам как живеят в себе си с тоя фалш - аз не мога да се зарина в толкова лъжи и да се чувствам ОК в кожата си. Хората са дефектирали - друго обяснение нямам

# 2 197
Ако взимаш 10бона заплата, а жена ти работи в държавна администрация за няма и 1000лв, то само разкарването й до работа и занимавката с болнични, ще й коства повече усилия. Ако напусне тази велика работа, с която "допринася" и инвестира в дома, децата или друга работа(респ. образование) това проблем ли е за теб?

Не мога да остана безразлична  , хората само за пари ли работят ?

Цитат
Домът трябва да бъде център, но не граница в живота на жените. M. Тачър

# 2 198
Ами не че нещо, ама колкото и да е приятна работата, пак е работа. Освен ако не е про боно, но ей така да ходиш на работа, която хем не е нещо особено като мислене и постижения, хем и пари не носи - къде точно е смисълът? Вид социален клуб?

# 2 199
Истината е, че повечето хора работят основно заради парите и сами могат да стигнат до този извод като си зададат въпроса "Бих ли ходил на работа всеки ден ако не ми плащаха за това?". Вижте само във фейса колко постове се пускат на тема Ихуу днес е петък. И Честит ви понеделник бачкатори. Сигурно има и обезпечени, които работят просто защото иначе скучаят или не ги свърта на едно място и имат вътрешна нужда да се доказват пред себе си и света. Но ние очевидно не сме от тях. Хора, които работят за себе си и реализират собствените си мечти, работят с желание - останалите го правят по принуда и се успокояват с това, че поне колегите им са готини и докато се гърчат успяват отчасти и да се забавляват. Дори когато съм работила това, което ми харесва е имало много допълнителни фактори, които не ми харесват и най-вече факта, че някой ми е над главата и ме контролира. Това ме стресира. Мечтая си един да правя това което обичам и сама да съм си шеф. Само че за да го почна се искат много пари и вероятността да ме огрее и нищожна. Не че няма кой да ме спонсорира, но не съм свикнала да прося пари, а никой доброволно не ми предлага помощ.

# 2 200
E точно това му е на работенето - че имаш контрол над главата и понякога произвеждаш работа, от която се изприщваш, обаче това се изисква отгоре. Дори една дейност много да ти харесва, ако се прави с ограничения и в рамки, е много неприятно.

Аз например пиша, но не се лъжа, че писането за пари ми е приятно и ми задоволява нуждата от себеизразяване.

# 2 201
  • София

Спокойно, не е нужно чак да бягаш, повечето жени и сами знаят как да се спасяват от мъжлета с подобни разсъждения, та надали ще си счупят краката да те гонят. Заради това и напоследък много млади жени отказват сериозни връзки и брак, камо ли деца да искат, че да вържат убавеца, сякаш са се свършили мъжете. Много ви станаха претенциите - жената да печели, да има имоти, да се издържа сама, ако може, да СИ гледа децата сама, ако може, изобщо, да прави всичко сама, мъжленцата само за украса и да се бият в гърдите кви са мъже. По-голяма гадина от която и да е жена е мъж, който не може да издържа сам семейство, но пък гледа да си намери сгодна, кротка и по възможност смачкана женица без самочувствие, която да го сложи на трона у дома и да го обгрижва като бебе цял живот. А такива "мъже" в последно време с лопата да ги ринеш - негодни и неспособни за нищо, ама с претенции до небето.

Права си, ама според търсенето и предлагането.
Жени, съгласни да скочат в кревата и заживеят с някой сюртук, че и "бебече" набързо да му родят, дал Господ.
Или другите- дето раждат и освобождават "осеменителя" от всякакви грижи, горди че можели сами да се справят.

И друго- ако една жена не знае точно какво иска- дали мъж, с всичките му отговорности за издръжката на семейството, или дружка, с която да си делят пускането на пералнята, пък и наравно да печелят, че да не се чувства тя зависима, то и мъжете няма да знаят като какви да го играят.

# 2 202
А ако мъжът се промени на 180 градуса? Да продължава ли жената да крепи "брака" "заради децата", да го чака ли да му дойде акъла или да му бие шута своевременно?

# 2 203
  • Countryside
Скрит текст:
Ако взимаш 10бона заплата, а жена ти работи в държавна администрация за няма и 1000лв, то само разкарването й до работа и занимавката с болнични, ще й коства повече усилия. Ако напусне тази велика работа, с която "допринася" и инвестира в дома, децата или друга работа(респ. образование) това проблем ли е за теб?

Не мога да остана безразлична  , хората само за пари ли работят ?

И аз не мога,  макар че мисля, че каквито и обясняния да ти напиша, няма да ти помогнат. Първо, нещата не са само черни и бели. Това, че ходиш на работа, не значи, че я мразиш, нямаш развитие или дрън дрън, каквото там се сетиш. 90% от хората работят за пари. Ти ще работиш ли ако ти намалят заплатата с 50% и ти обещаят голяяямо бъдещо развитие? На себе си отговори, аз отговора го знам.

# 2 204
Явно повечето жени тук трябва да сменят средата. В някаква лоша среда сте, с нискокачествени мъже. Мъжете ги изкарахте от черни по-черни, скапаняци, за нищо не ставащи, хрантутници, пиявици, грозни и дебели Simple Smile
Освен да ви съжалявам... друго не знам Simple Smile
Съжалявам и жените, които си мразят работата. Да сте учили навремето, за да си намерите хубава работа.
Както казваха "който учи ще сполучи" и те така те Wink

Общи условия

Активация на акаунт