Да си търсим или да не си търсим мъж - това е въпросът

• 166 925
  • 3 074
  •   1
Отговори
# 2 910

Ох. Не става въпрос за парите. Просто професията ми е също така хоби и не ми тежи да я върша. За протокола, барман съм. Не наливач, а барман, понеже има страшна разлика. И определено не съм тръгнала от 2 бона заплата. И за 200 лева съм работила и не съм поискала от никой, камо ли от мъж.

с 14 часа като барман забрави да гледаш деца.

Цитат
Номера е да си щастлив, да ти стигат паричките и да си си самодостатъчен, щот ако не си и връзката не ти се получава. Другото са само абривиатури. Боли ме дедовия, с извинение на израза, доктор ли си, адвокат ли си или продавачка в моля. Или си човек, или си лайно. Средно положение няма.
И да кажа само, на тея, дето си търсят мъж със стабилни доходи.. Многото пари само развалят. И ви го казва човек, който винаги ги е имал.
Едно дете трябва да бъде научено как да бъде човек. Дори и малко пари стигат, зависи какви са ти разбиранията. Познавам много бедни, но за сметка на това, адски щастливи семейства.
Кажете същото за богатите, моля ви. Или аз не съм нещо в час. Не знам. Ние безотговорните така си правим.

стабилни доходи не е същото като много пари. Аз говоря за стабилни доходи. А ако са много си е бонус. Това че парите развалят имаше много точна приказка: "Ако си пич, парите те правят още по-голям пич. Ако си гъз те правят още по-голям гъз."
Толкоз по темата.
И ще те разочаровам - богатите също плачат, но по-малко от бедните Wink

# 2 911
И що пък да не може наистина да го разбира ?

Skrekkelig уником си...както искаш така ме разбирай.

Ако ме познаваше щеше да ми предложиш брак. Както искаш го разбирай Wink

# 2 912
  • София
И що пък да не може наистина да го разбира ?
Поради описаната разлика. Ако са на години 50/65 - по-става, ама комбинация 20/35...

И аз разбирам такива - че им се яде агнешко, обаче се сърдят, като го кажеш, звучи им кофти

# 2 913
Съжалявам, че съм объркала кой пост на коя потребителка е - чета малко набързо и по диагонал.

Никога не съм си представяла, че мъж ще ме издържа. Знам, че доходите ще паднат когато съм по майчинство, но това е временен период на спад и очаквам мъжа ми да ми помага повече финансово. Също така ако с него се случи поради заболяване или загуба на работа да има по малък доход, следва аз да му помогна. Хората не се ли събират заради това? За да са заедно в труден момент.

# 2 914
Съжалявам, че съм объркала кой пост на коя потребителка е - чета малко набързо и по диагонал.

Никога не съм си представяла, че мъж ще ме издържа. Знам, че доходите ще паднат когато съм по майчинство, но това е временен период на спад и очаквам мъжа ми да ми помага повече финансово. Също така ако с него се случи поради заболяване или загуба на работа да има по малък доход, следва аз да му помогна. Хората не се ли събират заради това? За да са заедно в труден момент.

Труден момент е едно, ама мъжът да изисква помощ от самото начало и да не може да покрие разходите сам - вече става тегаво.

Не знам как става тая работа с беден и щастлив. Нали като си беден, ядеш кофти храна, съответно ставаш и болен...и как точно ще си щастлив? как ще научиш някой да е човек, ако самото ти битие води до оскотяване?

# 2 915
трия - видях че е барманка
Ставаше въпрос за забравяме, не за навик да не гасиш крушката. Но има хора, които просто си мрънкат за всичко.
И то за дребни неща, което само утежнява взаимоотношенията. Това исках да кажа с поста си. Не е нужно да се нападаме излишно.

# 2 916
Ако 2000лв в България не ти стигат, то имаш доста сериозни проблеми с главния Simple Smile

# 2 917
Разликата в класите е тая: простолюдието получава хляба и зрелищата, висшите класи получават месото, деликатесите и фините удоволствия плюс време за размисъл. И оттам вече произтичат още по-големи разлики.

2,000 лева стигат, но се иска мислене и някои непредвидени разходи може сериозно да натежат. Не говоря за сам човек, а "може ли с тия пари сама майка да издържа дете". Може и да може, ама ще е на косъм. Просто защото детето предизвиква неочаквани ситуации, а ако човек е сам, трябва да си купи помощ. С малко дете купуването на помощ е изненадващо скъпо.

# 2 918
трия - видях че е барманка
Ставаше въпрос за забравяме, не за навик да не гасиш крушката. Но има хора, които просто си мрънкат за всичко.
И то за дребни неща, което само утежнява взаимоотношенията. Това исках да кажа с поста си. Не е нужно да се нападаме излишно.

не те нападам, дано наистина е забравяне и да почнеш по-малко да забравяш такива важни неща. В кое заведение си бармaнака? Ако не е тайна?

# 2 919

Ох. Не става въпрос за парите. Просто професията ми е също така хоби и не ми тежи да я върша. За протокола, барман съм. Не наливач, а барман, понеже има страшна разлика. И определено не съм тръгнала от 2 бона заплата. И за 200 лева съм работила и не съм поискала от никой, камо ли от мъж.

с 14 часа като барман забрави да гледаш деца.

Цитат
Номера е да си щастлив, да ти стигат паричките и да си си самодостатъчен, щот ако не си и връзката не ти се получава. Другото са само абривиатури. Боли ме дедовия, с извинение на израза, доктор ли си, адвокат ли си или продавачка в моля. Или си човек, или си лайно. Средно положение няма.
И да кажа само, на тея, дето си търсят мъж със стабилни доходи.. Многото пари само развалят. И ви го казва човек, който винаги ги е имал.
Едно дете трябва да бъде научено как да бъде човек. Дори и малко пари стигат, зависи какви са ти разбиранията. Познавам много бедни, но за сметка на това, адски щастливи семейства.
Кажете същото за богатите, моля ви. Или аз не съм нещо в час. Не знам. Ние безотговорните така си правим.

стабилни доходи не е същото като много пари. Аз говоря за стабилни доходи. А ако са много си е бонус. Това че парите развалят имаше много точна приказка: "Ако си пич, парите те правят още по-голям пич. Ако си гъз те правят още по-голям гъз."
Толкоз по темата.
И ще те разочаровам - богатите също плачат, но по-малко от бедните Wink
Не знам. Аз гледам да работя много сега и си събирам пари, за да ми е спокойно като имам детенце. И за сега се справям. Не е леко, ама докато сме млади и можем, така ще е. Предпочитам го, пред това да завися от мъж и се надявам живота да не ме обърне в другата посока.

# 2 920
Разликата в класите е тая: простолюдието получава хляба и зрелищата, висшите класи получават месото, деликатесите и фините удоволствия плюс време за размисъл. И оттам вече произтичат още по-големи разлики.

2,000 лева стигат, но се иска мислене и някои непредвидени разходи може сериозно да натежат. Не говоря за сам човек, а "може ли с тия пари сама майка да издържа дете". Може и да може, ама ще е на косъм. Просто защото детето предизвиква неочаквани ситуации, а ако човек е сам, трябва да си купи помощ. С малко дете купуването на помощ е изненадващо скъпо.
Става дума за сама жена без деца, твърди, че 2000лв не и стигали....
Отделно много добре знаеш, колко семейства с общи доходи 2000лв и надолу гледат деца Simple Smile

Последна редакция: ср, 30 яну 2019, 08:08 от DonJon

# 2 921
Не, аз първо казах, че с 2К заплата максимумът е едно дете, с 2 и нагоре няма как жената да ги гледа и издържа сама. Защото нали тука се хвалеха, че изкарват големи пари...големи- колко да са големи, децата са адски скъпо удоволствие, та да се биеш в гърдите как сама ще ги изгледаш с голямата си заплата.

Казах също, че и жена с 2К заплата по-добре да си намери провайдър, за да са още по-добре нещата и да си живее по-нашироко и да има сигурност, че дори да й намалеят доходите временно, пак ще е добре.

# 2 922
  • София
И барманите ли започнаха да се величаят над другите? Нищо лично, но тук има хора, изкарващи по 2-3 бона, но с акъла си.
Излишно е да казвам кои уважавам повече и защо подобни хвалби ги намирам за смехотворни.

# 2 923
  • Paris, France
Ако 2000лв в България не ти стигат, то имаш доста сериозни проблеми с главния Simple Smile

Отдавна съм го разбрала и съм се изнесла.

Без проблем могат да ме поят всеки ден, защото алкохолът тук е евтин. Цигарите са скъпи. И в България май е така. Като гледам колко пиещи всеки ден има в София не мисля, че е непостижимо.

Тук има клошари и живеещи на социални, които пушат и пият ежедневно и едва ли някоя ще се хване да живее с мъж за едните цигари и алкохол, че и деца да му ражда. По Скандинавия сигурно е същото. Там алкохолът е скъп, но социалните им са яки и затова попийват.

Скрек не е никакъв уникум, а средна статистика за Норвегия/Швеция/Дания. Там си е комунизъм. Не я мисля. В най-лошите случай ще и се наложи да живее в 200 вместо в 450кв жилище и ще се редят на опашка с дъщеря и за едната баня, както се редим ние. Даже и мене ще може да приюти в таванското, като ми осигурява през ден цигари, през ден поркане. Това докато си намеря някой местен да ми плаща линийките прах, хаха и сауната.

# 2 924
Всъщност за мен по-скоро е проблем да отгледам сама няколко деца не заради финансите, а щото физически и психически не мога да им насмогна на стреса. Реално ако човек е решил да живее евтино има начини. Има фейсбук групи примерно, в които хората раздават всевъзможни неща. Реално ако се абонираш в няколко такива можеш да се обзаведеш от-до и пари ще ти трябват само за храна и да си плащаш тока и наема. Познавам едно семейство тук - не са бедни, но много пратично се възползват по подарените неща и мебели в такива групи - включително електроника, телефони и абс всичко в дома им е дарено. Но ако не ти кажат че така са се обзавели никога няма да познаеш, защото всичко си им изглежда нормално, добре обзаведено, с вкус и нищо не им липсва. Възхищавам се на такива хора, но аз нямам нерви да чакам нещо, което ми трябва да се пусне в групата и да гледам да съм първа на опашката за да го отнеса. Отделно специално за дрехи и т.под. съм много против втора употреба. Но става дума че е възможно. Горда съм че днес съвсем гратис се сдобих с маса за офис, която училището ми изхвърли и дори бяха много доволни, че я отнесох иначе трябваше сами да я хвърлят на боклука. Чисто нова с регулируема височина и голяма - синът ми от година си мечтае за такава щото бюрото му е малко и беше много щастлив като я видя. Така си спестих едни 500-600 лв и всички са доволни

Общи условия

Активация на акаунт