Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се измерва шийката на матката по време на бременност?
Каква е разликата между предна и задна плацента?
Какво представлява коластрата и нормално ли е да се появи по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се измерва шийката на матката по време на бременност?
-
Каква е разликата между предна и задна плацента?
Предната плацента е прикрепена към предната стена на матката, с крака на бебето, сочещи към гърба на майката. Това обикновено води до по-късни усещания за движенията на бебето. Задната плацента, от друга страна, е прикрепена към задната стена на матката и позволява по-ранни усещания за движенията на бебето.
-
Какво представлява коластрата и нормално ли е да се появи по време на бременност?
-
Кога се усещат първите движения на бебето по време на бременност?
-
Какви са предимствата и недостатъците на секцио по желание в сравнение с нормалното раждане?
Доверявам се на лекаря ми и каквото ми каже, това правя.
Вече няма съмнение, даже и аз разпознах пола. Всичко е наред с плацента и води. Лошото е, че желязото е почнало да пада, въпреки че ям телешко месо 3—4 пъти седмично. АГ ме съветва за поне 5. Изписа ми някаква нова добавка съдържаща желязо, която се разтваряла на по—късен етап и не дразнела
Това е най—отвратителното нещо, който го е правил — знае. Седиш с часове на един стол и през половин час ти наливат една отвратителна сладникава течност и ти взимат кръв. С миналата бременност, когато го правих повърнах тая гадост та поне се спасих от това мъчение. Казах на лекаря ми, че нямам съмнение, че и този път ще повърна (само при мисълта ми се гади), но той бил длъжен да ми го предпише ако сметне за необходимо. Каза никога да не ям въглехидрати без да ги съчетая и с протеин и да внимавам дори и с плодовете. Въобще и за килограмите каза, че по време на бременност се качва дори от много сладки плодове. С две думи от днес почвам истинска диета. От въглехидратите ям само хляб и плодове и никакви пици, тестени и сладкиши, но очевидно и това не е достатъчно. Хубавото е, че до тук имам само половин килограм качен. Каза да продължавам все така. Тоест изкушения не повече от веднъж—два пъти седмично и така чак до октомври.

И стискаме палци за захарта. Обременяването е мега неприятно.