ОКТОМВРИ още е далече, но стигнахме средата вече

• 53 189
  • 721
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Здравейте,
Влизам да се оплача, днес бях на седмичния регулярен преглед за шийката и се оказа пак скъсена, та другата седмица правим серклаж, отново Sad . Тайно се надявах този път да ми се размине понеже предните 3 седмици беше бетон на 32 мм, а днес 24 мм. Днес ми е последен ден в офиса, понеже ме предупредиха да не се движа много до процедурата, и ще поработвам от дивана вкъщи. В четвъртък  ще уточним кой ден точно ще бъде и пак се започва великото лежане. Мислех, че само тромбофилията ще ми е бонус този път, но уви Sad много бях разстроена преди обяд, вече започвам да се примирявям и да се успокоявам, че и през това трябва да се мине.

# 511
  • Blondeville
Спокойно, серклаж и почивка, и всичко ще бъде наред 😘

# 512
Gery, съжалявам че трябва да се подложиш на тази процедура. Желая ти да мине бързо и безболезнено и да бъде всичко наред до края. А лежането колко време е? Малко след процедурата или за дълъг период от време? И с каква упойка? Не всички мами имат късмет да имат лека и безпроблемна бременност. Какво да се прави, няма как. Поне крайният резултат си заслужава ❤

# 513
Гери, съжалявам че пак ще ти се наложи тази манипулация, днес точно си мислех за теб. Желая ти всичко да мине добре и да нямаш повече никакви тревоги Hug

Последна редакция: вт, 05 юни 2018, 17:56 от purpletka

# 514
  • София
Gery, съжалявам че трябва да се подложиш на тази процедура. Желая ти да мине бързо и безболезнено и да бъде всичко наред до края. А лежането колко време е? Малко след процедурата или за дълъг период от време? И с каква упойка? Не всички мами имат късмет да имат лека и безпроблемна бременност. Какво да се прави, няма как. Поне крайният резултат си заслужава ❤

Еми предишният път беше до края на бремносттта, ставах само до WC,  да хапна и за прегледите. Имах много контракции при движение, а и се пазех да не се отвори изцяло шийката, дори да има серклж, не е ок да опре мехура в серклажния конец, може да го спука по рано. С предишната бременност в края на 8 се отвори и останах на конец и пак издрапах 20 дни до датата на секциото ми. С пълна упойка е процедурата, кратка но все пак... Sad  Отделно самия серклаж ще доведе да по голям риск от инфекции та и това трябва да се следи, микробиологии тестове ..... много исках да си го спестя наистина, но.... дано накрая всичко си е заслужавало Heart

# 515
Леле, леле, чувала съм за серклажа, но не бях съвсем наясно. Колко много усложнения могат да възникнат по време на бременност. А това с лежането незнам как се получава ако вече има едно дете, освен ако не ходи на ясла/детска градина. Моята си е вкъщи с мен и незнам какво би се получило в такава ситуация. Налага ми се и да я вдигам по няколко пъти на ден. Отделно че ММ почти всяка седмица е по работа в чужбина за два дни. Не мога да си го представя. Ходя на преглед горе-долу по веднъж месечно (не ме вика по-често, въпреки че съм на частно) та често се чудя дали всичко е наред. Гери, желая ти поне след серклажа да изкараш бременността спокойно до края.

# 516
  • Blondeville
Понякога си се налага лежане при бременност, майка ми цяла бременност е изкарала така. Намира се помощ отнякъде, ако има и друго дете, татковците поемат домакинстването, ако нямат помощ и за него и така. Важен е крайният резултат.

# 517
Гери, много неприятно наистина, но важен е успешния финал. Стискам палци всичко да е наред!

# 518
  • Spain
  Гери съчувствам ти, направо незнам как бих издържала само да лежа. Аз като реша да си почивам събота и неделя не издържам да лежа. Не мога да си представя цяла бременност.  Нищо все пак сме на половината път вече. Не може ли още да се задържи процеса или става вече опасно  ?
Момичета днес бях на ФМ , при нас правят и кардио-то заедно(четох че се правело в седмици 23-26,но на друго място пък прочетох че от 20 седмица също можело да се направи). Потвърдиха ми момата, 323 гр тежи  в 20+4 седмица съм и всичко е наред. Гледа сърчицето мозък, органи ,кости.. каза че се развива добре. Като ми дадоха резултатите обаче ме озадачи нещо на кардиото(доплера) артерия утерина Л и Д ip0,74 и 0,71 ...според дадените резултати съм под минимума, но тя ми каза че вс е нормално. Някои има ли толкова ниски резултати ..прочетох че ако са високи се пие аспирин, и че с бременността стойностите трябвало да намаляват , но пък толкова ниски... незнам чудя се и аз какъв проблем явно да си измисля. Дадоха ми следващия еко  чак за края на септември и ми пожелаха леко бременеене 😁. Снимки ми дадоха само 2 за съжаление, и този път ми се падна една сърдита докторка, чак ни притесни да я питаме може ли да ни запише снимките на пендрайва.  Мъжа ми чак ноздрите на беба огледал и ми каза че профила бил като на другата ни дъщеря. Аз изобщо не съм наблюдателна за такива неща и им се чудя(и тои и майка ми, независимо един от друг) как видяха някакви черти в една черно бяла екография.  Е след 5 месеца ще разберем как точно изГлежда🤔.

# 519
 Мами, да ви питам, търсех навсякъде инфо, но не открих нищо - висок хемоглобин опасен ли е, на последните изследвания ми беше 150 Confused не трябва ли малко диетка или не знам

# 520
Поли, ако не греша референтните стойности за жени са между 120 и 160, макар и към Горна граница е в норма. Simple Smile май проблем е по скоро ако е под 120, но като се сетя преди да забременея хемоглобина ми беше стигнал до 146 и малко се стреснах дали не е много висок, така и не питах лекар де, но ако искаш за твое успокоение може да се по интересуваш Simple Smile

# 521
Поли, да ти имах проблема. Не съм чувала високият хемоглобин да е проблем. Аз се чудя как да вдигна моя, че пак вървя към анемия, думи на гинеколога ми Unamused

# 522
Моят хемоглобин е под 100 и е проблем. Попринцип е нисък сега е паднал още. С предната бременност ми вливаха някакви ампули за да не се стигне до кръвопреливане. Това ме притеснява, защото не ям месо. Не мога. Не съм вегетарианка, преди да забременея си хапвах от всичко, но сега само като го видя не че не ми се дояжда, а чак ми се гади.
Аз имам друг проблем. От няколко дни ме боли на моменти зъб. След като го измия минава, но днес доста ме болят дори и в момента. Незнам дали мога да пия нещо и дали може да ходим на зъболекар? Зъбът е с кариес, появи ми се в следствие от бременността. Липса на витамини.... Уф, все да има по нещо.

# 523
dtodorova, според мен е по-добре да питаш гинеколога си преди да вземеш каквото и да е болкоуспокояващо, още повече че то не лекува проблема. Аз мисля, че може би не е проблем да се премахне кариеса, вече за упойка незнам дали може да се ползва. Снимка на зъб със сигурност не може да се прави. И все пак, трябва да питаш АГ. Кажи му проблема и нека те посъветва.

Моят хемоглобин беше 120 последния път, но беше леко паднал в сравнение с предишното изследване. Върви към долна граница още от сега ☹

# 524
Аз не съм пила нищо и не смея, но със сигурност утре още ще питам.

Общи условия

Активация на акаунт