ОКТОМВРИ още е далече, но стигнахме средата вече

• 53 180
  • 721
  •   1
Отговори
# 540
  • Beyond the stars
Нямам мераци май за голи тумбаци (ии чак в рима ми се получи  Laughing Laughing), та ще са рокли вероятно.. Поне има време да измислим идеи до тогава, че както го бях решила за следващия уикенд пак щеше да е на бързи обороти.

Иначе в телефона си имам повече снимки от бременни приятелки отколкото мои  Laughing Laughing Добре, че поне снимката всяка седмица не пропускаме, но като цяло съм сигурна че после ще се ядосвам, че не съм се снимала повече.

# 541
Здравейте, отдавна не съм се включвала в групата. Да ви разкажа набързо какво се случва при мен, че в нета няма много информация и ако някой търси ще се радвам да попадне на някакво мнение.

От ФМ вСтара Загора ме пратиха в София на ехокардиография, където се видя приблем в сърцето - допълнителна горна лява куха вена. Бях при доктор Маринов в Надежда. Той ме прати на ФМ при доктор Чачева, където видяха доста сериозен и рядък проблем с кръвотока на бебето 1:200 000 бебета имат такъв проблем. Кръвта от пъпната връв се влива директно в сърцето. Диагнозата е агнезия на дуктус венозус с ливър байпас. Препоръчаха ми хромозомен тест, за да отхвърлим аномалии като Даун и т н. Ако всичко е наред с теста ми препоръчват следене в Германия. Ако не е-прекратяване на бременността. Бях и на второ мнение в Майчин дом-потвърдиха, че има проблем, но не знаят какъв точно, но там искат амниоцентеза. Реших да се доверя на доктор Чачева, която ми постави диагноза и беше сигурна какво вижда. Освен това преди 4 години е имала такъв случай. Днес ме приеха в Надежда и взеха кръв от пъпната връв на бебето. Стискаме палци да е отрицателен теста и след това да видим какво ще правим със сърцето.
Предстои ни сватба след две седмици.
Ако всичко е наред след нея заминаваме за Германия, да видим там какво ще кажат.

Това е от мен момичета, ще пиша като имам повече информация.

Добре дошли на новите мами Simple Smile

# 542
  • Beyond the stars
Ani Angelova 582146 ще се молим за Вас  Praynig Дано всичко бъде наред !

# 543
А.Angelova, нищо не ми говорят проблемите, за които си писала, но имате едно голямо пожелание за късмет от мен! Дано всичко е наред с бебето!

# 544
Ani Angelova, дано се разминете с възможно най-малкия дявол и всичко да има лесно, възможно, безгрижно и щастливо решение! Стискам палци!

# 545
Благодаря, момичета! Прегръщам ви ❤

# 546
  • Blondeville
Ани, и тук да ти пожелая кураж и добри новини!

# 547
  • Sofia
Ани, късмет мила, дано всичко да бъде наред!
Аз също да се отчета днес ми мина втората ФМ, бебка е добре, шава, рита, не ни позволи никакви хубави снимки да й направим, постоянно слагаше ръцете пред лицето, не даде и пола да видим добре, все с гръб и свити крачета, но докторката отсече на 90% момиче с характер, ето това се казва жена скорпион. Праща  ни профилактично на ехокардиография след 2 седмици. Плацентата също доста се е вдигнала по задната стена, та малко отдъхнах.
Само ме притеснява течението което имам, тека като река, така се падна, че утре трябва да ходя до АГ-то за болничен и ще помоля за една микробиология, при вас наблюдава ли се засилване в течението?

# 548
malinka__, при мен се появи по-засилено течение от около месец и половина. Пускахме микробиология и всичко е наред. АГ каза, че просто трябва да свикна, че до края ще е така. За мен не е нещо ново, понеже имам раничка на шийката от много години, която не ще да се маха, просто сега е по-засилено.

# 549
Ani, пожелавам ви късмет и накрая всичко да е наред! Кураж!

# 550
  • София

Предната плацента не е индикация за секцио, а предлежащата (тоест, лежи на маточната шийка).
Моята също е предна, но е висока и наистина малко по-късно започнах да усещам бебето.
Много се върти и я усещам ту високо, ту ниско в шийката и в пикочния мехур, което не е особено приятно и даже подскачам на моменти и се моля да не го прави повече :Д
Кръвно 120/80 е нормално, но по-високо вече трябва да се следи изкъсо. Моят пулс също е ускорен.
Стволови клетки няма да взимаме и този път. Бих дарила, но за жалост банката в Александровска болница, която ги взима е много неорганизирана и не са си уредили нещата.
За пулсациите на пъпната връв съм съвсем съгласна, но то целият кръвоток на бебето е наситен със стволови клетки, така че не го лишавате от тях, ако не изчакате да спре да пулсира. По-скоро е хубаво, заради хемоглобина на бебето да се кръвоналее повече, но в случай, че бебето има нужда от аспирация и реанимация от неонатолога едва ли ще е удачно да се чака пъпната връв. А понякога бебето не изревава преди аспирацията.
Кръвната група на ММ не сме следили. Аз съм с положителен резус фактор. Ако сте с отрицателен ще е нужно веднага след раждането да вземат кръв от пъпната връв на бебето (това е неговата кръв) и да изследват кръвната му група. В случай, че не е отрицателна, като вашата, а положителна ще се наложи да ви направят Анти Де Гама Глобулин - ваксина, която няма да позволи да създадете антитела срещу кръвната група на бебето. Ако не се направи ваксината, следваща бременност с бебе с (+) резус фактор няма да е успешна, защото тялото ви ще създаде антитела срещу нея.

gery_, не се ядосвай, хубаво е, че ги следите тези неща и няма нищо по-важно от щастлив финал и здраво бебе Heart
И лежането ще преглътнеш, по-добре 3 месеца лежане с бебе в корема, отколкото 3 месеца бебе в кувьоз и чакане на добри новини.

Хемоглобина с предната ми бременност много падаше и то от самото начало. През цялото време пиех желязо, а накрая едни гадни ампули Тотема, защото таблетките не ми вдигаха стойностите, а в края на бременността беше паднал под 90, което изобщо не се нравеше на докторите Simple Smile

Ani, отново късмет!

# 551
Късмет и от мен за Ани! Дано всичко е наред и не се наложи да пътувате. Колкото до амниоцентеза, аз правих, не е опасна нито болезнена.

# 552
Ани, късмет и тук от мен!
Sweetvit, днес доста се повиши кръвното, утре ще пусна кръв и урина и ще се консултирам с кардиолог от щерев. По обяд много ми призшя, дори по върнах фреша който си направих 10 минути след като го изпих. Пулса и до 130 стигна. А кръвното забелявам, че ми показвя различни стойности на двете китки като на дясната е по високо. По едно време ми показа 159 на 123 и след това веднага като го измериха стойностите бяха малко по нормални. Не знам вече до колко мога да имам вяра на механичния апарат.

# 553
Ани,стискам палци и ви желая много сили!Надявам се всичко да мине успешно и следващия път да ни донесеш добри новини!
Gery, пожелавам и на теб всичко най-добро!

Последна редакция: чт, 07 юни 2018, 09:30 от Sunshine29

# 554
  • Beyond the stars
Отмениха ни полета до Венеция в петък Cry и ми едно такова счупено и никакво. Нямам сили точно сега за такива забавления. Вариантът ни е ранен полен до Рим и 500км до Венеция, ама стачката е general и не се знае кой кога и как протестира. Утре сутрин ще говоря с Райън ама не виждам много полезни ходове Frowning1

Общи условия

Активация на акаунт