Слънцезащита 2018 - II

• 90 226
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
аз още не съм открила крем за лице да не ми белее, но вече се примирих.Незнам нищо за филтрите освен, че физичните ми изсушават допълнително кожата и затова ги избягвам....

# 286
Не може да се каже, че едната е по-добра от другата - лично мнение.

В най-общи линии, минералната се предполага, че дразни по-малко чувствителни кожи и такива с проблеми като розацея например, освен това рискът от алергична реакция е по-малък, но пък това зависи и от другите съставки в съответния продукт, та пак зависи от формулата.
Старите химични филтри (авебензон, оксибензон, октокрилен и др.) са по-малко стабилни и с потенциал за предизвикване на реакция на кожата към тях. Новите химични филтри обаче носят значително по-малък риск от непоносимост, стабилни са и в някои случаи предлагат по-добра защита от физичните.

Някои химични филтри също оставят бял филм. Всичко е нюанси и индивидуално според кожата и предпочитанията.

Минералните филтри на мен ми сушат, кремове с оксибензон ми дразнят и щипят. Първите не съм ги отказала напълно, но избягвам оксибензон и октокрилен.

Главните критерии, по които избирам слънцезащитата са:
-без парфюм
-без ретинол палмитат
-без оксибензон
-ако кремът е с химични филтри, да съдържа тиносорб, мероксил или някой от другите нови филтри
-ако кремът е с физични филтри, да е оцветен, да има задължително и титаниев диоксид и цинков оксид + железен оксид (обикновено това е оцветителят, но този филтър предлага и защита срещу видимия спектър светлина).
-по възможност да е без алкохол, но не е абсолютен критерии.
-задължително broad spectrum, high UVA protection или с 3-4 PA плюса.

От там нататък, ако ми хареса като текстура и финиш, остава за ползване, ако не, отива за тяло и повече не купувам - минавам на следващия.

# 287
  • Sofia
Миоки, благодаря за детайлното обяснение! bouquet

Мисля, че не само на мен ми беше от полза. Peace

# 288
Здравейте момичета,понеже идва сезона на моретата,а аз след 1 месец ще ходя и не знам какво олио за тен да си взема,за да стане наистина хубав и дълготраен тен.Четох във форума,че доста момичета са доволни от тези на Нивеа и се колебая между тях и тези на Cocosolis —> https://www.theskin.bg/cocosolis-oil-pack.html
Ще помоля ако някой ги е ползвал да каже мнение.Благодаря предварително Simple Smile)

# 289
Здравейте момичета,понеже идва сезона на моретата,а аз след 1 месец ще ходя и не знам какво олио за тен да си взема,за да стане наистина хубав и дълготраен тен.Четох във форума,че доста момичета са доволни от тези на Нивеа и се колебая между тях и тези на Cocosolis —> https://www.theskin.bg/cocosolis-oil-pack.html
Ще помоля ако някой ги е ползвал да каже мнение.Благодаря предварително Simple Smile)
Тези Cocosolis нямат никаква слънцезащита, надявам се знаеш.

Blаck Cat, благодаря, надявам се съм била полезна. Този линк съм го публикувала и преди - UV Filters Chart: Sunscreen Active Ingredients

# 290
  • гр.Видин
Лично аз предпочитам минералната зашита. защото за разлика от химическите филтри не се разрушава под въздействие на слънцето.  И в нормални условия, ако не я бършеш /аз съм свикнала и не си пипам лицето/ си действа. Ако човек няма възможност постоянно да подновява. Освен това идеята, че не попива, а остава на повърхността на кожата и отразява лъчите ми се струва по-добре за кожата.

# 291
Аз мажа лосион или спрей със слънцезащита преди да тръгнем за плажа. На плажа се мажа с олио за тен, да привлича слънцето. И така хем съм защитена, хем имам хубав тен. След къпане в морето подновявам и двете.
Кожата ми попринцип никога не е изгаряла.
Аз съм много доволна от това олио на Каротен. Но задължително да има морковче на картинката, защото има и друго с кокос мисля. Simple Smile
Друг вариант е какаово масло, виждала да се мажат по плажа жени с доста хубав тен и мисля да пробвам тази година.

# 292
  • Бургас/Пз
И ако нямаш вече придобит тен се изгаря сериозно с тях. По-добре нещо с ниска защита и по-често мазане, отколкото без никаква. Тези масла на Cocosolis, спокойно биха могли да бъдат да заменени с комбинация на няколко масла, забъркани и изсипани в подходящо шише. Просто рекламата им е много голяма в момента  Peace

# 293
Аз установих, че минералната слънцезащита много сериозно ми дразни очите и започва страшно сълзене... Пробвах няколко от мостри и не... Последно взех една минерална прахообразна пудра с висок фактор от ихерб и отново дразнене.. А мислех с нея да подновявам върху кремовете ми с химични филтри... Освен това тези с минералните филтри ми запушиха порите за няколко дневно мазане и ми избиха малки пъпчици в т-зоната... А тежката и бяла консистенция въобще не я коментирам... Но пък недостатъка на химичните филтри поне при мен е, че не пазят на 100% от петна и лунички... Иска си явно много обилно нанасяне и подновяване през къс период... Иначе се приемат добре от кожата ми и не са мазни и тежки...
Явно отново е до проба -грешка (добре, че тук в аптеките дават мостри на слънцезащитните кремове)...Smile

# 294
Аз мажа лосион или спрей със слънцезащита преди да тръгнем за плажа. На плажа се мажа с олио за тен, да привлича слънцето. И така хем съм защитена, хем имам хубав тен. След къпане в морето подновявам и двете.
Аз съм много доволна от това олио на Каротен. Но задължително да има морковче на картинката, защото има и друго с кокос мисля. Simple Smile
Друг вариант е какаово масло, виждала да се мажат по плажа жени с доста хубав тен и мисля да пробвам тази година.

Аз по-миналата година се мазах с това олио на Каротен,но не помня кое точно беше и съвсем малко почернях, а миналата година си взех кокосово масло и си го сложих в такова шише със спрей помпичка около 4 дни се мазах с него и съвсем малко почернях и много бързо ми падна тена.А една година преди 3-4 години си бях взела едно на Нивеа мисля,че беше страхотен тен и дълготраен и пак около 4 дни се мазах някъде,но не мога да си спомня кое на Нивеа беше.

# 295
И ако нямаш вече придобит тен се изгаря сериозно с тях. По-добре нещо с ниска защита и по-често мазане, отколкото без никаква. Тези масла на Cocosolis, спокойно биха могли да бъдат да заменени с комбинация на няколко масла, забъркани и изсипани в подходящо шише. Просто рекламата им е много голяма в момента  Peace

И аз точно това си мислих снощи.Масло от ккос,какао,жожоба,витамин Е, бадем.....

# 296
Скрит текст:

Аз по-миналата година се мазах с това олио на Каротен,но не помня кое точно беше и съвсем малко почернях, а миналата година си взех кокосово масло и си го сложих в такова шише със спрей помпичка около 4 дни се мазах с него и съвсем малко почернях и много бързо ми падна тена.А една година преди 3-4 години си бях взела едно на Нивеа мисля,че беше страхотен тен и дълготраен и пак около 4 дни се мазах някъде,но не мога да си спомня кое на Нивеа беше.
От 4-5 години се мажа с какаово на плажа и става страхотен тен.Слагам я над слънцезащитата.

# 297
Да ви попитам нещо, чудя се само аз ли имам този проблем.
Мажа си ръцете преди излизане със слънцезащита, слагам си чантата през рамо и винаги после имам черно по дрехите от допира на чантата с ръката ми.
Сега се прибрах и видях, че отново на чисто нова светла рокля имам петна.
Сещате ли за слънцезащита за тяло, която никак да не е мазна? Миналата година бях с Eucerin за тяла, сега с Ла Рош. Съсипват ми се всички дрехи и ми писна.

На вас става ли ви така?

# 298
Да и при мен така става. Другият ми проблем е, че косата ми се лепи по ръцете. Единствения начин който съм намерила до сега е да слагам отгоре пудра да попие мазното.

# 299
Piz Buin,  за мен най-добрите масла, млека, лосиони и т. н. Получавала съм чудесен тен с тях, а хич не съм любител на излежаването на плажа. Час- два на плажа и то след 16:00 часа.
 Имат и Dry touch серия, ефективна е, днес бях с нея на лицето, вчера я купих от Метро, 13 лв. Реших, че и да не пасне на лицето, ще ги измажа на ръцете. Не лъснах, само дето максималния фактор е 30.
Поръчах си и за тяло. Чакам си ги с нетърпение, че в събота ми изгоря корема и гърба, ама то е защото не се мазах, все едно си нямах слънцезащитни в чантата.Head Band

Общи условия

Активация на акаунт