Слънцезащита 2018 - II

• 90 232
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, имате ли впечатления от това олио на Авен?

https://www.eau-thermale-avene.bg/slnce/slnce-grizha/slncezashch … hitno-olio-spf-30

# 271
Принципно всякакво прекалено вторачване, неистова борба и вманиачаване е повод за размисъл.
Със сигурност не е основната причина за стареене на кожата, основната е ЕГН-то, а за увисването - гравитацията.
И стареене на кожата от неразумно и прекомерно излагане на слънце е едно, тюхкане как ако знаех и се мажех с 50 фактор последните 20 години, за да се предпазя от ув Б лъчите, проникващи в офиса по цял ден, щях да имам идеален контур на лицето след 40, вече звучи леко странно.
Joy сладурана.

Темата е за по-малко или повече вторачени. Не сме се събрали тук на кафе и да си говорим по разнообразни теми, а за слънцезащита. Как реши, че сме се вторачили, не ми е ясно. А ти какво правиш тук, анализи?
И да, яд ме е, че не съм започнала със слънцезащитата преди 20 години и? Проблемът ти пък с това какъв е? Не ми отговаряй, въпросите ми са риторични.

# 272
  • Prismatica Aerie
Елица, форумът е пълен с прекалени неща - прекалено много парфюми, лакове за нокти, козметика за коса и прочее - ако навсякъде влетя и заобяснявам, колко са ми странни - не е ли...пак прекалено?

За правото на свобода на избор писах по-горе... Кому е нужно нечие възмущение и какво се постига с това?

Ако аз не ползвам слънцезащита ще ходя с мехури по лицето - вероятно и това Ви звучи като нонсенс, защото според Вас едва ли съществуват хора, които не потъмняват никога, а направо изгарят.

п.п. Една много, много хубава статия, с добри източници.

# 273
На Елица забележките ми приличат на да отидеш на сбирка за плетки и да се изцепиш, че прекалено са се вторачили в теми за прежди и куки  Laughing

Освен против стареене, слънцезащитата се ползва и за предотвратяване или държане под контрол на пигментни петна. Кожата ми е склонна към пигментация. Имам лунички + от 10-15 години кафяви пигментни петна + две чисто бели на лицето, които са си чиста увреда от слънцето.
Едното петно е било кафяво преди няколко години видях си го на снимка, по пътя на логиката, другото също. А аз не съм от хората редовно ходещи на море или друг вид плаж. Солариум съм ползвала преди повече от 10 години и не повече от 5-6 пъти.

# 274
Слънцезащитата не е неистова борба. Нормална грижа е, като крема за лице.

# 275
Здравейте момичета,някоя от вас има ли впечатления от този спрей за тяло на Юсерин?https://www.eucerin.bg/products/sun-protection/transparent-sun-spray-dry-touch-spf50

# 276
Козметиката колкото и да не ни се вярва е важна за кожата ни. Тези дни гледах едни мои снимки от една екскурзия преди 3-4 години и чак се изумих колко сух и зле изглежда околоочния ми контур. Сега не помня каква козметика съм ползвала тогава, но определено не е била моята козметика и не знам защо тогава не съм го забелязала... Явно човек трябва по-добре да наблюдава кожата си и нейните нужди... Аз понеже често меня козметиката си за лице и слънцезащитите и това донякъде е добре, защото иначе при неподходящите продукти щях да си ходя все подпухнала или с бръчиците при смях... Smile

# 277
  • Бургас/Пз
Днес направихме първия плаж Simple Smile Малко прекалихме,защото изкарахме 4 часа, но слава богу няма сериозни поражения.
Да споделя от какво съм доволна.
Детето го мазах 3 пъти с 50ти фактор на серията за деца от ДМ. Няма никакво зачервяване освен на прасците, защото тях съм ги пропуснала.  Embarassed
Аз имам няколко солариума. Спрях да ходя на 23ти май,но все още имам тен. Мазах се с 30ти фактор олиото на Нюкс. Много съм доволна. Само малка част от гърба,която съм пропуснала ми е зачервена, въпреки че е с някакъв тен.
Лицето го мазах с Неостратата и шапка, очила и под чадъра. Нямам никаква промяна дори стои неестествено бяло на тялото Sad
Изводът е, че си трябва мазане. При нас горе долу през час и нещо и имаше ефект. Утре сме пак и се надявам да няма изгорели Simple Smile

# 278
cutesmallcat, май разводнихме темата Smile
Чичко Гугъл е пълен с такива упражнения

Тези не ги намирам нещо с Гугъл, може ли линк?

Иначе, за сведение, дъщеря ми има кожен проблем (витилиго) и дерматоложката й казва, че трябва да я щпакловам с 50 фактор с минерални филтри. Тя ми препоръчва Авен, но не мога да гарантирам дали наистина е най-доброто или има някаква обвързаност. Но би трябвало да върши работа за хора с наистина проблемна кожа, води се добра тази докторка. Става бяла като призрак на плажа с този крем и няма отмиване това чудо, обаче Simple Smile

# 279
  • гр.Видин
И аз си взех avene /уж за всеки ден и за лице/ и пише, че тониран. Мале, като го сложих ужас, чисто бяла. И не попива ....

# 280
И аз си взех avene /уж за всеки ден и за лице/ и пише, че тониран. Мале, като го сложих ужас, чисто бяла. И не попива ....
Аз имам този https://sopharmacy.bg/avene-sluncezastiten-fluid-spf50-50ml.html
не ми белее, прилича на фон дьо тен, но няма покривните.

Последна редакция: пн, 11 юни 2018, 08:34 от bubanka

# 281
  • гр.Видин
Аз понеже държа да е с минерална защита.
http://www.marvi.bg/avene-sun-care-mineralen-krem-s-visoka-stepe … ja-50-ml-462.html

Имам и друг с минерална, но не е така. С този лицето е все едно омазано с бяла боя.

# 282
Не пише да е тониран, пък и  с този цинков оксид, нищо чудно, че белее.

# 283
  • гр.Видин
Пише. В този сайт не, но на опаковката ми пише

# 284
  • Sofia
А с какво минералната защита е по-добра от тази с химични филтри? Някой би ли пояснил?

Общи условия

Активация на акаунт