Слънцезащита 2018 - II

• 89 623
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
  • Бургас/Пз
Ползвам Неострата и за градски условия и за плаж. Кожата ми лятото е смесена. Нанясам го директно без крем отдолу. За градски условия отгоре слагам ФДТ-на Герлен Аква. Не ми е правило кир ефект досега. На плажа измивам лицето си на душовете, подсушавам добре и нанасям повторно и така няколко пъти. Забелязвам обаче, че само с вода не се сваля напълно, а по кърпата за лицето остават леки следи. Нямам никакви признаци на запушване на пори, пъпки и т.н. Вече трети месец го ползвам и съм изключително доволна.

# 676
  • На ръба..
Не знам какъв фдт ползваш /колко покривен/ но, ако е с леко покритие мисля че Неостратата можеш да си я ползваш в града. При мен от този грим се получава едно много приятно уеднаквяване на тена, като че ли съм с ББ крем. Много ми харесва ефекта.

# 677
Благодря, момичета. Утре ще взема мострата и ще пробвам. Ако не става за под грим, ще мисля друго.

# 678
Може ли отново линк към продукта, който си пробвала? На Авен беше нали?

Неострата дали запушва пори, момичета? Да не ми станат пъпки при продължителна употреба?
Под фон дьо тен може ли да се слага или прави “кир ефект”?

https://www.eau-thermale-avene.bg/slnce/slnce-grizha/slncezashch … alen-fluid-spf-50

Ето този Simple Smile

# 679
Не е лош продуктът, но ако можеш, вземи тестер. Интересно ми е как ще е откъм цвят, защото има и не нано титаниев диоксид, от който очаквам да белее. Има и железни оксиди, та трябва да е балансирано това. Придава цвят, тониран е нали?
Недолюбвам нано титаниев диоксид, но тук има и алуминий, който е покритие и за него и за цинкови оксид, за предпазване от нежелани реакции с UV лъчите. Няма други потенциално фото-нестабилни филтри. Има много готин антиоксидант PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE, този:
https://www.ulprospector.com/en/na/PersonalCare/Detail/75/226091/Tinogard-TT
Не е бъкан със силикони, не ми изглежда и тежък откъм съставки на мастна основа. Поработили са сякаш да е лек, а да има покривност. Мисля, че е ок за мазна кожа. Пише ли колко процента от филтрите съдържа?

Намерих тестер, но не е за моята мазна кожа. Много лъсва още като се намажа, тониран е, обаче някак оранжево стои и не изравнява тена. Така че май на Неострата ще поръчам. Simple Smile
Надявах се да е ок, защото вместо масла са сложили повече естери напред в състава, а за тях е по-типично да обгрижват кожата, без да мазнеят излишно. Щом има CI-та, тоест оцветяващи пигменти, винаги е рисковано да се купува без тестер. Постигането на добри цветове е работа за художник. В този крем бяха сложили червено, жълто, бяло и черно. Червеното и жълтото дават оранжево, черното потъмнява цветовете, бялото ги просветлява и дотам. Оранжевото се тушира със синьо, червеното със зелено...Само с трите пигмента цветът трудно щеше да е естествен.
Изобщо, тестерите мисля, че трябва да се въведат като задължителни със закон.
Щом кожата ти е взискателна, по- добре тестер и от Неострата, ако не си го ползвала досега.

# 680
Аз на свой ред да попитам няколко неща, защото ми е интересно:
1. Защо ползвате слънцезащитен продукт - поради реално сериозно излагане на слънце или ползвате с идеята, че всеки слънчев лъч, попаднал върху кожата, я състарява? Или друга причина?
2. Следите ли ултравиолетовия индекс за деня?
3. Ползвате ли слънцезащитни продукти за децата си също толкова редовно, колкото за себе си?
4. Спазвате ли правилото за дължината на сянката?
5. Какви други мерки вземате за предпазване от слънцето?

Последният въпрос ми хрумна, защото темата се нарича Слънцезащита, а не Слънцезащитна козметика.

JACKLIN, поясни ми, моля те, какво е Ареола, грам не ми просветна друго, освен ареолата около гръдното зърно Smile? Благодаря ти Flowers Hibiscus.

# 681
  • Пловдив
Предполагам е Аирол😊 защото и аз го ползвам..

# 682
Предполагам е Аирол😊 защото и аз го ползвам..
Благодаря, armira Simple Smile.
Относно първия въпрос, уточнявам, че не касае случаите на наличен проблем с пигментацията, случаи като на Catalano, тоест много светла кожа и силно предразположение към изгаряне, както и случаите на лекарско предписание за слънцезащитен продукт. Имам предвид антибръчкова слънцезащита.

# 683
dragon8 aз ще ти отговоря на въпросите от моят си камбанария Simple Smile
1. Защо ползвате слънцезащитен продукт - поради реално сериозно излагане на слънце или ползвате с идеята, че всеки слънчев лъч, попаднал върху кожата, я състарява? Или друга причина? – като минах 40 и ми цъфна едно петно на челото (мелазма). Вероятно няма смисъл да ти обеснявам, че махане няма. И до преди това съм се мазала със слънцезащита, но само при пряко излагане на слънце, т.е. плаж.
2. Следите ли ултравиолетовия индекс за деня? – да, аз го следя. Днес при нас е супер облачно, но индекса е 3. Намазана съм с австралийското злато на дебело, дори не съм го и размазала кой знае колко. Колкото да е нанесено равномерно и да не стои на мазанки.
3. Ползвате ли слънцезащитни продукти за децата си също толкова редовно, колкото за себе си? – тук вече въпроса е много труден. Понеже чадото е тийн, въобще не подлежи на никакъв смислен диалог, от там и мазане. Имаме лекарска забрана за слънцето, поради много сериозно заболяване от близкото минало. Стои покрит с блуза с СПФ 50, но за мазане  неще и да чуе. Също 80% от времето на плаж е под водата. Опитвам се поне лицето му да мажа. Другите части е абсолютен абсурд. Както казах на разговор не подлежи, единствения ми избор е да го набия, но е вече по-висок от мен, та и това отпада.
4. Спазвате ли правилото за дължината на сянката? – Правилото го спазвам ще не ща, понеже работя от 8-5 и нямам достъп до пряка слънчева светлина. На работа нямаме прозорци дори. Уикендите не излизаме почти от нас, освен на бързо сутрин до някой магазин или мол пак на закрито. Но съм намазана.
5. Какви други мерки вземате за предпазване от слънцето? – други мерки тази година за добавка към мазилата си взех и шапка на плажа. ДОкато бяхме на море се бях ядосала, че това въпроснот петно на челото ми пак потъмня, въпреки мазането с 60+ фактор на Ларош. Добре, но от как сме се прибрали, сякаш изчезна това петно. Мисля, че е възможно от топлината да е изглеждало по-тъмно или ако е било червено нещо. Сега в нормалното ми ежедневието вече, просто го няма и много се радвам. Явно тази година не съм допуснала ново пигментиране. Онази година се окепазих и после цяла година съм се борила да го изсветлявам.

# 684
За първи път чувам за този индекс  newsm78
Може ли по подробно да обясните, и къде се следи?  bouquet

# 685
Най-просто казано УВ индекса е число показващо максималното количество сънчева ултравиолетова радиация, достигаща до земната повърхност. Аз лично научих за него преди години, когато се чудих как да си набавям витамин Д. За набавяне на вит. Д трябваше да е над 3-4. Аз лично си го следя на телефона. С iPhone съм и като отворя app-a за времето и скролна на горе и под прогнозата за деня най-долу на страницата има инфо и за индекса. Иначе гугълвай УВ индекс и ще ти отвори сума и уебсайтове където да видиш този индекс.

# 686
С пигментни петна съм от 10 години. Нямат махане, за това и мажа слънцезащита. Ползвам и шапка от 2 или 3 години. От миналата и големи слънчеви очила с диоптър.

# 687
И аз да отговоря Simple Smile
1. Защо ползвате слънцезащитен продукт - поради реално сериозно излагане на слънце или ползвате с идеята, че всеки слънчев лъч, попаднал върху кожата, я състарява? Или друга причина?
Някой ден, ако имаме късмет, ще остареем. Ползвам слънцезащита основно и преди всичко като защита от карциноми.
2. Следите ли ултравиолетовия индекс за деня?
Не, но не ползвам една и съща защита в градски условия и на плажа / в планината. В градски условия, сутрин излизам за работа и се прибирам вечер, като пътуването ми е в кола или градски транспорт. С други думи, по един или друг начин се съобразявам с УИ, макар и без да се информирам за него конкретно.
3. Ползвате ли слънцезащитни продукти за децата си също толкова редовно, колкото за себе си?
Нямам деца, ако имах, със сигурност, дори може би още по-педантично.
4. Спазвате ли правилото за дължината на сянката?
Не, не го знам.
5. Какви други мерки вземате за предпазване от слънцето?
Ползвам слънчеви очила, шапка с периферия, предпочитам да съм максимално покрита с дрехи - тънки, проветриви, естествени материи. Пия много вода, след излагане на слънце се старая да хидратирам и освежа кожата, обикновено с алое вера гел, термална вода и/или спрей пантенол. Не знам доколко е полезна тази рутина, но ме освежава след плажа. Преди плаж и плуване мажа косата с кокосово или какаово масло, смятам, че я защитават от слънцето и солената вода.

# 688
  • Prismatica Aerie

dragon8, чудна анкета!:hibiscus:

Приложението на телефона ми за времето показва и УВ индекс.
Децата ми се мажат всеки ден със слънцезащитен крем - навън са целодневно, носят шапки, за плаж са с тениски с UPF и дълги шорти. За подновяване имат стикове. Компромиси няма, защото изгарят и го знаят.
Целогодишно съм със слънчеви очила, имам всякакви видове - и за по-светлата част от деня и за привечер.
Преди ходех с бейзболни шапки, сега само с козирка, но времето ми прекарано под пряко слънце е краткотрайно.

# 689
  • гр.Видин
Какво е правилото за дължината на сянката?

Общи условия

Активация на акаунт