Слънцезащита 2018 - II

• 89 707
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
  • София
децата нямат нашите (количества) хормони, затова не регират по същия начин на мазила, както и не им мирише и потта
Мастните и потните жлези се активизират и доразвиват през пубертета. А кожата на възрастните отделя доста по-голямо количество себум и пот от детската.
Същото се отнася и различните участъци, като кожата на ръцете и лицето.
И аз не го намирам за чудно.

# 451
  • Prismatica Aerie
Учудване не е признак на невежество, струва ми се.
Чисто практически и оптически ми бе любопитен процесът на възприемане от кожата на даден крем от две съвършено различни кожи.
Който разбрал - разбрал.

# 452
  • гр.Видин
Получих си Australian gold Botanical . Е няма спор страхотен е. Освен, че не лъщя, не усещам кожата си утежнена от продукти. Стои много естествено. Много ми харесва.

А имате ли впечатления от този

https://www.emag.bg/slyncezashtiten-losion-za-lice-australian-go … 258/pd/DNRY2NBBM/

# 453
  • София

да! агресивен е към кожата и щипе, без видимо да я зачервява. иначе има много естествен финиш,  лесно се нанася и попива. слънцезащитният филтър е от старите химични (бензофенон 3), който според някои изследвания е токсичен за тялото

# 454
Учудване не е признак на невежество, струва ми се.
Чисто практически и оптически ми бе любопитен процесът на възприемане от кожата на даден крем от две съвършено различни кожи.
Който разбрал - разбрал.
Ползвай жокер - попитай дерматолог и ендокринолог.
Който разбрал - разбрал.

# 455
Здравейте, знаете ли някакъв слънцезащитен продукт, който да има и отблъскващо действие срещу насекоми, визирам досадните мушици и прочие на плажа. Благодаря много предварително.

В БГ продават ли се такива гривни:
Скрит текст:
Закачаш им по ръчичките по една, хем шаренки. АКо са малки децата де, ако са големи, ще разберат, че трябва Simple Smile Другия проблем е, че не знам до колко предпазват. При нас е наводнен пазара от тях, щом ги продават чвно са ефикасни си мисля. АКо някой е ползвал да каже. 

То иначе голям омазане ще падне - един път със слънцезащита, после пък с друго за насекоми. Моето магаре тийн не би толерирал толкова мазила...Абсурд. То за една слънцезащита каква олелия вдигаме...

# 456

На мен ми е адски неприятно,че като се намажа със слънцезащитите по лице и тяло и ми става ужаааасно горещо и кожата ми все едно се задушава. Много неприятно. При вас има ли го това ?  Weary
Аз почвам да се потя обилно, когато нанасям слънцезащита. В града мажа само лице и деколте, обаче ми е достатъчно. Започнах да си нося носна кърпичка в джоба, защото постоянно се налага да попивам. Особено ми е неприятно, че се налага постоянно да махам слънчевите си очила,за да се бърша.

# 457
  • Sofia
Хм, интересното при мен е, че макар природно да съм предразположена към по-обилно потене, със слънцезащитата нямам никакви проблеми в това отношение. Simple Smile

# 458
  • София
И аз нямам със слънцезащита, но с лосиони за тяло лятото става ад! Не ползвам от години. Обяснението ми е, че дишаме през кожата и в жегите я запушваме, когато най-много има нужда.
Но защо и при мен е само от лосиони.. идея си нямам.

# 459
Ние не сме жабки и не дишаме през кожата Simple Smile

Аз си го обяснявам с това, че в момента на намазване се смущава процесът на охлаждане за кратко и от там чувството, че се "задушаваш". Явно при някои хора това усещане може да е по-продължително.

# 460
Когато съм на закрито, това не ми се случва, но при движение навън ми е много неприятно.

# 461
  • София

Аз си го обяснявам с това, че в момента на намазване се смущава процесът на охлаждане за кратко и от там чувството, че се "задушаваш". Явно при някои хора това усещане може да е по-продължително.
Много смешно ми стана! Да, така е. Трябваше да сложа кавички.
Имах предвид, че в някаква степен се възпрепятства терморегулацията, а и нали през кожата се поема кислород и др. макар и в малки количества.

# 462
Скрит текст:

Много смешно ми стана! Да, така е. Трябваше да сложа кавички.
Имах предвид, че в някаква степен се възпрепятства терморегулацията, а и нали през кожата се поема кислород и др. макар и в малки количества.
Да, по всяка вероятност това е причината.
Все пак мотивацията е важна и ако я миа, не етолкова проблемно - личен опит. 

# 463
  • гр.Видин
А къде може да се намери инфо кои са нови и кои стари филтри?

# 464
Когато съм на закрито, това не ми се случва, но при движение навън ми е много неприятно.

Да и при мен проблема е когато съм на открито и в движение. Забързам ли пък малко крачката и става страшно.. жега и пот. Grinning Но аз и по принцип си се изпотявам повече заради проблеми със ЩЖ. Confused

Аз си мисля, че освен че се нарушава терморегулацията на тялото е и заради филтрите в кремовете, нали поемат и задържат топлината и затова ни става топличко. Hug

Общи условия

Активация на акаунт