Връзка с бездетна жена?

• 36 202
  • 571
  •   1
Отговори
# 435
  • София
А да имаш деца не е кеф ли?

# 436
Да, май трябваше да уточним, че става дума само за нежелание за деца, а не за отказване от светското и от хубавото като цяло. На монашеството се гледа като на нещо достойно именно защото се отказваш от всякакви удоволствия.
Докато жена, която си прави кефа,  не иска деца, дейсрвително може да предизвика раздразнение само със съществуването си Simple Smile

# 437
И в монашеството задълбахте. Не бих била толкова категорична, че се отказват от удоволствия. Аз съм предубедена към тези затворени религиозни общности. А и към всякакви подобни отшелничества в името на духовното.
Зад праведността и духовното нерядко са скрити тъмни страни на личността и ако надникнеш в нечия "извисена" душа, вероятно ще се удавиш от погнуса.

Също така – жена, която не иска да има деца, не е задължително да се свързва с образа на хедонистка, разюздана, гребяща с пълни шепи от удоволствията на живота. Ненормалница, за ожалване или кукувица. Това е изключително жестоко и се прави от време оно, продължава и днес – заклеймяване. Което подозирам е свързано не толкова от загриженост и любов към такава жена, а от напъващото в заклеймяващите желание за жестокост. Няма какво да се лъжем жестокостта се среща в човешките общества под всякаква форма, дори при децата е особено добре изразено. Това също е стаден инстинкт, обществен предразсъдък – да се заклеймява нечий личен избор, различен от този на масата. А в този случай е особено щекотливо, защото се смята, че по подразбиране една жена трябва да се осмисля чрез децата си и ако тя избере да няма такива, то значи смисъл от нея няма. Което, разбира се, няма как да е така, предвид, че всеки човек е преди всичко личност (със съзнание и ум), а чак след това ходеща матка.

Изборът да има или няма дете една жена често е свързан с вътрешно усещане. От какъв характер и какво го подклажда, е индивидуално. При някои жени прословутият майчински инстинкт никога не се проявява. Така е било винаги, но днес много жени могат да го заявят свободно, докато в миналото не е било така.

# 438
Хър мяуджести, писах назад в темата за две такива жени, напълно съзнателно неискащи деца отпреди 30 г. си възраст. И двете са сега близо до 50-те в стабилни връзки - едната от 20+ години, другата - от около 15 г. Едната ми е много близка приятелка още откакто сме били на по 20-25 и наистина никога не е искала деца. Аз също очаквах, че мнението й ще се промени, но не стана така. С мъжа, с който е до днес, се събраха, когато беше на 28-29.  Рядкост са, но ги има. Тук в темата Кукумицинка написа, че не иска деца.

Имаше всъщност един момент, който някой може да го окачестви, че са ми са се приискали деца - беше някакъв много куц период от живота ми - загуба на работа, раздяла след връзка и пр. глупости, изведнъж се изсипаха нещата. Имах чувството, че нищичко не ми е останало и си виках - поне дете да бях родила, все пак него никой няма да ми го отнеме. Самосъжалявах се един вид, не че сериозно съм искала. Веднага, щом започнаха да се оправят нещата, ми мина желанието.

# 439
На Запад при поява на желание на жената за дете в двойките, които са решили да нямат деца, се търсела помощта на психолог. Понеже почти е сигурно, че на всяка жена може да й дойде такъв мерак някога. Мъжът я подкрепял да мине през този период.... бла бла Измислили са го хората. Разбира се, винаги има шанс жената да тегли майната на всичките си решения и да роди едно дете Simple Smile

# 440
  • София
а неискането на деца на каква цивилизационна категория е продукт?
На правото на свободен избор, ако не вредиш на друг. Винаги е имало родители, които са приемали децата си за бреме. Дори и в животинския свят не е рядкост майката да изостави малките. Много по-отговорно е да си дадеш сметка, че не искаш да си родител и да отстояваш тази позиция при целия натиск от обществато, отколкото да родиш деца, но да съжаляваш за този избор. Само преди стотина години да имаш едно дете е било "ненормално" и никой не се е стремял целенасочено към такъв резултат. Сега това е норма, въпреки че води до отрицателен прираст. След 50 г. едва ли на някой ще му прави впечатление избора да нямаш деца.
Само дето не е продукт, а следствие от възможността за свободен избор и напредъка на цивилизацията.
Преди да бъде измислена съвременната контрацепция, не са имали много голям избор Stuck Out Tongue Winking Eye

В обши линии неискането е продукт от чист егоизъм, презадоволеност, разглезеност до нежелание да си розваляш рахата и т.н. Но пак не обяснява защо не при всички е така, даже напоследък виждам много семейства с 3-4 деца, та явно на хората различни неща му щракат в главата.
А правото на свободен избор никой не им го оспорва, обаче се получава леко като с гейовете. Трябва задължително да ги приемаме такива хора за нормални, че и да ги харесваме, и да ръкопляскаме за избора им, сакън да не се обиди някой или да го приеме за дискриминация.

В природата няма празно, така че с отрицателен прираст няма да остане територия, не се притеснявайте. От съседните такива вече прииждат.

И жената не винаги има шанс за теглене на майни и раждане на дете, прекалено е ограничена  във времето и физически.

# 441
Цитат
В обши линии неискането е продукт от чист егоизъм, презадоволеност, разглезеност до нежелание да си розваляш рахата и т.н. Но пак не обяснява защо не при всички е така, даже напоследък виждам много семейства с 3-4 деца, та явно на хората различни неща му щракат в главата.
А правото на свободен избор никой не им го оспорва, обаче се получава леко като с гейовете. Трябва задължително да ги приемаме такива хора за нормални, че и да ги харесваме, и да ръкопляскаме за избора им, сакън да не се обиди някой или да го приеме за дискриминация.
А не подозирате ли, че може да е свързано и с други подбуди – лош майчински пример или бащински, травма в детството, изнасилване или хиляди други причини. Да се изтъкват така еднозначно обобщаващи причини за избора на всяка жена, не ми стои сериозно.
Никой никого не кара да ръкопляска, а да бъде по-широко скроен и да не лепи етикети "нормален" по избор. Звучи наистина смело твърдението, че жена която не желае да има деца е ненормална. На мен ми звучи смешно.

# 442
Не. Получава се обществен натиск, при който 30 човека пилят на един. Най-нормалното нещо е този един да се засегне и да се защитава, когато му влиза някой си в личното пространство с укорително 'ти сега защо така, виж ме мене'.
При положение, че майчинството е отговорност, не виждам защо всяка, родена с матка, трябва да се възпроизведе в първия удобен момент, без оглед дали има нещо в главата и без оглед дали осеменителят й става за друго, освен осеменяване.

# 443
  • София
Разликата е, че не влагам емоции в написаното, просто констатирам, а вие се опитвате да го докарате на драматизъм.
"Нормално" е обичайното за обществото и природата, различното е отклонение, ненормално. Прост факт, не обида.

И пак изтъквате някакви странични фактори като липса на стабилност, неподходящ партньор, психологически травми при жертви на престъпления, които нямат общо с това, което писах.
И по-назад се спомена, че доста по лесно и безболезнено е да кажеш не искам, вместо да обясняваш истинските причини, дали невъзможност, дали нещо друго.

Но  неискане в чист вид наистина е твърде рядко срещано и си е отклонение.
Аз примерно такива хора не познавам в реалния живот.

# 444
"Нормално" е обичайното за обществото и природата, различното е отклонение, ненормално. Прост факт, не обида.
Нормалното в обществото и нормалното в природата много често си противоречат. Нормалното според природата ни често е под въпрос, предвид липсата на 'диви' хора, за разлика от котки и ягоди примерно.  Има и нормално според местната религия, което е в разрез със светското виждане, а за природното да не говорим.  За кое нормално говорим?
Секциото не е нормално, нито често срещано, ама на - има файда от него. Лекарствата също. Злоупотребата с алкохол не е нормална по никой критерий, но се случва. Примери до утре мога да изреждам.
Причините да не иска жена да има дете не мисля, че са 'странични' на дискусията. Особено както примерно ти обявяваш такава жена за ненормална. Аз не обичам да се обяснявам, има неща, които нямат не просто рационално, ами никакво обяснение, но е факт (който да прибавим към твоите факти), че на нежелаещите им се изисква да обяснят причините да не желаят. Това е само и само имащите да намерят за какво да се хванат, че 'аааа, ето, тя всъщност иска, просто е временно заблудена. Болничка й е главата, но ще й мине, я да й налея малко нормален акъл'. Ми аз пък не искам мами да ми обясняват колко е хубаво да имам деца и как просто трябва да си пренаредя целия живот, за да вместя какъвто и да е индивид с израстък между краката, колкото да ме направи горда мама. Защото имаше такива теории тук.
Не блестя с успехи, които ще подобрят живота на целокупното човечество, нито имам някакъв невероятен рахат. Но мисълта 'то е ясно, че съм провал, барем да родя 1-2 чавета' звучи просто отвратително. Какво ми е направило евентуалното ми дете, че еднолично аз да взема решение да има смотла, мразеща живота си,  за майка?

# 445
А има и жени, които не толкова, че не искат да имат деца, а по-скоро не искат да бременеят и да раждат. Разбирам ги напълно.

# 446
Оспамихте на човека темата. Grinning

# 447
Е, поне разбра, че бездетните жени са куку-руку, както и всички останали Simple Smile

# 448
  • София
--Gal--, твоето в момента е спор за спорта в блед опит да се надприказваме без особена логическа последователност и аргументация.

Никой не те е докарал тук да даваш отчет искаш ли, не искаш ли, защо и прочее, нито ти е обяснявал колко е прекрасно.
Няма да ти анализирам и правя разбор на коментара, защото пак ще се обидиш.

Всъщност излъгах, сега се сетих, че познавам една двойка, в която жената не искаше деца, той беше дълбоко нещастен Дано да му е дошъл акълът и да си е намерил щастието другаде.
Но така или иначе е супер рядкост жена да не иска деца и за автора ще е кауза пердута да си намери такава, по-добре да прибегне до вазектомия.

# 449
  • Paris, France
В големите западни градове изобщо не е супер рядко жена да не иска деца. Пълно е с такива. В някои периоди и при някои обстоятелства е нормално да не се искат деца. Ако аз преценя, че нямам условия за гледане на дете или че раждането му и гледането ме депресират дете не бих родила. По-добре да преценим трезво, отколкото да родим и да се окаже, че не можем и себе си да гледаме, камо ли детето.

Общи условия

Активация на акаунт