Връзка с бездетна жена?

• 36 187
  • 571
  •   1
Отговори
# 450
Оставилият най-много деца от различни партньори е спечелил най-много живот след смъртта. Ако пък и не е хабил ресурс извън копулацията за отглеждането им - съвсем.Stuck Out Tongue Winking Eye
Да, представи си като котка съм аз - край нямат животите ми. 😂 Това изказване наистина е култово! 😂😂😂

# 451
Елица, в момента би трябвало просто да споделяме мнения.
Пример, като сме заговорили за нормално и ненормално. Обществено ненормално е да използваш думи, които по правило са с обидна конотация. Такава дума е 'ненормално' като етикет за нечие решение. Докато 'циганин' не е.
Нищо лошо не виждам в качествения спор, там всеки си аргументира издържано мнението, но почнат ли да се вадят етикети и квалификации и моята логика е по-логичн от твоята - вече не е спор. Квалификации аз поне се старая да не вкарвам, но виждам, че тук има жени, които с огромно удоволствие и демонстративно го правят.

# 452

Всъщност излъгах, сега се сетих, че познавам една двойка, в която жената не искаше деца, той беше дълбоко нещастен Дано да му е дошъл акълът и да си е намерил щастието другаде.
Но така или иначе е супер рядкост жена да не иска деца и за автора ще е кауза пердута да си намери такава, по-добре да прибегне до вазектомия.

Но ако не са дълбоко нещастни хората без деца, ами си живеят добре? На 40-50-60, като усетиш болежки от възрастта, тогава да се сетиш, че без деца не можеш да живееш, и да тръгнеш да извършваш чудеса от храброст във вид на инвитро, сурогатни майки, търсене на 20-годишни крави за разплод и пр., ми се струва прищявка и егоизъм. Все пак едно поне 50% от живота ти си бил съвсем доволен без деца, и то от най-хубавите години, пък за по-лошите ти трябват деца. Надявам се наистина да не изкукам дотам, че на 50 да реша, че ми е мисия да родя.

# 453
  • София
В големите западни градове изобщо не е супер рядко жена да не иска деца. Пълно е с такива. В някои периоди и при някои обстоятелства е нормално да не се искат деца. Ако аз преценя, че нямам условия за гледане на дете или че раждането му и гледането ме депресират дете не бих родила. По-добре да преценим трезво, отколкото да родим и да се окаже, че не можем и себе си да гледаме, камо ли детето.
Но да правим разлика между отлагане заради обективни причини, като липса на партньор или финансова стабилност, и тотален отказ от родителство. Вече не зная колко пъти и по какъв начин да го напиша, за да е разбираемо. Доколкото схванах, авторът търси второто.
И самият той е определил искането на деца като "нормално"

Съжалявам, политкоректното говорене не ми е силна страна. Нямам и намерение да се старая. Каквото и да напишеш в тоя форум, винаги има риск да си навлечеш гнева на забележителна група възмутени и огорчени потребители.

кукумицинке, какво да ти кажа, пожелавам ти и аз да не изкукуригваш. Каквото и да решиш, ти ще живееш с избора си.

# 454
Е, поне разбра, че бездетните жени са куку-руку, както и всички останали Simple Smile

Да, горкия. Защо му е изобщо да се занимава с жени?

# 455
Ако бях на мястото на автора, щях наистина да си направя вазектомия и да разправям трогателни истории на партньорките си как като малък съм прекарал заушка и не мога да имам деца, за да не се надяват.

# 456
Има и такива, които си живеят добре без деца и са го избрали съзнателно - обикновено хора с творчески, или рискови професии, такива, които много пътуват.

Общо погледнато, да избереш да нямаш нещо, поставяно в най-горния ред на човешките прагматични цели, редом до  дом, семейство, богатство, успех, и принципно по-ценно от всички тях предполага да бъде заменено с нещо друго., което лично смяташ за по важно.

Общо взето няма как верния отговор да не искаш нещо толкова фундаментално ценно да бъде - защото не ща пък.  Причината вероятно е дълбоко лична и интимна.
Какво казах, за една от най-честите и основателни намирам нежеланието за бременеене и раждане, които наистина са си доста якичка цена, която само жената плаща,  за удоволствието от придобиването на поколение.

# 457
И аз мисля, че бременеето и раждането са неприятна и рискована работа. Поради тази причина ме изненадва, че има жени, които много държат да родят лично, при условие, че трябва да използват чужди яйцеклетки и на практика децата не са биологично техни. Още повече, като е съчетано и с една по-напреднала възраст или друго медицинско състояние, засягащо тонуса и кръвоснабдяването на детеродните органи, откъдето и лошо хранене на плода и увеличен риск за здравето и живота му. В допълнение към рисковете за бременната/родилката. Излиза, че подобни рискове са пренебрежими в сравнение с удоволствието детето да излезе от точно определена... шушулинка (тяхната).

# 458
Да, пренебрежими са. Всички неприятности, рискове, опасности, трудности, болки и прочие са пренебрежими, когато резултата е да имаш дете.

Много малкоо неща на този свят могат да се сравнят по щастието, което носят, с това, да имаш дете, лично аз не се сещам за нито едно равностойно.

# 459
Да, пренебрежими са. Всички неприятности, рискове, опасности, трудности, болки и прочие са пренебрежими, когато резултата е да имаш дете.

Много малкоо неща на този свят могат да се сравнят по щастието, което носят, с това, да имаш дете, лично аз не се сещам за нито едно равностойно.

Е, след като не е биологично твое, наистина ли е пренебрежим рискът да го родиш недоносено и с увреждания, ако въобще се стигне до раждане, вместо някоя с по-добро здраве да го износи или да осиновиш дете?

То няма да стане по-"твое" (фигуративно говоря, не конкретно за теб), ако излезе от теб. Важното е, че ще го гледаш 20-ина години, а не от чия е излязло.

# 460
Излиза, че подобни рискове са пренебрежими в сравнение с удоволствието детето да излезе от точно определена... шушулинка (тяхната).
Кукумицинка , бременността носи много рискове, но е и един нормален процес в тялото на жената. Чисто емоционално, да видиш пулсиращата точица, после и дългото 3 см. същество, което обаче има ръчички и краченца, да усетиш движението му, първите ритничета, които са като лек гъдел, са едни от най-истинските ми моменти на щастие. Много жени искат да го усетят.  А има и доста прагмагични причини - при женски фактор, спермата може да е на мъжа, т.е. детето ще е биологично на съпруга. При осиновяване има безброй емоционални и други рискове, не всеки е способен да ги приеме и да се справи като родител, ако се случат лошите сценарии. Поемаш голяма отговорност и нямаш моралното право да върнеш детето, като развалена стока, ако не можеш да се привържеш към него. Едно бебе от майка алкохоличка или отглеждано повече от няколко месеца в институция е с пъти по-висок риск от увреждания и поведенчески проблеми в сравнение с износено от теб.
Възмущаваш се от потребителите, които са тесногръди за твоя избор (и правилно),  но уважавай и този на другите хора.

# 461
Това са вече някакви казуси на които така хипотетично не мога да отговоря, тъй като отговорът следва да е най-вече медицински издържан. Да, за да имат деца жените поемат риск - за себе си и плода, винаги е било така и винаги ще бъде, макар че риска всече се минимизира, слава богу. Но това не спира хората да желаят силно да имат деца.

Лично аз смятам, че биологично, небиологично никакво влияние няма и не оказва чиѝ са яйцеклетките за това, да си майка. Хеле пък ако си го износил лично...

# 462
Аз по-скоро си мислех за случаи, когато и женският и мъжкият материал са чужди. Но да, тесногръдо е от моя страна да се изненадвам.

# 463
Всяко действие носи само по себе си риск за нещо. По същата логика не може да сме сигурни, че бебето износено от друга, ще бъде без увреждания. Ако във всяка своя стъпка, виждаме само негативен резултат, това няма да ни доведе до никъде. 👍
Разбира се, че има голяма разлика от това да износиш детето си(дори и да не носи твоите гени)или не. Детето свиква да усеща пулса, темперамента и топлината на майката, както и тя тези на бебето. Именно за това, много майки искат да изпитат това чувство. Рискове винаги има, както и увреждания, за съжаление дори и при млади майки.

# 464
В България сурогатното майчинство все още е незаконно.

Общи условия

Активация на акаунт