име с буквата ''С''

• 7 673
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
Ох, и трите еднaкво не ми хaресвaт.
Избери си което ти се искa, но кaкто вече кaзaхa по-горе, трябa дa те нaричaт тaкa, инaче едвa ли в съдa ще ти позволят смянaтa.

# 16
От трите имена в анкетата - Силвия. Със "С" най-много харесвам Савина.

# 17
Симона, Стела.

# 18
Искaм дa видя резултaтите, но искрено не могa дa изберa кое име ми е нaй-мaлко неприятно, зa дa цъкнa него.
Все пaк мaй е Сиянa, понеже познaвaм еднa много слaдкa и прекрaснa 4-годишнa Сиянa. Със Симонa и Силвия имaм предимно негaтивни aсоциaции кaто познaти хорa с тези именa, a освен товa не ми хaресвaт и по звучене.

Последна редакция: пт, 18 май 2018, 04:34 от Юнa

# 19
  • на последния етаж
От предложените Силвия.

# 20
  • София
От предложените най-много ми харесва Сияна.

# 21
  • Стара Загора
Светлана, София, Светлозара, Станимира, Северина, Симеона, Сия, Соня

# 22
От предложените Симона и Сияна Simple Smile
Силвия ми е някак си бабешко

# 23
И на вин нито едно не ми допада. Неприятни имена са ми. Няма конкритна причина просто не ги харесвам.
Савина и София харесвам.

# 24
Савина ми е любимо със "С", след това Стела. От изброените харесвам само Симона.

# 25
Искaм дa видя резултaтите, но искрено не могa дa изберa кое име ми е нaй-мaлко неприятно, зa дa цъкнa него.
Все пaк мaй е Сиянa, понеже познaвaм еднa много слaдкa и прекрaснa 4-годишнa Сиянa. Със Симонa и Силвия имaм предимно негaтивни aсоциaции кaто познaти хорa с тези именa, a освен товa не ми хaресвaт и по звучене.

хаха и аз съм така.Симона и Силвия ги свързвам с доста неприятни за мен хора,а познавам една Сиянка на 4 годинки,която е голяма сладурана Grinning

# 26
Първото име в анкетата ми е любимо - звучи ми като Сияйна, лъчезарна, слънчева. 😍😍😍Симона /макар че е модерно и харесвано от години/ по някакъв странен мой си начин го възприемам звуково като Лимона и си представям точно този жълт, кисел цитрус 😂😂😂😂😂 Силвия не е лошо име, но не ми харесва особено.
Няма еднакво становище дали едно име е хубаво или не, важно е ти как го усещаш, дали е твоето. Wink Щом, обаче, си пуснала първо моя фаворит, значи все пак това име леко наклонява везните в своя полза. Успех, каквото и да избереш!
И все пак, ако не е тайна, как се казваш?
Ако е архаично и затова не го харесваш, от типа на Стефка примерно, може да избереш производно - Стефания, Станка - Станислава и т.н., така промяната няма да бъде толкова драстична. Simple Smile

# 27
  • София
Сияна
щом си решила да го сменяш-успех
изискването да се сменя името само ако е обидно е доста тъпо
я си представете че момичето е кръстено на някоя прабаба
едно време да си Ганка или цонка е било ок, ама сега...
имах позната дето си смени името, защото беше турско и тя сподели че не си намира работа
на мен името й много ми харесваше, но тя си беше решила и го направи
успех ти пожелавам 

# 28
От трите - никое, но важното е кое на теб ти харесва най-много. Започни да се наричаш така, както искаш и настоявай и другите да го правят. Смени си го във всички социални медии. Най-добре измисли някое, което е най-близо до сегашното ти като звучене, защото ще видиш доста зор в съда. Имах съученичка - Иванка, която си го смени на Ваня в 10-ти клас. Доколкото помня нямаше големи драми и бързо е станало, но всеки случай е индивидуален. По същото време и майка и си го смени, жената се казваше Събка, прекръсти се на Савина. За мен смяната в съда е пълна гавра, но такъв ни е законът за съжаление.

Интересен факт - дядо ми беше познат в обществото не с фамилното си име, а с бащиното си. Всички до ден днешен се обръщат към баба ми по този начин, идея нямат, че името не и е фамилно, а бащино на покойния ми вече дядо.

Последна редакция: пн, 28 май 2018, 10:12 от Анонимен

# 29
Авторката нещо изчезна, според мен тя просто още не е намерила себе си и не знае кое име чувства като свое. За разлика от мен, аз откакто се помня, знаех как се казвам, даже молби подавах неколкократно, още бях малолетна и ревах на баща ми да се подпише. За мен това, че майка ти и баща ти са ти сложили някакво там име, не е причина да се казваш цял живот така. Четох за Израел, там, като станат пълнолетни, имат право да си изберат друго име или да останат със същото, но смяната е вече завинаги, нямат право на друга промяна. На мен това ми харесва. Авторката да знае също, че не е евтино, държавната такса е около двайсетина лева, отделно за смяна на личните документи, ако стане, но най-голямото перо е хонорарът на адвоката. Имат си минимални тарифи за всяко нещо и нямат право да взимат по-малко. Аз платих 120 лв преди десет години, но само защото адвокатката ми беше съученичка, иначе е доста повече, но точно колко не знам.

Общи условия

Активация на акаунт